Palisades yüksek oyuncu için beyzbol, kömürleşmiş bir LA peyzajının ortasında normallik sunuyor

semaver

New member
Palisades Charter Lisesi'nin California-Das JV Beyzbol takımı Cheviot Hills, yerinden edilmiş bir takım için geçici bir mekan olan geçici evinin tüm dert iç alanında bir araya geldi. Oyun alanı ve açık alan çimleri lekelenmiş ve düzensizdir. Softbol için ana kullanım tepeler olmadan idi.

Ama çalışmak zorunda oldukları şey buydu. Ve trajik koşullar – okulunu ve şehrini harap eden bir yangın – onu bu yere götüren o anda çok önemli değildi. Ne önemlidi? Varsity kaptanı Ryan Hirschberg, ortak uygulamaları sırasında ortaokul grubunun çabalarından ve odağından memnun değildi.

Hirschberg, eğitim sona erdikten sonra “Bugün koşmaları gerektiğinin tek nedeni dikkat etmedikleridir.” Dedi.

“Sizi devam ettirmek istediğimiz için değil. Eğer mahvedersek, biz de koşacağız. “

Hirschberg oyuncuları sadece antrenörlerin Şubat ayında katılmasına izin verilene ve işini yaptı. Onları gösterin ve sonra tüm zorunlu sprintleri dış alanın üzerinden izledim ve bitişik bir alana koştu.

O anda bu uygulama çok ciddi hissetti. Başarısızlığın sonuçları meşru hissetti. Ve şehrin sezonlarına hazırlanmak için kullandığı bir halka açık park olan Cheviot Hills Rekreasyon Merkezi'ndeki varlıklarının amacını kapatmamak için gerçek cezalar olurdu.

Ancak beyzbol birçok yönden ilgisizdi. Ian Sullivan için nasıl olabilir? Evi yanan ve ateşi tüm somut çocukluk anılarını aldı. Jett Teegardin nasıl olabilir? Bir gün sonra geçici bir ev haline gelen otele dönmeden önce yanmış mahallesini ziyaret eden genç bir bilgi.

Ama o anda beyzbol önemli olan her şeyden daha fazlaydı çünkü onlar aranan Önemlidir. Palisades, JV ve üniversite hizmet planlarını dolduran 38 beyzbol oyuncusu için hayatı kontrol ediyor. Travmatik bir deneyimle birbirlerini desteklemek için bir araya geldiler. Bu yıl nerede oynadığınızı veya hangi üniformalarla veya cihazlarla oynadığınızı bilmiyorsunuz, ancak bir takım kurmaya, sezonunuzu ve şimdi bir şampiyonlukla mücadele etmek için ek öneme sahip olmaya kararlıyorsunuz. Onlar için beyzbol trajediden kısa bir kaçış. Ama aynı zamanda bir topluluk için acilen toplamak için bir şeye ihtiyacı olan bir şeyler yapmak için bir fırsattır.

Giysileri bağışlayan Hirschberg, 13.000 dolar toplayan ve sadece bir ihtiyaç olan takım arkadaşları için bir arkadaş olan bir GoFundMe, “Bu tür durumlar karakteri ve olduklarını gösteriyorlar.” Dedi.

“İnsanlar en iyi zamanlarda en iyilerini görmüyorlar. İnsanlara kim olduklarını göstermeniz gereken en kötü zamanlardır. “

7 Ocak Salı günü, şimdi kötü şöhretli bir yangın Los Angeles'taki Palisades ve diğer bölgeleri geçti. Onlarca öldürdü ve hayatını tatmak için binlerce evi yok etti.

“Freaky Friday” gibi filmler için bir set olarak kullanılan ve “Modern Aile” gibi gösteriler önemli ölçüde hasar gördü. Ve beyzbol sahasının büyük bir kısmı sağlam kalırken, çevre güçlü bir şekilde etkilendi. Tesise erişilemez. Burada bulunan üniformalar ve cihazlar muhtemelen kullanılamaz.

Palisades Charter Lisesi çevresindeki alan kötü hasar gördü. (Getty Pictures Hakkında Genaro Molina / Los Angeles Times)

Baş antrenör Mike Voelkel, bu sezon ev oyunları nerede oynayacağınızı bilmiyor – Hope Loyola Marymount Üniversitesi, UCLA ve diğer yerel kolejlerin bir karışımı – ama önemli değil. Ekibi söz konusu olduğunda her oyunu sokakta oynayacak.

“Çocuklara söyledim, 'Oynuyoruz. Nasıl nasıl olmasını umursamıyorum, ”diye hatırladı Voelkel. “Gerekirsek tişört alacağız. İyileşme için, sağlıklı yaşam için. Küçük bir çocuğun gelişimini teşvik etmek için. Oraya çıkmanız önemlidir.

“Bazı insanlar onunla başa çıkma veya kurbanı oynama eğilimindedir. Bunlar orada kalan insanlar, bazen hayatlarının geri kalanı. Çocuklarımızı sahaya geri almak için her şeyi yapmak istedim. “

Palisades'in güneyinde yaşayan Voelkel, yangının öğleden sonra kestirdiğini hatırlıyor. Bu sabah zaten çalışanlara talimat verildiği bir e -mail almıştı.

Televizyonu, ekranında Palisades'de California Gavin Newsom valisini gördüğü Spectrum News'e ayarlandı. Sonra durumun ne kadar endişe olabileceğini fark etti.

Birçoğu tahliye edilen oyuncularla ve aileleriyle iletişim kurmaya başladı. 18 yaşındaki bir koç olarak, Voelkel bu ekibe ve tesise çok duygusal ve fiziksel çalışma yapmıştı. Bu günü her şeyin bitip bitmeyeceğini bilmemek için harcadı.

Pali High'daki dersler, bilindiği gibi, şimdi tüm çevrimiçi sisteme kaymıştır. Ancak fiziksel ayrım ekibinin birbirlerine yardım etmesini engellemedi. Gayrimenkulde çalışan Voelkel, Norma'nın kadını, herkesin konaklama yapmasını sağlamak için çalışmaya başladı.

Oyuncular takım arkadaşları malzemelerini teslim etti. Bir oyuncu, yangın nihayet onlara ulaşırsa, temelleri toplamak için şehirde olmayan diğerine götürdü. Büyük önde gelen şirketler ve insanlar malzeme sunmaya başladı. Los Angeles Dodgers'ın müdürü Dave Roberts, kendisi ve bazı oyuncuların yakın gelecekte bir uygulamaya katılmayı planladığını söyledi. Takım ayrıca beyzbol bağışladı. Cincinnati Reds sürahi ve La Hunter Greene tünel bağışladı. Pali yüksek basketbol takımı, Alaun olan Steve Kerr'den Los Angeles Lakers-Golden State Warriors için bilet aldı.

Destek tahmin edilir; Travma mevsimlerini silmiyor ve hayat baş aşağı dönüyor. Trajedi, bu beyzbol takımı derhal yeniden yapılanmaya çalıştığında hala oynuyor. Sahaya devam ederseniz, yeni formalarınız üzerlerine “Pali güçlü” bir platform dikmiş olacak.

Voelkel'e bu sezon ne anlama geleceği soruldu, ancak soru tamamlanmadan önce kesildi.

“Bir zafer,” dedi cevapta emin oldu.

“Tüm bunları al. Bir araya getirmek için. Ailelerimize bakmak. Çok şey var. Oyun kazanmak istiyorum, çok rekabetçiyim. Ama bu durumda her şeyi izlemelisiniz. Kârdan çok daha ağır basan başka şeyler de var. “

Jett Teegardin'in sırtındaki egzersiz üniforması günler önce Hirschberg tarafından kendisine teslim edildi. Sahip olduğu birkaç kıyafetten biri.

Max'i yakaladı ve annesinin ve yakında geri dönmek için bir evi olduğuna inanıyordu. O gece yüzük kapı zili kamerasına baktılar ve közlerin mahallede uçtuğunu gördüler.

Ertesi gün artık var olmayan bir eve döndü. Yangına dayanıklı kasanın içeriği bile yok edildi. Sevmesi gereken komşular artık topluluklarıyla itiliyor.

“Çok zor. Evlerinde, odalarında giden her şeyi hayal ettiklerini hayal ediyorlar ”dedi. “Sperm bağışçısı bebeğiydim. Bu yüzden gerçekten bir baba figürüm yoktu. Sadece annem için orada olmaya çalışıyorum. Her durumda onun için her zaman orada olmaya çalıştım.

“İyi gittiğinden ve beni iyi yaptığından emin olmak için onunla konuşuyorum. İyi olduğunu bilmek beni 10 kat daha iyi hale getiriyor. “

Ian Sullivan ne kaybettiğini düşündüğünde, düşünceleri oyun toplarına gider. 8 yaşındayken hak ettiği kişi. Yıllıklar, kupalar, Cooperstown, NY gezisinden kalemler – çocukluğunun tüm kalıntıları.

Tahliye edilmesi emredildiği gün Sullivan, rüzgarların ateşi ters yönde üfleyeceğini düşündü. Ailesi çalıştı, bu yüzden aile fotoğraflarını, kedisini ve köpeğini paketledi ve sonra gitti ve kısa bir kalkış olduğunu düşündü.

Bunun yerine, Fire Sullivan'dan bir hafta sonra ve Calabasa'daki bir arkadaşımın evinde beşinci sınıftan 12 arkadaşından 12 arkadaşıyla tanıştı. Hemen hemen tüm evleri yok edilmişti. Toplantı birlikte olmak için bir fırsat olarak hizmet etti.

“Şu anda karanlık bir zaman, ama ışık her zaman karanlıkta parlayacak” dedi. “Palisades geri dönecek. Sadece kendim ve takım arkadaşlarım için oynamadığımı hissediyorum, ama şehrim ve evim için oynuyorum. “

Yangından sonra Sullivan ve Teegardin takımdaki herkese bir grup metni gönderdi. Takım arkadaşlarının koşulları göz önüne alındığında dikkatli olabileceğini biliyorlardı. Metni göndermek, bu duvarı sökeceğini umuyorlardı.

“Bu ateş kıçını aydınlatan ve bu yıl kazanmaya motive eden bir şey değilse, ne olduğunu bilmiyorum.”

Cevaplar sular altında kalmaya başladı. Daha önce hiç katkıda bulunmayan insanlar mesajları kendi cesaretleriyle imzalamışlardır.

“Bence herkes her zamankinden daha fazla motive,” dedi Teegardin. “Elinden geleni yapmak herkesin kıvılcımıydı. … şimdi kazanmalıyız. Bunu kendimiz ve eğitmenimiz için yapmalıyız.

“Bu ateş bizi çok daha yakın getirdi.”

Bir park sahibi uygulamaya yaklaşırken ve bunu merak ederken güneşe pratikten yeni başlayan pitoresk bir Çarşamba öğleden sonraydı.

Oyunculara göre bu düzenli bir olaydı. İnsanlar ne yapmaları gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmeyi merak ediyorlardı.

Bu adam, alanı ve kaldırımı ayıran köpeği ile hedefe yaklaştı. Yaralı kolunu birlikte bulundukları takımın rehabilite eden Sullivan'a sordu. Bir konuşma izledi – yangın, kayıp evler ve önümüzdeki sezon hakkında konuştu. Chit sohbet çok rahat ve arkadaş canlısıydı, neredeyse konusuna yansıtılmadı.

“İyi şanslar,” dedi Sullivan'a. “Çok korkunç.”

Bir baba, Joe Stanley, üç oyuncuyu antrenman yapmaya itmişti. Oturdu ve standların üst sırasından yakından baktı ve takımın bir şapkasını çekti.

“Bence kesinlikle esneklik ve gurur. Bu çocuklar bir aile gibidir ”dedi. “Birlikte çok zaman geçiriyorlar ve yakın bir grup. Harika. Buna ihtiyacın “

Normallik hissi var. Fakat bu çayırda bile, bu çocuklar gerçekliklerinin çok farkındalar. Bir genç olan Jude de Pastino, ekibindeki herkesin henüz hissetmese bile travma yaşadığını söyledi. Egzersiz, biraz normallik getirdiğini söyledi.

Yangından sonraki ilk dört gün içinde “şok durumundaydı”. Hepsi evlerini kaybeden bir grup arkadaşıyla Palisades'e gitti. Aynı şeyi yapan yüksek bir kaptan olan Logan Bailey, yaşayan tellerin sokakta nasıl kıpırdadığını ve telefon direklerini nasıl yaktığını gördüğünü söyledi. Neredeyse gerçeküstü sinematik olduğunu söyledi.

De Pastino, “Tahmin edebileceğiniz şeyin ötesinde, resimler gerçekten adalet yapmıyor,” dedi. “Bildiğimiz gibi tüm hayatımız tam anlamıyla düzleştirildi.”

Grup, güneşin tamamen batmasından kısa bir süre önce neredeyse üç saatlik bir eğitimden sonra tekrar döndü. Ebeveynlerin arabaları otoparkı doldurmaya başladı ve oğullarını almayı bekledi. Bu erteleme özel bir şeydi. İhtiyaç duyuldu ve sezon Şubat ayı sonunda başlayana kadar neredeyse her gün devam ediyor.

Fakat şimdilik bu erteleme sona erdi. Ve gerçek hayat, daha korkutucu ve şimdi her zamankinden daha güvensiz, sizi tekrar bekliyordu.

Bailey, “Bu, ölüm yatağınızda size söylediğiniz bu hikayelerden biri,” dedi. “Çalıştığı kadar yaşlı olabilirsin ve sizi asla terk etmez. Hayatlarının geri kalanında herkesle kalacak. “

(İllüstrasyon: Demetrius Robinson, Atlet; Fotoğraflar: Josh Edelson / AF Getty Images, Sam Blum)