Osmaniye’de zabıtanın tartısını aldığı seyyar satıcı konuştu

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Osmaniye Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü takımları, Atatürk Caddesi’nde sarımsak satan seyyar satıcı Ali Budak’ın tartısına el koydu.

Dün öğlen saatlerinde bölgeden geçen bir kent sakini ise Budak’ın üzgün halini fotoğrafladı.

O kare kısa müddette toplumsal medyada yayılınca, zabıtalara reaksiyon yağdı.

TARTISI GERİ VERİLDİ, ÖZÜR DİLENDİ

Osmaniye Belediyesi de yansılar üzerine apar topar Ali Budak’a ulaşarak, tartısını iade etti.

Herkesi üzen tatsız bir olay yaşandığını söyleyen Belediye Lideri Kadir Kara, “Gönül bu olayların hiç meydana gelmemesini ister, lakin insanız, yanılgısız kul olmaz. Amcamızla bir ortaya geldik, elini öptük, özür diledik, helallik istedik. ‘Sizler benim yeğenimsiniz’ dedi ve affetti, var olsun.” sözlerini kullandı.

‘ZABITA DA BUYRUK KULU’

Başına gelenleri anlatan Ali Budak, her insanın nazaranvini yaptığını, tartıyı alan zabıta memurunun da buyruk kulu olduğunu söylemiş oldu.

Budak, “Cuma günü mescitten çıktım. Oradan konuta gerçek Kadirli yolu tarafına geleceğim. Baktım o ortada ‘terazini alacağız’ dediler. Ben de ‘al’ dedim. Ne diyeceğiz bakılırsavini yapan memura, onlar da buyruk kulu. Otomobilin içerisinde müdür varmış, götürme diyemem. Akşam vakti muhtarla birlikte zabıta bir arkadaş geldi. Beni aldılar gittik Kadir Kara’nın yanına.

“KAÇAK BİR ŞEY Mİ SATIYORUM?”

Kadir Kara da beni güzel karşıladı. aslına bakarsanız 40 yıldır tanışıyoruz. Tokalaştık falan derken teraziyi de aldım, beni yinedan konuta bıraktılar. Birazcık canım sıkıldı. Kaçak bir şey mi satıyorum? Bir ekmek parası kalır mı diye sarımsak satıyordum. Onu da aslına bakarsan biri hayrına aldı, parasını da verdi.”
diye konuştu.