İlhan Tanacı ile sıfırdan büyüyen bir Dünya markası: Madame Coco

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Bugün, mağazaları ve www.madamecoco.comweb sitesi aracılığıyla milyonlarca insanın meskenlerini Fransız stili bir zarafetle dekore etmesini sağlıyor.

Türkiye’nin önder konut dokumacılığı ve dekorasyon markası Madame Coco, kuruluşundan kısa bir süre daha sonra yakaladığı büyüme ivmesini artırarak bugün Türkiye ve 17 farklı ülkedeki mağazaları ve e- ticaret teşebbüsleri ile bir dünya markası haline geldi. Müşterilerine, mağazalarından mamüllerine Fransız usulü bir şıklık vaat eden marka konut dokuması, banyo, mutfak, sofra, cam, porselen, plastik eserler, aydınlatma, şahsi bakım eserleri ve kozmetik üzere biroldukça farklı kategoride hizmet veriyor.

Sıfırdan Dünya Markasına Giden Bir Seyahat: Madame Coco

Madame Coco’nun kurucusu olan iş insanı İlhan Tanacı, 2011 yılında Madame Coco’yu kurduğunda amacında bir dünya markası yaratmak vardı. Daha evvel English Home’u da kurarak bölüme yeni bir iş modeli kazandıran İlhan Tanacı, English Home’u satıp yesyeni bir markaya imza attığında, tüketicilere Fransız stili bir zarafet sunmayı hedefledi. 2011 yılında Madame Coco’yu kuran İlhan Tanacı; verdiği stratejik kararlar, hakikat planlama ve pazarlama çalışmaları ile markayı kısa bir süre içerisinde bir dünya markası haline getirdi.
Konutlara Fransız şekli bir hava katmak isteyen İlhan Tanacı, müşterilere daha mağazalara girmeden Fransız imajını yansıtacak bir marka ismi yaratarak başladı. “Madame Coco”, Fransızca’da bayan ve “süslenmeyi seven” sözlerine karşılık gelen sözcüklerin birleşiminden oluşuyor. Tanacı, marka ismi ile birlikte mağazalarının hem dış cephesini tıpkı vakitte iç dekorasyonunu Fransa’nın klâsik mimarisine benzeri sınırlarda kurguladı. Bu sayede müşteriler, meskenlerine klasiğin haricinde ve şık modüller alabilecekleri hissi ile Madame Coco’ya gelme motivasyonuna sahip oluyor.
İlhan Tanacı, Madame Coco’nun süratle yayılması ve daha fazla bayana ulaşabilmesi için akılcı bir mağazalaşma stratejisi de yarattı. Tanacı, Madame Coco’nun müşterileriyle gerçek noktalarda, ulaşılabilir okazyonlarda bulunmasına itina gösterdi. Mağazalarda sergilenen binlerce eserin konutlarına Fransız şıklığını getirmek isteyen bayanların gözünden kaçmaması için mağazaların uygun alanlarda ve daha geniş metrekarelerde olmasını hedefledi. Mağazalaşmanın belirli bir noktaya gelmesinin akabinde süratlice online satış kanallarına yatırım yaptı.

İlhan Tanacı, Madame Coco markasını yaratırken marka konumlandırmasının ve mağaza seçimlerinin yanı sıra müşterilerinin gereksinimlerini yanlışsız tahlil ederek ve onları odağında tutarak güçlü bir eser gamı oluşturdu. Tüketicisine Fransız şekli bir şıklık sunan, şık ve vakitsiz çizgilerle tasarlanmış eserlerle meskenlere daha Avrupai ve farklı bir biçim yaratma imkânı sağlayan marka, bugün mesken dokuması ve dekorasyon alanında bir trend setter haline geldi.
İlhan Tanacı, Madame Coco markası ile yaratmayı planladığı Fransız biçimini; mağazalarında eser seçimlerinde, renk gamında ve dizaynlarında bütüncül bir yaklaşım olarak veriyor. Bu yaklaşım ile tüketicisinin gönlünü alan ve meskenlerinde çağdaş, şık ve şık bir konsept yaratmak isteyenler için her periyot cazip ve kaliteli koleksiyonlar sunuyor.

Kurum Külçeşidini Önemseyen Çalışanlar

İlhan Tanacı, bilhassa mağazalarda Madame Coco’nun yüzü olan çalışanlarını da önemseyen bir istihdam stratejisi uyguluyor. İş görüşmelerindeki öncelik, adayların kurum kültürüne olan uygunluğu oluyor. Madame Coco’da keyifle ve tutkuyla vazife alacak hakikat bireyleri bulmak için, markanın şık ve şık mamüllerini tanıyan, müşterileri yanlışsız yönlendirebilecek, güler yüzlü ve tahlil odaklı bireyler istihdam ediliyor.
İlhan Tanacı, bayanlara yönelik bir marka olarak bayanları yalnızca bir amaç kitle olarak tanımlamak yerine iş hayatındaki varlıklarını destekleyen bir istihdam stratejisini savunuyor. Bu niçinle, Madame Coco’nun çalışanlarının %80’i bayan. Ayrıyeten, bir niçinle iş ömründen uzaklaşan ve çalışma hayatına geri dönmek isteyip ikinci talihi arayan bayanlara ulaşmak gayesiyle Marka Elçileri Programını hayata geçirdi. Marka Elçileri, bayanların iş ömründe bir daha var olmalarını destekliyor. Program yardımıyla bir hayli bayan hayata bir daha başladığını, işe yaradığını hissettiğini söylüyor.

Müşteriyi Odağa Alan Yaklaşım

Müşterilerini her vakit işinin odağına koyan Madame Coco, süratle büyümesinin ve kısa mühlet içerisinde bir dünya markası haline gelmesinin yanı sıra müşteri memnuniyeti alanında da bir hayli ödül kazandı. 2019’da A.L.F.A. Awards’da konut dokuması kategorisinde “Müşteri Tecrübesini En Güzel Yöneten Marka Ödülü”nü kazandı. Dünyanın önde gelen araştırma şirketi Nielsen’in hazırladığı 2019 Marka Bilinirlik Araştırması’na ve FutureBrightGroup tarafınca 2021 yılında yapılan Bilinirlik ve Marka Sıhhati Araştırması’na göre ise, Türkiye’de mesken dokumacılığı ve dekorasyon alanında akla gelen birinci marka olmuştur. Tıpkı araştırma neticelerina nazaran Madame Coco; en çok alışveriş yapılan, en çok tavsiye edilen, en epey beğenilen marka olarak da birinci sırada yer aldı. FutureBrightGroup tarafınca 2021 yılında yapılan Bilinirlik ve Marka Sıhhati Araştırması’na göre ise, Türkiye’de konut dokuması ve dekorasyon alanında akla gelen birinci marka oldu.