'Neredeyse kusursuz' Michael Penix Jr., Falcons'un play-off mücadelesini canlandırmaya yardımcı oluyor

semaver

New member
ATLANTA – Michael Penix Jr., ilk profesyonel başlangıcında NFL'de tecrübeli bir oyuncuya benziyordu, ancak maçtan sonra podyumda durduğu kadar sesi yoktu.

Atlanta Falcons'un oyun kurucusu Salı gecesi yerel bir Costco'da alışveriş yaparken baş antrenör Raheem Morris ona ilk NFL başlangıcına çıkacağını söyledi. İlk açılışta Falcons'u New York Giants'a karşı 34-7'lik bir galibiyete taşıyan Penix'e, Pazar gecesi Costco'da galibiyeti kutlayıp kutlayamayacağı soruldu.

Penix, “Hayır, umarım daha süslü bir şeylerdir” dedi. “Yine de Costco harika. Costco, beni ara.

Falcons (8-7) Pazar günü olduğu gibi oynamaya devam ederse, Penix şirketten bir sponsorluk teklifi alabilir; bu, Kirk Cousins'in yerine Atlanta'nın Kirkland oyun kurucusu ve Costco'nun imzalı ürün grubu olması anlamına gelebilir.

Morris, “Gerçekten genç bir adamın arkasında toplanan takımın tepkisinden daha mutlu olamazdım” dedi. “Neredeyse kusursuz bir futbol oynadı ve kazanmamıza yardımcı oldu.”

Daha derine git

NFL 16. Hafta Çıkarımları: Niners Hala Purdy'ye Ödeme Yapmalı mı? Jayden Daniels yılın çaylağı seçildi mi?

Tampa Bay'in Pazar gecesi Dallas'a yenilmesi Falcons'u tekrar NFC Güney'in zirvesine taşıdı. Washington'da ve iç sahalarında Carolina'ya karşı oynadıkları son iki maçı da kazanırlarsa, bir play-off maçına ev sahipliği yapacaklar.

Falcons'un 27 puanlık galibiyet marjı, 2016 Super Bowl sezonundan bu yana en büyük ikinci galibiyetiydi ve 10 galibiyetli 2017 sezonundan bu yana ilk kez bir sezonda yedi galibiyete ulaştılar. Giants (2-13) üst üste 10. yenilgisini alarak seri tarihindeki en uzun mağlubiyet serisini yaşadı.

Penix, “Sinirlerinizi hissedebiliyorsunuz ama sahaya adım attığım anda bu his kayboluyor” dedi. “Beş yaşımdan beri oynadığım oyun bu. Daha yüksek bir seviyede ama aynı oyun.”

Falcons, Penix'i bir yıl veya daha uzun süre Cousins'in arkasında yedek oyuncu olarak kullanmak amacıyla Nisan ayında sekizinci olarak draft etti, ancak Cousins'in son beş maçı onları bu programı hızlandırmaya ikna etti.

Morris, “Plan biraz erken geldi ama çocuk hazırdı” dedi. “Onu geliştirmek için çok zamanımız vardı ve çocuk da hazırlanarak harika bir iş çıkardı, bu nedenle anın çok büyük olmaması gerekiyordu.”

Penix, Cousins'in Penix'i hafta boyunca denetlemek üzere dört yıllık, 180 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladıktan sonra bir yıldan kısa bir süre sonra yedekte kalmanın acısını yuttuğunu söyledi. Tünelde, ikisi ısınmak için koşmadan önce Cousins haftalık duasını okudu, Penix'in omzuna hafifçe vurdu ve onu yavaşça önünde koşmaya teşvik etti.

“Kirk tüm hafta boyunca harikaydı; yardıma ihtiyacım olan her konuda yanımda oldu. O harika bir lider, harika bir takım arkadaşı” dedi Penix. “Kenar çizgisinden indiğinde bana ne gördüğümü sordu ve oyun boyunca beni cesaretlendirdi.”

Ve Kirk Cousins'in sırtını sıvazlayarak Atlanta Falcons adına Michael Penix Jr. geliyor. pic.twitter.com/xisQiO0SyR

— Josh Kendall (@JoshTheAthletic) 22 Aralık 2024
Penix, oyunu 202 yarda boyunca 18'e 27'de tamamladı ve kale çizgisinin hemen yanında dar uç Kyle Pitts'in elinden seken topun müdahalesini yaptı. Oyun kurucu, oyundaki ilk atış da dahil olmak üzere üç düşüş yaşadı. Güçlü kolu nedeniyle, ilk antrenmanlarında paslarının düşmesi alışılmadık bir durum değildi, ancak Falcons'u 82 yarda boyunca beş yakalamayla yöneten geniş alıcı Darnell Mooney, Penix'in daha yakalanabilir bir top atma konusunda büyük ilerlemeler kaydettiğini söyledi. Gazetecilere göre belki de soyunma odasında rahatsız olduğu için ona çok yakın durmak istememişlerdi.

Mooney, “Buraya geldiğinde topu atamayacak kadar heyecanlıydı ve herkes topu her yere düşürüyordu” dedi. “Şimdi sadece rahatlıyor ve onda özel bir şeyler var.”

Geri koşan Bijan Robinson, Pazar günkü düşüşlerin Penix'i etkilemediğini söyledi.

Robinson, “Kyle maçından sonra 'İyiyiz' dedi” dedi. “Birçok kişi başını eğebilirdi ama o, 'İyiyiz, bir sonraki yolculukta bunu düzelteceğiz' dedi ve yaptığı da tam olarak buydu.”

Robinson topu 22 kez 94 yarda taşıdı ve koşuda ligde dördüncü (1.196 yarda) yer alıyor. İki gol atmak için koştu ancak bir vuruşta kale çizgisinin gerisinde kaldığı için karşılama puanı alamadığından üzüldü. Robinson toplantıya geri döndü ve NFL'deki ilk pas golünü ona vermediği için Penix'ten özür diledi.

“Ona dedim ki, 'Her şey yolunda dostum. Penix, “Futbol maçını kazandık” dedi. “Bu sadece onun kim olduğunu gösteriyor, sadece onu değil, bu takımdaki herkesin karakterini. Bana ilk golü attırmaktan bahsetti ama bu da gelecek. Her hafta elde etmek istediğimiz en büyük şey kazanmaktır. Biz de öyle yaptık.”

daha derine git

Daha derine git

Michael Penix Jr.'ın üniversite filmi Atlanta'nın oyun kurucusu olma şansını ortaya koyuyor

Atlanta savunmasının, 1983'ten bu yana ilk kez aynı maçta iki touchdown'a müdahale ettikten sonra özür dileyecek bir şeyi yoktu. Jessie Bates III, Drew Lock'un pasının önüne atladı ve ikinci çeyrekte topu 55 yarda geri verdi, ardından Deion Sanders'ın “Prime Time” dansıyla kutladı. İlhamının Atlanta'nın Pazar günü giydiği retro kırmızı kasklar olduğunu söyledi.

Bates, “Şu kırmızı miğferlerle ilgili bir şeyler” dedi.

Üçüncü çeyrekte savunma yan hakemi Matthew Judon, Zach Harrison'ın pasını yakalayıp topu 27 yarda sayıya yuvarlayarak dokuz yıllık kariyerinin ilk müdahalesini ve golünü kaydetti.

“Sadece yukarı baktım ve tam oraya düştü. 2011'de Kroy Biermann'dan bu yana aynı oyunda altı numara ve bir çuval kaydeden ilk Falcon olan Judon, “Allah'a şükürler olsun” dedi. “Gerçekten minnettarım. Zach'e soyunma odasından ayrılana kadar her zaman teşekkür ettim.”

Falcons ayrıca üç çuval kaydetti ve bunlardan biri Arnold Ebiketie tarafından kurtarılan bir başarısızlıkla sonuçlandı.

Ancak Penix günün hikayesiydi. Sadece pozisyonda dengeleyici bir unsur sağlayarak Falcons'a play-off şansı için umut verdi. Koçları ve takım arkadaşları, 24 yaşındaki futbolcunun bunu yapacağından hiçbir zaman şüphe duymadıklarını söyledi.

Falcons, Penix'e yeterince görmediği bir görünüm kazandırmak için bu yıl antrenmanlarda kullandıkları ve her iki takımın ilk beş oyuncularının rekabetçi durumlarda yarıştığı “Mamba” aşamalarını yeniden düzenledi ancak bunun dışında rutininde hiçbir şey değişmedi. hepsi, dedi Morris.

Koç, “Bence bu adam yüksek seviyede futbol tecrübesine sahip, olgun bir yetişkin” dedi. “Genç adamla daha fazla gurur duyamazdım. İzlemesi eğlenceliydi.”

(Fotoğraf: Kevin C. Cox / Getty Images)