Nelly Korda'nın ABD Kadınlar Açık'taki felaket turu şaşırtıcı derecede anlaşılırdı

semaver

New member
LANCASTER, Pa. – Günün son vuruşunu yaptıktan kısa bir süre sonra Nelly Korda, Lancaster Country Club'da dokuzuncu green'in kenarında durdu, mor puan kartı kapağını açtı, aşağı baktı ve o kadar derin bir iç çekti ki, birkaç noktadan geniş alan görülebiliyordu. metre öteden göğsünü görebiliyordu.

Omuzlarını silkti. Sonra tekrar battılar. ABD Kadınlar Açık'ın ilk raundunda aldığı 80'lik kocaman bir oyuncu ona bakıyordu ve raundun başlarında attığı yedi umacı 10'luk sayı muhtemelen omurgasından aşağıya bir ürperti daha göndermişti.

Perşembe günü dünyanın 1 numarası hiç de kendine benzemiyordu. Bu sezon LPGA Tour'da ilk büyük turnuva olan Chevron Şampiyonası da dahil olmak üzere yedi başlangıçta altı turnuva kazandı. B oyunuyla kupa kazanmayı başardı. Ancak Korda, ABD Açık mücadelesi karşısında hâlâ çöktü. Ona sahip değildi. Kesintiyi yapmayı düşünmek için bile kesinlikle zor bir ikinci tura ihtiyacı var.

Korda, ortalama 10 puana imza attıktan sonra “Ben sadece insanım” dedi. “Kötü günlerim olacak. Şu ana kadar gerçekten sağlam golf oynadım. Bugün sadece kötü bir gündü. Söyleyebileceğim tek şey bu.”

Fazla bir şey yoktu. Korda, hassasiyet ve kontrol gerektiren bir golf sahasında oyununu kaybetti. Bu, bir oyuncunun “hiçbir şutu kaçıramayacağınız” bir delik olarak tanımladığı 150 yarda par-3 12. delikte günün üçüncü vuruşundan sonra başladı. Korda bunu zor yoldan öğrendi.

Korda'nın grubu, başlangıç noktasında 25 dakikadan fazla bekledikten sonra her şeyi görmüştü. Dünyanın en iyi amatörü Ingrid Lindblad, sahanın önünde topla dereye vurdu. Gaby Lopez'e öyle kuvvetli bir rüzgar çarptı ki topu aynı engelin önüne düştü. Yeşil nihayet açık olduğunda Korda, acı verici uzun bekleyiş sırasında topladığı bilgileri kullanmaya karar verdi. Sopayı daha yükseğe vurdu, hatta güvende olmak için topunu işaretlerin bir sopa boyu gerisinden vurduğundan emin oldu ve arka sığınağa 6'lık bir demir vurdu. Top güvendeydi. Ama uzun sürmez.

Topunun altında kumun üzerinde tuhaf bir şekilde duran bıçak nedeniyle Korda'nın şutunun pürüzsüz, arkadan öne vuruş yüzeyine düşme şansı yoktu. Topu suya düştü. Kıvrımlı akıntının karşı tarafına indi. Bir penaltı vuruşu. Çırpındı ve topu tekrar suya yuvarlandı. İki penaltı vuruşu. Bir damla daha. Derede bir çip daha. Üç penaltı vuruşu. Üçüncü çipiyle nihayet deliğin çok ötesine geçti.

İki vuruş. Puan kartında 10.

Dünyanın bir numaralı golfçüsü Nelly Korda, ABD Kadınlar Açık'ta par 3 12. delikte 10(!) sayı attı #Bizden biri pic.twitter.com/pknN91pLKT

– Cennet! (@HeavensFX) 30 Mayıs 2024
Korda günün geri kalanında nefes nefese kaldı. Parlar küçük zaferler gibiydi. Özensiz hatalar can yakmaya devam etti ve oyun hızları gözle görülür şekilde daha hızlıydı.

Korda aniden bu şampiyonadaki yakın geçmişini hatırlayarak, “80 atış yapmak istemedim ve öcüler yapmaya devam ettim” dedi. “ABD Kadınlar Açık'taki son iki turum iyi değildi. Sanırım Pazar günü Pebble'da 81 şut çektim ve bugün 80 şut çektim.”

Korda'nın ilk dokuz çukurdaki toplamı o kadar yükseldi ki, grubuyla birlikte yürüyen bayrak taşıyıcısı, adının yanındaki puanını temsil edecek doğru sayı kartlarını bulmakta zorlandı ve birçok seyircinin kafa karışıklığı nedeniyle parkuru geçici olarak boş bıraktı. İlk dokuz çukurunu 10 üzerinden 45 puanla tamamladı.

Korda'nın oyunu karşısında kafaları karışsa ve kaçırdığı şutlar nedeniyle şoförünü yere düşürdüğü için bazen sessiz kalsalar da seyirciler oradan hiç ayrılmadı. Perşembe sabahı, dünyanın 1 numarasının Lancaster'daki dar çimenli yollarda yürüyüşünü izlemek için gruplar halinde ortaya çıktılar; golfteki yeni statüsüne yakışan bir kalabalık, ancak mekan veya diğer dış faktörler nedeniyle durum her zaman böyle değil. Yerel bir anne ve kızı, yedi kat öcüsünün rüzgarını aldıktan sonra, hafta sonunu kaçırmadan önce Korda'yı bir an olsun görebilmeyi umarak sahaya koştu.

Korda'nın sağlam galerisi sabah dalgasının açık ara en büyüğüydü ve üyeleri onun dehasını hayranlıkla alkışladılar ve bir şekilde arka dokuzda üç birdie bulunan 35'lik bir aracı kurtarırken onu cesaretlendiren sözler söylediler.

Nelly Korda'nın ilk turda aldığı 80 puan, onu ABD Kadınlar Açık'ta yarış dışı bıraktı. (John Jones/USA Today Sports)

Perşembe günü Lancaster'da dünyanın bir numarasının savaşı olabildiğince bağdaştırıcıydı. Bu oyun kararsızdır. Deli olmaktır. Bazen hiçbir anlam ifade etmiyor. Bazen çocuk oyuncağı gibi gelebilir. Ve hiç kimse ikincisini neredeyse üç aydır sıralamanın zirvesinde yer alan Korda kadar iyi anlayamadı. Ancak aynı zamanda bu sporda bu duygunun sonsuza kadar sürmeyeceğinin de farkında; dünyanın en iyi oyuncusu için bile.

Salı günü Korda bu olay hakkında konuştu ve iki gün sonra yaşanacak kan banyosunun habercisiydi. “Bence bu oyunu bu kadar harika yapan da bu. İlk iki gün dünyanın zirvesinde olabilirsiniz, sonra uyanıp şöyle düşünürsünüz: Ne yapıyorum? Neden topa yandan vuruyorum? Ve neler olduğu hakkında hiçbir fikrin yok,” dedi Korda. “Komik, golf çok zor bir oyun.”

Korda, puan kartını imzaladıktan, röportaj odasında turuyla ilgili tam üç soruyu yanıtladıktan ve ekibiyle kulüp binasının arkasında toplandıktan sonra antrenman sahasına geri döndü. Başlama alanının sol kenarındaki yerine ulaştığında, hemen bir sopa kapmadı ya da telefonundaki cevapsız mesajlara bakmak için duraklamadı. Bacaklarını bağdaş kurarak çimlerin üzerine oturdu. Korda birkaç dakika sessiz ve yalnız kaldı.

Sadece bir saniyeye ihtiyacı vardı.

(En üstteki fotoğraf: Patrick Smith / Getty Images)