Ne kadar ilerlemiş olursa olsun LeBron James hayranları için kaçırılmayacak bir fırsat

semaver

New member
LOS ANGELES — 40 yaşındaki muhasebeci Joe Burwick, Salı gecesi Los Angeles Lakers maçından birkaç saat önce LeBron James formasıyla Crypto.com Arena’nın önünde durdu. Maçı izlemek için Buffalo’dan uçarak birkaç gün önce düşünmeden karar verdi. Bileti 1000 dolara mal oldu.

Kareem Abdul-Jabbar’ın bir heykelinden birkaç santim uzakta duran Burwick, “kralın rekoru kırdığını görmek için” orada olması gerektiğini söyledi.

Lakers’ı umursadığı için değil. Ama o bir LeBron adamı olduğu için. Eskiden bir Michael Jordan adamıydı. Ama o artık bir LeBron adamı — kendi sözleriyle, “ıslah edilmiş bir Ürdünlü.”

Burwick, “Bu bir seferlik bir şey,” dedi. “40 yaşındayım ve ölmeden önce bunun kırılma şansı zayıf.”

NBA’in en büyük yıldızı James’in cazibesi, bir zamanlar Abdul-Jabbar’ın elinde tuttuğu NBA kariyer rekorunu kırdığında Salı günü gösterildi. Rekor, onlarca yıldır rakipsiz olarak kabul edildi. Batı Konferansı’ndaki 12. ve 13. sıradaki takımlar arasındaki inişli çıkışlı bir normal sezon maçını NBA Finalleri ile eşit bir gösteriye dönüştürdü.

Medya kimlik bilgilerini talep eden o kadar çok muhabir vardı ki, basın toplantıları daha derin bir alana taşındı. Aktör Denzel Washington gibi ünlüler ve müzisyenler Jay-Z ve Bad Bunny kenarda oyalandı.

NBA’de bazı yıldızlar, hayranlar için milyarder serilerinden, hatta Lakers’tan daha fazlasını ifade ediyor. Diğer tüm Amerikan sporlarından daha fazla, basketbol hayranlığı geçici olabilir – hayranlar, Phish hayranlarının yaz turları sırasında grubu takip etmesi gibi oyuncuları takımdan takıma takip eder. Basketbol, Amerika Birleşik Devletleri’nde popülarite açısından futbolla rekabet edemese de, ondan önceki James ve Jordan gibi yıldızları Amerikan kültürünün en büyükleridir.

Evet, basketbol bir takım sporudur. James konuştuğunda yanında dört takım arkadaşı var. Ancak, dünyanın dört bir yanından bazı hayranları sırf onun yörüngesinde olmak için fahiş meblağlarda para harcamaya ikna eden, meşhur seçim çerçevesinin üzerindeki James’in adıydı. Bunların arasında nişanlısıyla birlikte katılmak için Polonya’dan uçakla gelen 32 yaşındaki kimyager Maciej Paprocki de var. “King’in tahta çıktığını görmek için 6.000 mil uçtuk” yazan karton bir tabelayla bir arena tünelinin üzerinde durdu. Burwick gibi Paprocki de bir NBA takımının hayranı olarak büyümedi. Bir “LeBron hayranı” olarak büyüdü.

Paprocki, “LeBron basketbol sayesinde hayatımı değiştirdi. “Bana sıkı çalışmanın, sebatın ve kararlılığın önemini gösterdi. Onun sayesinde basketbol oynamaya başladım.”

Polonya, 40 yaşındaki bir disk jokeyi ve bahçıvan olan Karey Takchi’nin o sabah kalktığı yere çok yakındı: Sidney, Avustralya. Büyükbabasının adı Kareem olduğu için uzun süredir hayran olduğu Abdul Jabbar formasını giymişti. Bir Kareem üyesi olan Takchi, gelme kararının “yazı tura atmak” olduğunu söyledi, ancak uzun süredir bir James hayranı onu uçağa bindirdi.

“Çarptığım her küçük engelde kendi kendime düşünüyorum: En zor ya da en kolay hayatı olmadığını biliyorum, ancak sağa ya da sola gitmek için birçok seçeneği olduğunu biliyorum. Ve biliyorum ki bu adam sadece şimdiye kadar sadece ortada kalacak kadar yol aldı.dedi Takchi.

43 yaşındaki Ana Carolina, 46 yaşındaki kocası Heleno ve küçük oğulları Leo ile Brezilya’dan geldi. Ana Carolina, çiftin basketbol hayranı ve Los Angeles’a tatil, rekoru tehlikede olan bir Lakers maçına denk geldi. Önceden bilet aldılar ve James’in rekora ne kadar yaklaştığını ancak günler öncesinden anladılar. İnanılmaz bir şans eseri, dedi Ana Carolina.

“Haberleri takip ettiğimde Kareem Abdul-Jabbar damgasını almak üzere olduğunun farkındaydım. Bu hafta olabileceği o kadar net değildi” dedi.

Favori takımları Lakers ve Milwaukee Bucks çünkü kendisinin de söylediği gibi Giannis Antetokounmpo hayranı.

Carolina, “Ondan çok hoşlanıyorum,” dedi.

Lakers gibi bir takım için yıldız gücü – doğası gereği – başarının itici gücüydü. Showtime Lakers’a kadar uzanan onlarca yıldır, franchise, çok az sayıda profesyonel spor organizasyonunun sahip olduğu bir şekilde, pazarlama yıldızı gücünden yararlandı.

1980’lerde NBA, Showtime Lakers’ın Boston Celtics ile rekabetinden yararlanarak bir canlanma yaşadı. O zaman birçok basketbol taraftarı Magic olmayı seçmek zorunda kaldı. Johnson kişiliği veya bir Larry Bird kişiliği. Sonra 2000’lerde Kobe Bryant NBA’in yüzü oldu ve çok geçmeden Ürdünlüler Kobe’liler oldu. Daha şimdiden Lakers taraftarları Kobe’liler mi, LeBron’lar mı diye tartıyorlar.

42 yaşındaki grafik tasarımcı Patrick Concepcion, Salı günü öğleden sonra 7 yaşındaki oğlu Theo Magic ile arenanın dışında durdu. Concepcion bir sihirbaz olarak büyüdüğünden, Theo’nun göbek adı gerçekten de Johnson’a bir saygı duruşu niteliğindedir. Üç gün önceden bilet satın alarak ve her biri yaklaşık 250 dolar ödeyerek maça katılmak için San Francisco Körfez Bölgesi’nden yola çıktılar.

Concepcion, Theo’yu işaret ederek, “Kareem emekli olduğunda ve hedefi koyduğunda 8 yaşındaydım ve sonra o 8 yaşına girmek üzere ve LeBron onu geçiyor,” dedi. “Yani, baba ve oğul olarak bizim için, tam bir dönüş yapmak için mükemmel bir an gibiydi.”

Theo’ya James hakkında neyi sevdiği soruldu ve bir cevap bulmakta zorlandı.

“Bilmiyorum,” duraksadı ve kıkırdadı. “Her yer Kobe gibi.”

“Sen daha çok Kobe’li misin yoksa LeBron’lu mu?” diye soruldu.

Theo canlandı. Cevabı kararlaştırıldı. Tereddüt yoktu.

“Kobe.”

Concepcions’ta olduğu gibi, spor nesiller boyu bir miras olabilir. Maç saatinde, arenanın bodrum katındaki yeniden satış pazarındaki biletler 1.000 dolardan fazla satılıyordu, bu, maça kızı McKenna Anderson ile birlikte katılan 68 yaşındaki anestezi uzmanı ve sezonluk bilet sahibi Jay Anderson için unutulmayan bir gerçekti. 38 yaşında fizyoterapist. Hayranlığı uzun süredir daha çok yere dayalı. Knicks hayranı olduğu New York’ta büyüdü. Los Angeles’ta 30 yıl geçirdikten sonra, Lakers artık sadakatine sahip. Ancak 175 dolara mal olan biletini satmayı düşünmedi.

Jay Anderson, “Kızımla birlikte olduğum tek zaman ki bu bin dolar değerinde” dedi.

James, Abdul-Jabbar’ı geçtiğinde, bunu üçüncü çeyrekte gözden kaybolan bir jumper ile yaptı. James, ailesi, arkadaşları, takım arkadaşları ve iş ortakları da dahil olmak üzere hayatı boyunca yanında olan ve kendisine en yakın olan birçok insanı fiziksel olarak sarıp sarmaladığından, başarıyı kutlamak için oyun durduruldu. Arenadaki binlerce yabancı – James’in asla tanışmayacağı veya etkileşimde bulunmayacağı insanlar – tıpkı James bilse de bilmese de, birden fazla bayilik aracılığıyla yaptığı yolculukta ona eşlik ettikten sonra ona uzaktan aynı şekilde yoğun bir şekilde sarıldılar.

James daha sonra gazetecilere, “Her gece ayakkabıma Theodore Roosevelt’in ‘The Man in the Arena’sını yazıyorum,” dedi. “Ve bu gece o atış geldiğinde ve seyirciler uğuldadığında, kendimi gerçekten arenanın tepesinde oturuyormuş gibi hissettim. Ama o duyguyu tekrar hissedebileceğimden emin değilim.

Ertesi sabah, Buffalo muhasebecisi Burwick rekoru kırmayı düşündü. Ömür boyu Buffalo Bills hayranı olan babası Michael, yaklaşık bir buçuk yıl önce öldü. Faturaları herhangi bir Super Bowl’da kişisel olarak hiç görmedi. Burwick için babasını kaçırmak, “hayatta bir kez karşılaşılabilecek” bir fırsatı kaçırmamak için yeterli motivasyondu.

Burwick, “Çok paraydı, ancak bu deneyimi yaşayabilmek ve kim olduğum hakkında hiçbir fikri olmamasına rağmen onunla paylaşabilmek, paraya değdi çünkü hatıra sonsuza kadar benimle kalacak,” dedi.

Harcanan paradan pişman olmayacağım. Onu kaçırdığıma pişman olurdum.”