Naomi Osaka, Indian Wells'teki Camila Osorio'nun kaybını şimdiye kadar oynadığı en kötü oyun olarak adlandırıyor

semaver

New member
Naomi Osaka, Ocak ayında Avustralya Açık'ı zorladığı karın yaralanmasını geri kazanma yolunda olduğunu gösterdi, ancak keskin ve eşleşen sert bir şekilde biraz daha zaman alacak.

Dört kez Grand Slam şampiyonu ve 1 numaralı eski dünya Osaka, Hint Wells'in ilk turunda 53 numaralı dünya olan Kolombiya'dan Camila Osorio'ya karşı kaybetti (6-4, 6-4). Sosyal medyada, daha sonra yenilgiyi “hayatımda oynadığım en kötü maç” olarak nitelendirdi.

Osaka, 56. sırada ve Osorio ilk sekiz maçta bile öldü, ancak Osaka 4: 4'te bir hata seli yaptı. Osorio sete hizmet etme şansı verdi ve Bürkılan Kolombiya onu boşa harcamadı.

Oyun oyunun bir mikro kozmosuydu. Osaka her açıdan hata yaptı. Toplar uzun ve geniş uçtu. Bazıları birkaç santimetre eksik. Diğerleri birkaç metre özlüyor.

Osaka baskı altındayken hatalar özellikle yaygındı. Eylül ayından bu yana eğitmenleri Osaka ve Patrick Mouratoglou aylarca bu dinamiğe odaklandılar ve Osaka yıl başında yola çıktığında bir rol gibi görünüyordu.

Osaka, Auckland'daki finali attı ve göbek yaralanmasını kötüleştirdiğinde ve ilk cümleden sonra emekli olduğunda Clara Tauson'a karşı döndü. Osaka, dünyanın en iyi oyuncularından biri olan Karolina Muchova'ya karşı bir zafer de dahil olmak üzere, 2024'ün başlarında doğum izninden döndüğünden beri en iyi tenisinden bazılarını oynadı.

Sonra Osaka kaslara tekrar yüklendi ve ilk setten sonra üçüncü turda Belinda Bencic ile oyunundan çekilmek zorunda kaldı. Bencic'e yaralanmaya hakim olmuştu.

Osaka Kaliforniya'ya döndü ve dinlendi. Ancak Hint kuyularının önünde iki zor haftada eğitim aldı ve Mouratoglou gitmeye hazır olduğunu söyledi. Belki tenis orada olmayabilir.

“Benim için çılgınca, bir rüya gerçekleşiyor,” dedi 23 yaşındaki Osorio, Hint çeşmesinde hiç maç kazanmamış. Zaferi, Kolombiya'dan bir kadının ilk kez eski bir dünyaya 1 numaraya ulaşmasıydı.

2018'de Indian Wells'i kazanan Osaka için, kalbini en yakın ve Südflorida'da büyüyen etkinliğine yakın tutan olaylardan biri olan Miami Open'a gitmeden önce dinlenmesini sağlar. Yenilgisinden sonra Osaka vücudunun uygun olduğunu doğruladı, ancak şekli orada değildi.

“Sonumda çok iyi olduğumu sanmıyorum,” dedi basın toplantısında.

Avustralya Açık'tan sonra sinir bozucu bir ay tanımladı, burada bir hafta oynamasına izin verilmedi ve daha sonra yavaşça hizmet etmesine izin verildi, ancak sadece karın kasını rahatlatmamak için yoğunluğunu haftadan haftaya yavaşça artırdıysa.

“Avustralya'da başarılı oldum,” dedi. “Biraz tekrar başlamak gibi geliyor.”

Kaybına rağmen Osaka, yıla başlangıcının bir tutarlılık bulmaya çalıştığında geçen yıldan çok daha iyi olduğunu söyledi. Ya da belki de muhtemelen sporun zirvesine sorunsuz bir yolculuğa çıkmayacağı fikrine alışır.

“Sokakta bir yumru gibi geliyor,” dedi. “İyi oynadığım hissine sahip değilim, ama yine de dahil olma şansım olduğunu hissediyorum.”

Gerekli okuma

(Fotoğraf: Clive Brunskill / Getty Images)