MÜSİAD İzmir, KOSGEB Lideri Kurt’u Konuk Etti

accur

New member
MÜSİAD İzmir Şubesi, lider Bilal Saygılı ve idare konseyi üyelerinin katıldığı görüşmede KOSGEB Lideri Hasan Basri Kurt’u konuk etti.

Müstakil Endüstrici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Lideri Bilal Saygılı ve idare heyeti üyeleri, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı (KOSGEB) Lideri Hasan Basri Kurt ile bir ortaya geldi. toplantıda, KOSGEB dayanak programları ve olası iş birliği imkanları ele alındı.

MÜSİAD İzmir Lideri Bilal Saygılı, yaptıkları çalışmalar hakkında paylaşımda bulunarak KOSGEB’in MÜSİAD üyelerine değen biroldukça projesi olduğunu vurguladı. Saygılı, “Ülkemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yatırım, üretim, istihdam, ihracat, cari fazla ile büyüme stratejisinde ilerlerken bize durmak yaraşmaz! İzmir’in ekonomik gücünü arttıran, yatırım potansiyelini geliştiren, üretim hacmini düzgünleştiren, ihracat vizyonunu geleceğe taşıyan bir bakışla hareket etmeye devam ediyoruz. MÜSİAD İzmir ailemizle daima birlikte gönülden uğraş ediyor ve çalışıyoruz. Bu manada KOSGEB’in vermiş olduğu teşvik ve dayanakları epey bedelli buluyoruz. KOBİ’lerimizin teşviklerden faal bir halde yaralanmalarını; üretime, istihdama ve ihracata daha fazla katkıda bulunmalarını arzuluyoruz.” diye konuştu.

KOSGEB Lideri Hasan Basri Kurt ise Türkiye’nin sıçrama yapacak kıymetli bir eşikte olduğunu ve yeni bir doğuşa gittiğini tabir ederek şunları söylemiş oldu: “Türkiye’nin yeni yükselişte temel alanları sanayi, teknoloji ve bilim olarak öne çıkıyor. Ülkemiz düzey atlayacak bir durumda. Tedarik zincirlerinin kırılması ile üretim ve imalatta ivme yakaladık. Bu önümüzdeki senelerda çarpan tesiri ile katlanarak artacak, katma kıymetli yüksek eserlerle güçlenecek. Bilişim Vadisi İzmir’in temeli atıldı, bu İzmir’in iktisadına güç katacak. Burada yarın biroldukça şirket olacak, genç teşebbüsçüler desteklenerek yatırım yapıldığı takdirde hoş sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum. Önümüzdeki devirde KOSGEB’i, MÜSİAD üzere istekli teşekküllerle, özel dalla daha fazla iş birliği içerisinde daha aktif çalıştırmaya çaba edeceğiz.”

Program, konuşmaların akabinde kesim heyeti liderlerinin sorularıyla devam etti. Toplantının akabinde MÜSİAD İzmir Lideri Saygılı, KOSGEB Lideri Kurt’a günün anısına plaket takdiminde bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı