Şampiyonluğa geri sayım

semaver

New member
Trabzonspor, ertelemeli olarak oynadığı Gaziantep müsabakasında maça süratli ve istekli başladı. Maç öncesi en yakın rakibi Konyaspor’un Rizespor’ a mağlup olması Trabzonspor’u maça başlarken daha da iştahlandırdı diye düşünüyorum.

Gaziantep Futbol Kulübü ise bu sene hiç emsalsiz kendi alanında en başarılı grupların tahminen de başında idi. Kendi alanında oynadığı 15 müsabaka da almış olduğu 10 galibiyet ve 4 birliktelik ile Trabzonspor müsabakası gösterdi ki Gaziantep ekibi ismine bu galibiyetler ve birliktelikler ile gelen muvaffakiyet tesadüf değil.

İki ekipte birinci yarı o denli net konumlar kaçırdılar ki inanılır üzere değil. Cornellius ve Muhammet Demir’in kendi ekipleri ismine yararlanamadığı konumlar taraftarları sıkıntıdan çıkardı.

Hamsik ‘in Trabzonspor için ne kadar değerli bir futbolcu olduğu bu müsabakada da ortaya çıktı. Grup arkadaşlarını konuma sokmakta ki beceresi ve ekip ortasında ki tartısı takdire paha. bir daha birebir şeyleri Victor Hugo için de söylersek sanırım yanılmış olmayız. İki oyuncu da tam bir profesyonel. Dönemi kapattı denilen Hugo’nun ligini bitimine 7 hafta kala formayı alması fazlaca kıymetli olsa gerek. Gaziantep kadrosunda da Ertuğrul’un epeyce düzgün performans gösterdiğini söylemeden geçemeyeceğim.

Günay’ın kurtardığı mı yoksa Trabzonsporlu oyuncuların son vuruşlarda ki şansızlığından mı kaçan durumlar müsabakada heyecan yarattı. Bilhassa ikinci yarı Dorukhan’ın Gaziantep ekibinin süratli atak ataklarını kesmesi Trabzonspor’u rahatlattı. Özelikle belirtmeliyim ki Trabzonspor’u bu müsabakada Beşiktaş karşısında ki manzarasından daha dilekli ve tempolu gördüğümü rahatlıkla söyleyebilirim.

Trabzonspor şampiyonluk kupasını kaldırmaya koşar adım ilerliyor. Haftaya kendi alanında oynayacağı Karagümrük gayretinde alacağı galibiyet ve de öbür grupların alacağı sonuçlar, Trabzonspor’un şampiyonluğunu resmileştirebilir. Kupayı kaldırmaya geri sayım başladı…