“Mitolojik”: En iyi Shohei Ohtani karşılaştırması Bo Jackson’dır

semaver

New member
Mark Gubicza’nın bir fikri var ve onu hayata geçirecek doğru kişi o. 1980’lerde ve 1990’larda atıcı olan Gubicza, Kansas City Royals ile Bo Jackson’ın takım arkadaşıydı. Bir televizyon analisti olarak, şimdi Shohei Ohtani’nin takımı Los Angeles Angels için oyunlardan alıntı yapıyor. Maç öncesi rüya şovu iki oyuncuyu bir araya getirecekti.

Gubicza, bu hafta Yankee Stadyumu’ndaki Angels sığınağının yanında “Bo, Sho’yu tanıyor,” dedi. “Sanırım sonunda bu yıl başaracağız.”

Meleklerin atış-vuruş hissi Ohtani, 1994 yazında, Jackson’ın ünlü atletik kariyeri sona ererken doğdu. Jackson, sonunda Ohtani’nin kendi iki yönlü efsanesini yarattığı son oyununu oynayarak her şeyin Meleklerinin bir üyesi oldu.

Jackson, başka bir anlamda iki yönlü bir yıldızdı, Royals için bir dış saha oyuncusu olarak bir beyzbol all-starı ve Los Angeles Raiders için bir geri koşu olarak futbolda profesyonel bir bowling oyuncusu olan tek oyuncuydu. Bo, Ohtani gibi atış yapmayı bilmiyordu ama biliyor olabilirdi.

“‘Hiç kapatabileceğinizi düşündünüz mü?’ diye şakalaştık. Gubicza, “Eğer istersem evet,” derdi” dedi. “Ne kadar sert atarsa atsın, kolayca yapabilirdi. Ne yaptığını izlemek olağanüstüydü: sahip olduğu hız, sahip olduğu güç. Ama sonra Shohei’ye bakıyorum ve onun için aynı şeyi söyleyebilirim: hız, güç.

“Deion Sanders’a karşı oynadım ve o da olağanüstüydü, beni yanlış anlamayın. Ama Bo, varlığı, atletizmi ve hayranlık uyandıran yönü Shohei’ye çok benziyor.”

Ohtani, Salı günü ilk vuruşunda, Yankees’in boğa ağzına doğru 116,7 mil hızla cızırdayan bir hat sürüşünü yırtıp attığında Bronx kalabalığını büyüledi. Bu sezon ana liglerde en çok vurulan üçüncü toptu.

Melekler için En Değerli Oyuncu ödülünü üç kez kazanan Mike Trout, maçtan sonra başını sallayıp gülümseyerek “Benim için yeni bir şey yok,” dedi. “Bu topa oldukça iyi ve alçaktan vuruldu.”

Ohtani Salı günü çalıntı bir üs ekledi, Çarşamba günü çitin üzerinden başka bir topu parçaladı – Yankees’in Aaron Yargıcı onu hokkabazlık için geri getirdi – ve Cuma günü evinde Royals’a karşı ilk atıcı olacak. İkiden fazla koşuyu kabul etmeden üst üste 11 çıkış yaptı, bu ana dallardaki en uzun aktif galibiyet serisi.

Gubicza, Ohtani ile en iyi modern karşılaştırmaların Jacob deGrom ve Bryce Harper olacağını söyledi – as kullanan sağ elini kullanan bir atıcı ve aynı zamanda iyi koşan solak bir vurucu. İkisinin birleşimi emsalsiz: Geçen sezon, Ohtani, vuruş unvanına hak kazanmak için yeterli plaka görünümüne ve ERA unvanına hak kazanmak için yeterli sayıda vuruşa sahip olan ilk oyuncu oldu. Yargıç’tan yalnızca 62 homer sezonu, Ohtani’yi Amerikan Ligi MVP’si olarak tekrarlamaktan alıkoydu.

Gubicza, “Herkesin sonsuza kadar hakkında konuşacağı kişi olmak istiyor – ‘bana bak ve ne kadar iyiyim’ anlamında değil, sadece ‘neleri başarabileceğime bak’ anlamında” dedi. eski takım arkadaşı David Cone, Ohtani’nin inanılmaz kahramanlıkları hakkında.

“Coney ile her zaman konuşurum, ‘Görevden sonra yürüyemedik bile. Omuzlarımız, dirseklerimiz, kaburgalarımız, sırtımız, popomuz, her şeyimiz ağrıyor. Ve ertesi gün 98 atıp sayı yapan bir adamla tanışır!’ Bu tür bir disipline sahip olmak imkansız – biz ölümlüler için.”

Gubicza, Jackson ölümlü olduğunda oradaydı ve Ocak 1991’de Los Angeles Coliseum’da Raiders playoff maçında sol kalçasını çıkardı. Jackson, Gubicza için bir kenar geçişi almıştı ve Jackson’ın oğullarını tribünlerde bulan ve onları babalarına götüren Gubicza idi.

Sakatlık, Jackson’ın NFL kariyerini sadece dört sezonun ardından sona erdirdi, ancak o, genellikle tüm zamanların en büyük sporcusu olarak kabul edilecek kadar büyük bir etki yarattı. Yetkili Jackson biyografisi The Last Folk Hero: The Life and Myth of Bo Jackson’ı 2022’de yazan yazar Jeff Pearlman buna inanıyor ve Ohtani’yi bir tür varis olarak görüyor.

“Bir tür Shohei Ohtani Dır-dir Bo Jackson,” dedi Pearlman. “Tam olarak aynı değil elbette, ama daha önce hiç görmediğimiz bir şeyi çılgınca yüksek bir seviyede yapan biri. Yani benim için Bo Jackson’da gördüğümüz kadar yakın.

Pearlman, köken hikayelerinin paralelliği desteklediğini söyledi. Sporseverler, her iki fenomeni de uzaktan görebilirler, ancak gerçekte neyin geleceğine dair yalnızca belirsiz bir fikirle.

1980’lerde Auburn’da, Jackson tam olarak bir muamma değildi, ancak henüz her yerde yaygın değildi: Aynı zamanda homers’ı da vuran ve profesyonellerde ikisini birden yapabilen ya da yapamayan bir geri koşuydu. Japonya’da Ohtani, 2010’larda atış ve vuruş yapan bir yıldız olarak biliniyordu, ancak kimse ana dallarda ikisini birden yapıp yapamayacağını – veya ne kadar iyi – bilmiyordu.

Her iki oyuncu da beklentileri aştığında hayranlarını ve meslektaşlarını hayretler içinde bıraktı.

Pearlman, “Her ikisi de çok fazla olmayan bir dünyada mitolojik yaratıklar” dedi. “Ohtani’nin her şeyin videoda olduğu modernin ötesine geçmesi inanılmaz, bu yüzden her şeyi görmüş gibi hissediyoruz ve bu o kadar da heyecan verici değil. Sanki, Kevin Durant’in bir jumper’a çarptığını gördüm, Ja Morant Dunk’ı gördüm ama Ohtani’de daha önce kimsenin görmediği şeyler yapan, neredeyse her şeyin karşı çıktığı teknolojik yaklaşıma giden bir şeyler var.

Futbol ve beyzbolda Jackson kadar başarılı bir oyuncunun emsali yoktu. Ve bir oyuncunun Ohtani gibi tam zamanlı bir vurucu ve atıcı olarak hareket etmesinin emsali yok; Babe Ruth bile aynı sezonda ikisini birden tam zamanlı olarak yapmadı.

Ohtani’nin Salı günü yaptığı homer, 1923’teki orijinal Yankee Stadyumu açılışının – Ruth’un Yaptığı Ev – 100. yıldönümünde geldi. bölge hakkında hoş sözler.

Ohtani bir tercüman aracılığıyla “Burası güzel bir saha, tutkulu hayranlar” dedi. “Burada oynamak için her zaman sabırsızlanıyorum.”

Ohtani’nin Yankee Stadyumu’nda iyi vuruş yapmama geçmişi var: Perşembe günkü matineden önce 12 maçta dört home run yapmasına rağmen, Bronx’taki kariyer ortalaması .140’tı. Salı günkü çalıntı üssü New York’taki ilki ve sezonun ilkiydi; Melekler, böylesine değerli bir oyuncuyu sakatlama riskine girmek istemiyor ama Ohtani, Jackson gibi koşacak hıza sahip.

Gubicza, “Diğer adamlar hızlıydı, inan bana, ama kimse Bo raydan aşağı inerken onun kadar hızlı görünmüyor ve ses çıkarmıyordu – bir yük treni gibi geliyordu,” dedi Gubicza. “Şimdi Shohei ile onu duymuyorsunuz bile. Willie Wilson tipi adımları var.

Wilson, uzun zaman önce bir başka Royals takım arkadaşıydı, bir vuruş şampiyonu ve çalıntı üssün lideriydi. Ancak elit yeteneklerin çokluğu karşısında Ohtani neredeyse tek başına duruyor.

Gubicza, “Sadece 101’i nasıl atacağımı ve bir topa 115 mil hızla nasıl vuracağımı bilmiyorum,” dedi Gubicza. “Bunu nasıl yapıyorsun bilmiyorum.”

Bo biliyor – ya da en azından bir şeyler biliyor. Şimdi Gubicza’nın onu Ohtani ile maç öncesi şovuna çıkarması gerekiyor.