Trabzonspor Kulübü Lideri Ahmet Ağaoğlu: ‘Naklen yayın gelirleri azaldı’

semaver

New member
Bordo-mavili kulübün olağan mali genel heyeti, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kulüp lideri Ağaoğlu ve idare konseyi üyelerinin hazır bulunduğu genel konseyde, eski lider Ahmet Celal Ataman da yer aldı.

Trabzonspor Kulübü Genel Müdürü Sinan Varlıklı, 31 Ekim 2022 prestijiyle kulübün net borcunun 2 milyon 383 milyon 299 bin 681 lira olduğunu deklare etti.


AĞAOĞLU: “NAKLEN YAYIN GELİRLERİ AZALDI”

Genel şura üyelerinin mali konularda tenkitlerinin akabinde Lider Ahmet Ağaoğlu, kelam aldı.

Ağaoğlu, Üstün Lig kulüplerinin en değerli gelir kaynağının naklen yayın gelirleri olduğunu belirterek, “Naklen yayın gelirlerinin birinci ihalesi 500 milyon dolardı. Bugün gelinen noktada ise 115 milyon dolar. Bütün bunlara karşın borcu 2 milyon 383 milyon lirada tutabildik. Öteki kulüplerin borçlarına baktığımız vakit Trabzonspor’un borcu 5’de 1 oranında” değerlendirmesinde bulundu.

nazaranvde bulundukları 4 yıllık müddette Spor Toto Harika Lig’de 146 maç yaptıklarını belirten Ağaoğlu, “78 galibiyet, 46 birliktelik ve 22 yenilgi aldık ve 280 puan topladık. nazaranvde bulunduğumuz 4 yıllık müddette rakiplerimiz ortasında en çok puan toplayan kadroyuz. Bu müddette ise 1 Üstün Lig şampiyonluğu, 2 Üstün Kupa ve 1 Türkiye Kupası elde ettik” tabirlerini kullandı.

Ahmet Ağaoğlu, ocak ayına yönelik transfer görüşmelerinde bulundukları tarafında haberler çıktığını belirterek, “hiç bir oyuncu ve kulüple transfer görüşmesi yapmadık. Takımdan ayrılan oyuncu olması ve muhtaçlık duyulması halinde transfer olabilir. Ocak ayı prestijiyle A kadro maaş bütçesini 40 milyon Euro’dan 31 milyon Euro’ya çekmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


ALTYAPIYA DİKKAT ÇEKTİ

Altyapı konusunda yapılan tenkitlerin çabucak hepsine katıldığını kaydeden Ağaoğlu, şöyleki devam etti:

“Altyapıdan yetiştirilen oyuncuların Üstün Lig’de birinci 11 de mühlet almaları oynama oranları yüzde 5,8. 4 yıllık ortalamaya baktığımızda Trabzonspor’da bu oran yüzde 25. Bu ortalamayı Muhteşem Lig genelinde en yükselten kadro Trabzonspor. Tenkitlerin tamamına katılıyorum. Lakin benim de bir ricam var, altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncuların en ufak bir kusurlarında yerden yere vurulduğunda onlara yalnızca biz sahip çıkmayalım. Onlara sahip çıkmak topluluk olarak sizlerin de misyon ve sorumluluğu. Her şeyi birlikte birbirimize takviye olur, yan yana durursak başarabiliriz diyoruz geldiğimizden beri. 2021-22 şampiyonluğu bir dayanışmanın birlik birlikteliğin yapıtı olarak geldiğini söz etmek isterim.”

Ağaoğlu, evvelde ‘imkan yok, tesis, materyal yok‘ denildiğini lisana getirerek, şunları söylemiş oldu:

“Bu ülkede son 10-15 sene içerisinde 36 çağdaş futbol stadı inşa edildi kulüplere tahsis edildi. Bu dünyada eşi gibisi olmayan uygulamadır. Öteki ülkelerde kulüpler ya kendileri stadı yapar ya da belediyenin alanında oynar. Bugün Özkan Sümer Futbol Akademisi de birebir biçimde Trabzonspor’un kullanmasına tahsis edilmiş çağdaş bir tesistir. Bu ülkenin sportmen yetiştirmedeki sorunu tesis değilmiş. Eğitim ve sporu yöneten yahut yönettiğini düşünen insanların iradesindeki noksanlık ön plana çıkıyor. Dünya kadar tesis fakat bu tesislerden yüzde 5 oranında en çok altyapıdan birinci 11’e oyuncu getiriyorsanız burada ben dahil olmak üzere ülke futbolunu yönettiğini tez eden insanların fazlaca büyük zaafı ve eksiği vardır. Yapmış olduğunuz bu transfer ve ödemiş olduğunuz bu paralarla futbol ekonominizi sürdürme talihiniz yok. Orada herkes ‘tamam’ diyerek azami uğraşı göstereceğini söylüyor lakin kapıdan çıktıktan daha sonra olanlar her insanın malumu.”

Başkan Ağaoğlu’nun konuşmasının akabinde idare heyeti idari ve mali istikametten oy fazlacaluğu ile ibra edildi. Genel şurası üyeleri, oy oldukçaluğuyla Uzungöl HES Projesi ve Çukurçayır’daki arsa konusunda da idare heyetini yetkilendirdi.