Megan Rapinoe’nun NWSL Şampiyonası sırasında yaşadığı sakatlık, onu OL Reign’deki “mükemmel son”dan mahrum bırakıyor

semaver

New member
Bütün hafta boyunca sürekli bir nakarat vardı: NWSL Şampiyonası, oyunun en iyi iki oyuncusu arasında şiirsel bir sonuç için ayarlanmıştı. Megan Rapinoe ve Ali Krieger, kariyerlerinin son maçında başka bir kupa için birbirleriyle oynayacaklardı. Gotham forveti Lynn Williams Cuma günü gülümseyerek “Daha iyi bir son yazamazdınız” dedi. Kimin zirveye çıktığına bakılmaksızın, iki oyuncuya gerçek zamanlı olarak çiçeklerini vermek için son bir şans olması gerekiyordu.

Ancak cumartesi gecesi Snapdragon Stadı’nda gürültülü, rekor kıran 25.011 taraftarın önünde gerçekleşen hesaplaşmaya sadece iki dakika 25 saniye kala, Rapinoe’nin tarihin yarısını oluşturma şansı aniden ve hiçbir uyarı vermeden sona erdi. Bir hücum koşusu sırasında Rapinoe kaydı ve bariz bir temassız yaralanmayla sahaya düştü. Önce inanamayarak, sonra da tipik bir alaycı gülümsemeyle sağ alt bacağını tuttu.

Rapinoe maçtan sonra sağ ayağı krampondayken “Berbat” dedi. “Söyleyecek iyi bir şey ya da umut verici bir şey olduğunu düşünmüyorum.

“Kendimi iyi hissettim. Aslında son birkaç haftadır, tüm sezona kıyasla daha iyi hissettim. Baldırımda veya Aşil tendonumda herhangi bir gerginlik veya buna benzer bir şey hissetmedim. Yani klasik haliyle şöyle dedim, “F–, az önce beni kim tekmeledi?” Kimse yok, iten benim, etrafımda kimse yok. Hemen bu düşünceye kapıldım ve sonra orada hiçbir şey yokmuş gibi hissettim. Gerçekten bir taramaya ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum (kırılmış bir Aşil tendonu olabileceğini bilmek için).”

Devre arasında kendisine bir bot ve koltuk değneği verilirken Rapinoe, annesine ve nişanlısı Sue Bird’e birkaç kısa mesaj gönderdi, böylece takımın geri kalanı ikinci yarı planını tartışabildi. Rapinoe, “Aşırı duygusal değildim” dedi. “Demek istediğim, gerçek anlamda şampiyonluk maçındaki son maçımda altıncı dakikada Aşil tendonuma çarptım.”

Rapinoe sahayı son kez terk etmeden önce topallayarak Krieger’in yanına gitti ve kendine sarıldı, bir şekilde hala o tanıdık gülümsemeyi gülümsetiyordu. Krieger ise Rapinoe’yi dışarı çıkmak için bacağını toplamaya teşvik ettiğini ve böyle bir şeyin olacağını asla beklemediğini söyledi.

“Futbol çok riskli bir şey değil mi? Krieger, bunun son maçınız mı, son anınız mı olacağını ve bu kadar hazırlığın yapıldığı o anda bu kadar inanılmaz bir oyuncunun başına gelip gelmeyeceğini asla bilemezsiniz” dedi.

Rapinoe temkinli bir şekilde sahadan ayrılırken, Krieger’in maç öncesi basın toplantısında bahsettiği bir şeyi, yani kariyeri boyunca yaşadığı tüm zaferlere ve mücadelelere rağmen neden hala oynadığını düşünmemek zordu. “Sahip olduğum her şeyi veriyorum ve sen her şeyi geri alamazsın. Bu yüzden bunu sevdiğiniz için bunu kendiniz yapmayı isteme isteğine ve dürtüsüne sahip olmalısınız” dedi.

Ali Krieger ve Megan Rapinoe kariyerlerini birlikte sonlandırıyorlar. (Fotoğraf: Ben Nichols/Getty Images)

Bu yıl Rapinoe oyundan her zaman pek bir getirisi olmadı. Bu yaz USWNT’nin İsveç’e yenildiği Dünya Kupası’nda penaltıyı kaçırdı. O ana kadar hiç penaltı kaçırmamıştı. Cumartesi günü olduğu gibi, Melbourne’de bu akşam da gözyaşları ve kahkahalarla sona erdi ve oyunlarının bu kadar tanıdık bir kısmının bu kadar önemli bir anda onları hayal kırıklığına uğrattığına inanmama hissi vardı. Ancak cumartesi günü bu bir tesadüf, kötü bir hareket, geleceğini hiç düşünmediği, hatta kaçınmaya çalıştığı bir şey gibi geldi.

Bu an her iki takım adına da oyunu etkiledi. Gotham’ın forveti ve MVP’si Midge Purce, “Onun başını geriye attığını gördüğümde,” dedi, “(önceden) onun yere düştüğünü gördüm ve bu gerçekten üzücüydü.” Sonra takımını yakalayan kızlardan biri ağlamaya başladı ve ben de ona döndüm. (Yazmeen Ryan) ve gözle görülür şekilde üzgün olduğu için ona gitmemiz gerektiğini söyledi. Zor. Bunun onu kesinlikle çok etkilediğini düşünüyorum.”

Purce, Gotham’ın yarının sonlarında öne geçmesine yardımcı oldu ve üç OL Reign savunucusu aracılığıyla Lynn Williams’ın açılış golünü belirledi. Rose Lavelle eşitliği sağladı ancak Purce açılış golünü tekrar belirleyerek takımına devre öncesinde asla vazgeçemeyecekleri bir üstünlük sağladı.

daha derine git

DAHA DERİNE GİT

Gotham FC NWSL şampiyonluğunu kazanırken gecenin galibi Midge Purce oldu

Maçtan sonra Lavelle, yenilginin duygularını açıkça hissederek karışık bölgede yürürken, Rapinoe ile ilgili bir soruyu yanıtlamadan önce kendini toplamak için bir an duraksadı.

“Bunun böyle bitmesi kötü bir şaka gibi görünüyor” dedi. “Onunla sahayı paylaşabilmek büyük bir onurdu, keşke bugün bunu yapabilseydik. O muhteşem; O bunu hak etmiyor. Bence her şeye rağmen bunu kafaya taktı ve hâlâ bizim en büyük hayranımızdı.”

Maç sonrası basın toplantısında Lavelle, Rapinoe’nin yanına oturdu ve eski Ballon d’Or galibi zorlukların üstesinden geldiğini bildiği tek yol olan mizah yoluyla geldi.

Rapinoe gülerek “Yani ben bunu hak etmiyorum” dedi. “Ben bundan daha iyi bir insanım, belki daha önceki hayatımda seks yapmıştım. … Bu, Yeni Zelanda’da penaltı kaçırmaktan farklı bir duygu. Demek istediğim, yeniden hayat gibi. Bu oyunun bir parçası.”

Sadece bir tane Megan Rapinoe var
👑

⭐
OL Reign ile 11 yıllık NWSL kariyeri
⭐
Reign için 117 normal sezon maçı
⭐
52 NWSL golü
⭐
Başkanlık Özgürlük Madalyası
⭐
Olimpiyat şampiyonu
⭐
Ballon d’Or
⭐
Cinsiyet adaleti savunucusu
⭐
2 kez Dünya Kupası şampiyonu pic.twitter.com/EqEi9t6gcI

— Üçüncü Saldırı (@AttackingThird) 12 Kasım 2023
Rapinoe, 24 saatten biraz daha uzun bir süre önce, 2014 ve 2015’teki iki karşılaşmaya ve bir dizi yarı final mağlubiyetine rağmen kendisinin ve takım arkadaşlarının neden hiçbir zaman NWSL şampiyonluğunu kazanamadığı sorusuna gülmüştü. Oldukça basit bir açıklama yaparak “E-bu zor” demişti. Gerçek.

Cumartesi akşamı da aynıydı.

Dünya Kupası öncesinde emekli olduğunu açıkladığından bu yana, USWNT ile son maçı ve Reign ile veda töreni sırasında oyunlar boyunca defalarca duyduğu bir sorusu daha var. Onun mirası tam olarak nedir?

Ve her zaman olduğu gibi, hâlâ herhangi bir muhabirin gerçekten isteyeceği şekilde yanıt vermekte tereddüt ediyordu: kariyerinin net bir özeti, saha dışındaki başarıları, kişiliği, kendini göz ardı etmeyi reddetmesi.

“Ah, bu senin işin” diye yanıtladı. “Bilmiyorum – bilmiyorum. Oyunu her zaman düzgün oynamaya çalıştım. Her zaman tadını çıkarmaya çalıştım. Günün sonunda eğlence işinde olduğumuzu hissediyorum, özellikle de büyüyen bir sporda ve büyüyen bir ligde, bunun gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Her zaman işleri daha iyi hale getirmeye çalışın.

“Sadece oyuna değil, oynadığım döneme de katkıda bulunmaktan ve oyunun çok daha iyi bir yerde olduğunu bilmekten çok gururlu ve mutlu ayrılıyorum. “Bu, bu nesilde oynayan tüm oyuncular için bir kanıttır ve Bu ligde oynadım” dedi ve ligin yeni medya anlaşmasına ve oyunların kalitesine değindi. “Eve kesinlikle gülümseyerek gidebileceğimi hissediyorum, tüm kariyerimle gerçekten gurur duyuyorum.”

daha derine git

DAHA DERİNE GİT

NWSL, ESPN, CBS ve daha fazlasıyla TV anlaşmalarını açıkladı

Belki de bir oyuncu olarak son sözlerinden birinde, en azından bir oyuncu olarak geride bıraktığı oyunla ilgili bir soruya tipik bir Megan Rapinoe yanıtı vermesi uygundu.

“Bu bizim, benim kuşağımın oyuncularının inşa ettiği şey, bu bizim mirasımızın bir parçası ve geride bıraktıklarımız.” Şimdi çocukların alıp istediklerini yapabilecekleri ne var? Ancak onlara sadece oyunu büyütmeye ve dünyanın en iyi ligi haline getirmeye devam etmekle kalmayıp, aynı zamanda saha dışında da değişim yaratıp bunu oldukları şeyle ilişkilendirmeye devam etmek için oldukça sağlam bir plan bıraktığımızı düşünüyorum. Rapinoe, “Bu sahada olur” dedi.

“Ben ligi küçümseyen ve ‘Kahretsin, iyi iş çıkardık’ diyen gururlu bir eşcinsel teyzeyim. Ancak çok daha ileri gidebilecekler.”

Ve böylece Rapinoe, on yılı aşkın süredir ilk kez profesyonel bir futbolcu olarak sorumluluklarını yerine getirdi.

Rapinoe, “Sanırım tekerlekler çıkana kadar sürdüm” dedi. “Her zaman mükemmel sonlar elde edemezsiniz ama benim pek çok mükemmel sonum oldu.”

(Fotoğraf: Meg Oliphant/Getty Images)