Marchand: Super Bowl'un en büyük maçında Tony Romo serbest çalıştı ve kaybetti

semaver

New member
Tony Romo'nun NFL yayıncılığında en büyük sansasyon haline gelmesinin nedeni, bir analist olarak silahşör olması ve alışılmadık bir tarza sahip oyunları tahmin etmesi ve sonunda 10 yıllık, 180 milyon dolarlık bir sözleşmeye yol açmasıydı; bu, o dönemde bilinen en zengin anlaşmaydı. spor medyasının tarihi.

Sözleşmenin dördüncü yılı olan bu günlerde, Romo'ya yönelik tüm eleştirilerin ardından CBS, oyun değiştiriciden ziyade oyun yöneticisi arayan bir TV analisti olarak açıkça üçüncü Super Bowl'a doğru ilerliyor. Ancak eski alışkanlıklar kolay kolay ölmez.

Kansas City Chiefs ve San Francisco 49ers arasındaki Super Bowl LVIII uzatma klasiğinin sona erdirilmesi için yapılan son çağrıda, takım çalışmasının eksikliği, Romo ve oyun bazında ortağı Jim Nantz için mümkün olan en kötü zamanda ortaya çıktı.

İlk olarak Romo, Chiefs'in uzatmada üç sayı gerisinde ve 5 yarda çizgisi içinde iyi bir iş çıkardı ve kalabalığın saatin sıfıra düşüşünü izlemesinin önemli olmadığını, oyunun bitmeyeceğini ve sadece biteceğini söyledi. Uzatma'nın ikinci çeyreğine giriliyor. Ama Romo çok uzun süre konuşmaya devam etti.

Bu, Nantz'ın final oyununa uygun şekilde hazırlanmasını engelledi. Maçı kazandıran gol atıldığında Nantz şöyle dedi: “İlk ve gol, Mahomes atıyor!” İşte oldu! Güçlü adam! Büyük ikramiye! Kansas Şehri!”

Chiefs arka arkaya Super Bowl Şampiyonu oldu! pic.twitter.com/ZzfhTyUXg9

– NFL (@NFL) 12 Şubat 2024
Romo başlangıçta Nantz'ın çağrısının arka planında sanki yerel radyoda bir Yahoo'ymuş gibi mırıldandı. Nantz sözlerini bitirdikten sonra Romo başladı: “Bu, Andy Reid'in özel bölümüydü. …” Ve sonra böyle devam eder.

CBS tepki gösterirken Romo 30 saniye boyunca eser hakkında konuştu, ancak en iyi analiz sessizlik, izleyicinin ve görsellerin hikayeyi anlatmasına izin vermek olurdu. Eğer öyle bir şey olsaydı, bu Nantz'ın gönderilme anı olmalıydı.

Nantz ve Romo'nun bir zamanlar bir sonraki Pat Summerall ve John Madden olması gerekiyordu, ancak o kadar geride kaldılar ki Pazar günkü kopuk performansları muhtemelen CBS'dendi. Son bölümden önce transfer mükemmel olmaktan uzaktı ama çoğunlukla idare edilebilirdi. Belki Spor Emmy ödüllerinde bir gecede değil ama prodüksiyon açısından önemli anları oldu.

Nantz ve Romo büyük paralar kazanıyor (toplamda yılda yaklaşık 30 milyon dolar) ve bu nedenle tıpkı oyun kurucular gibi en fazla övgüyü ve suçu üstleniyorlar. Oyun kurucu reytingleri yeterince yüksek değildi çünkü büyük temalar açıkça eksikti.

İkili, savunmanın, özellikle de 49ers'tan Travis Kelce'nin ilk yarıda neden bu kadar uzun süre hücuma kendi iradesini dayattığını asla açıklayamadı. Ayrıca CBS yapım ekibi, Kelce'nin 65 yaşındaki koçunu ittiğini ve ona bağırdığını ustaca gördüğünde de büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Çizgi oyunundan nadiren bahsediyorlardı. Ve oyunun genel temaları sıklıkla göz ardı ediliyordu. Hiçbir iplik yoktu.

Super Bowl yayınının reytingi, Amerikan spor yayıncılığının en prestijli görevi olması nedeniyle en yüksek seviyededir. Nantz maçın sonucunu altı kez belirledi ancak ortakları, önce Phil Simms ve şimdi de Romo onun gözetiminde geriledi. Kötü bir eğilim.

Bu arada Romo'nun düşüncelerinde tutarlılık yoktur. Kuralların bitimine 10 saniye kala ve Chiefs 49ers'ın 11'ine yaklaşırken Romo, “Altı saniyeniz varsa, tekrar denemekten çekinmeyin” dedi.

Eksik bir pasın bitimine altı saniye kala Romo, “Yedi saniyesi olsaydı ben yapardım” dedi ve Kansas City'nin atması gerektiğini ekledi.

Ama Tony, az önce dedin ki…

Önemli değil.

Tutarsızlık Romo'da çok sık yaşanıyor ve bu da CBS Sports yöneticilerinin kamuya açık ve özel olarak cesur bir yüz takınmasına ve onu savunmasına yol açıyor, ancak eylemler neredeyse her zaman gerçeğin geldiği yerde oluyor ve onların en gerçek düşünceleri, yaklaşımlarında açıkça parlıyor.

CBS'nin planının hücumu basitleştirmek olduğu ilk başlarda belliydi. İlk yarıda çok fazla sesin aşırı kullanımı azaltıldı ve çoğunlukla Nantz ve Romo kullanıldı. Romo rahatlamış görünüyordu. O kötü değildi.

Yapım ekibi ikinci çeyrekte büyük ilerleme kaydetti. Chiefs geri koşarken Isiah Pacheco beceriksizce, Kelce'nin Reid'e hitap ettiği bir kenar vuruşu buldu.

Travis Kelce heyecandan başka bir şeye benzemiyordu pic.twitter.com/yncKhjtNl4

— CBS'de NFL
🏈
(@NFLonCBS) 12 Şubat 2024
Görünüşe göre dudaklarını okuyan Romo, “'Beni içeride tutun' diyor” dedi. “Olan şu ki, kargaşa meydana geldiğinde oyunda değildi. Noah Gray içeri girdi ve engellemek zorunda kaldı. Sıkı uçtaki Noah Gray, (Deommodore) Lenoir'ı engellemek zorunda kaldı. Lenoir onu yüzdürdü ve aslında kargaşaya neden oldu. Sanırım Kelce şöyle diyor: 'Topun kontrolü bizde olsa bile beni orada bırakın.'”

Bununla birlikte, “(Deommodore) Lenoir onu yüzdürdü ve aslında kargaşaya neden oldu” ifadesinin ne anlama geldiğini anlamak için Roma dilinden İngilizceye geçiş yapmak üzere Google Çeviri'ye başvurmamız gerekti. Hikaye Kelce'nin neredeyse koçunu devirmesiyle ilgili.

PJ Carlesimo'daki Latrell Sprewell değildi, 115 milyondan fazla izleyicinin önünde Taylor Swift'in erkek arkadaşıydı. Bunun koşer olup olmadığına karar vermek için eski All-Pro Cowboys oyun kurucusuna ihtiyacımız vardı.

Romo'nun en iyi yanı spontane ve eğlenceli kişiliğidir. Sert olmayan hayranlar onu sevebilir çünkü Romo gerçekten iyi bir adama benziyor – ve ilk elden anlatılanlara göre öyle. Onunla bir bira içmek harika olurdu, bir spiker için kaliteli bir şey.

Pazar günü Romo, devre arasında Adele'in “Rolling in the Deep” şarkısını söylerken bir diğer büyük Cowboys yayıncısı Don Meredith'i kanalize ederek elinden gelenin en iyisini yaptı. Romo bunu üçüncü çeyrekte tekrar yapacak ve Peter Jennings/Tom Brokaw sunuculuk döneminden bir yayıncı olan Nantz'ı Elvis'in “Viva Las Vegas” şarkısına eşlik etmesi için ikna etmeye çalışacaktı. Romo, geç saatlerde “(Sen) Hakkın İçin Savaşmalısın (Partiye)!” şarkısıyla Beastie Boys'u seslendirdi.

Nantz'a gelince, oyunun başlarında özellikle enerjik görünüyordu, belki de play-off'lardaki isteksiz erken kararlarını telafi ediyordu. Nantz, ilk yarıdaki iki Romizmde ona gerçekten meydan okudu. Romo, ikinci çeyrekteki başarısızlığın büyük bir darbe olabileceğini ve çeyreğin sonlarına doğru, skorsuz Chiefs'in 10 sayı geriye düştüğü sırada, dört sayı geride olabileceklerini öne sürdü. Nantz haklı olarak her ikisine de meydan okuma bayrağını fırlattı.

Sonuçta, tandemin sorunu, tüm “dostum” ve “dostum” konuşmalarına rağmen, havadaki “Seni seviyorum” konuşmalarından bahsetmeye bile gerek yok, aynı sayfada gibi görünmüyorlar.

Bu kopukluk, dünyanın izlediği en büyük yerlerde, tüm sezon boyunca yaptıklarınız gösterildiğinde ortaya çıkıyor.

Nantz ve Romo bu son maçın yayın stratejisini küçümsemeli. Romo'nun çekiciliği onun bir hayran gibi olması olabilir ama Super Bowl yayınına ev sahipliği yapıyor ve bunun için yüklü miktarda para alıyor.

Nantz'ın tam kararını verebilmesi için yoldan çekilmesi ve ardından görüntü ve seslerin Mahomes'in Michael Jordan olduğunu anlama anını beklemesi gerekiyordu.

Silahşorun zamanı değildi. CBS'nin doğru planı vardı ve Nantz ile Romo bunu zaman zaman uyguladılar. Ancak sezonun en büyük maçında Romo serbest kaldı ve kaybetti.

(Fotoğraf: Tony Romo ve Jim Nantz: Rob Carr / Getty Images)