Lewis Hamilton neden Ferrari'de canlandırıldığını hissediyor: “Tam olarak neredeyim Olmalıyım”

semaver

New member
Lewis Hamilton, geçen ay takım için ilk testinden önce ilk kez Ferrari yarış takımını aldığında, yeni görünümüne uyum sağlamak için biraz zaman aldı.

Bir dizi tulum yarış sürücüleri için otomatik olsa da, çok az verilebilecek bir onurdur. Ve Mercedes'ten 12 yıl gümüş ve siyahtan sonra, bu Hamilton için büyük bir değişiklikti.

Sonunda Ferrari Red'deydi. Şimdi, Londra'daki F1 sezonunun başlamasından ve 2025 otomobilindeki ilk testinden sonra, bu bir gerçek.

Böyle bir mucize sadece Ferrari'yi karıştırabilecek bir şeydir. Kaç dünya şampiyonası veya koşarsanız kazanın, F1'den en ünlü ve başarılı takımın bir parçası olma hissi eşsizdir. Hamilton'un hareket etmesi için yaptığı şey ve Ocak ayının ortalarında Maranello'nun başlangıcından beri neden yorucu.

Hamilton'un coşkusu, yeni sezona yakın bir takip sınavı ve bir sonraki bölümünün resmi başlangıcı göstermedi. Geçen yıl, Hamilton'un F1'e olan sevgisiyle, genellikle aşağıda bir otomobille, F1'e olan sevgisiyle karakterize edilmiş gibi görünen Mercedes ile ayılmadan sonra, F1'e olan sevgisiyle, adımında yeni bir bahar var.

Canlandırıldı. Yenilendi. Ve her şeyden önce, 2021'de bir kârda geldiği rekor kıran sekizinci Dünya Kupası'nın Ferrari'de tekrar göründüğünden emin.

Hamilton, “Kesinlikle bir dünya şampiyonluğu kazanmak için ihtiyacınız olan her malzemeye sahipsiniz.” Dedi. “Bu sadece tüm parçaları bir araya getirmekle ilgili.”

Yeni bir ortama uyum, F1 kariyeri boyunca Hamilton'un pek bir kısmını yapmadı.

Daha Fazla Yolcu F1 sürücülerinin aksine – Salı günü Carlos Sainz, ağın yarısını 10 yıl içinde sürdüğünü buldu – Hamilton sadece üçüncü takımına geçiyor. İlk kez Mercedes motorları olmadan sürdü ve ilk kez bir İngiliz ekibi için kullanmıyor.

Ferrari'nin yeni arabasındaki ilk testinden sonra Çarşamba günü Hamilton, “Bu adım çok büyük” dedi. “Daha büyük olamazdı.” Onun arkasındaki Ferrari motorunun titreşiminden çeşitli direksiyon simidi fonksiyonlarına ve süreçlerine kadar çok fazla tutum vardı. Hamilton, bu anahtarları yapan ve hemen başarılı olan sürücüler için yeni keşfedilen bir takdirdir, ancak değişikliği kabul eder.

Hamilton, “Her gün gerçekten heyecan verici yeni bir şey yaşıyorum” dedi.

Bu, İtalyanca öğrenmeyi içerir. Ferrari tüm toplantılarını İngilizce olarak yerine getirirken, Hamilton geçen yıl İtalyan dersleri, günlük yaşam hakkında konuşma gibi mekaniği ve mühendisleriyle daha iyi etkileşim kurmak için aldı. Yeni bir dil öğrenmek her zaman Hamilton'un hayallerinden biri olmuştur. Geçen hafta Ferrari fabrikasında İtalyanca bir konuşma bile yaptı ve yiyecekler de dahil olmak üzere İtalyan kültürünü derinleştirmeye çalışıyor. “Geçen hafta üç pizzam vardı,” dedi Hamilton ve gerçekten kilo verdiğini fark etti, ama devam edemedi.

Vasseur ve Hamilton, SF-25'teki F1 75'te Salı günü Live'da çıktı. (Sam Bloxham/Getty Images)

Hamilton'un yeni meslektaşlarıyla yaptığı çaba fark edilmedi. Fabrikadaki ilk gününde 1.500 takım üyesiyle tanışmaya ve elini vermeye çalıştı. “İnsanlarla inanılmaz,” dedi Ferrari'nin yeni takım lideri Jerome D'Ambrosio, Hamilton ile Mercedes ile çalışan. “Takım ilk günden sonra onu seviyor.”

Hamilton ayrıca Ferrari'yi benzersiz kılan birçok yönden keyif aldı, ör.

Hamilton yeni ekibi -arkadaşı Charles Leclerc ile zaten iyi çalışıyor. Çift geçmişte eğlendirirken, Ferrari'deki Hamilton'un resmi başlangıcını birlikte çalışabiliyorlardı. Leclerc'e göre, Salı günü O2 Hamilton'da F1 75 canlı etkinliklerinde bile satranç oyunları oynuyorlar.

Ferrari ekibi direktörü Fred Vasseur, “İkisi arasındaki işbirliğinin ilk haftaları mega iyi” dedi. “Hiç şaşırmadım. Şimdi çok iyi bir şekilde başlıyoruz. En önemli şey bu ilişkiyi sürdürmek, takım olarak çalışmaya devam etmek ve takım olarak araba kullanmaktır. “

Vasseur, Hamilton'un şu anda Ferrari için “mükemmel uyum” olduğunu söyledi, Leclerc ise İngilizlerin ideal noktayı sonuçlandırdığına inanıyordu, çünkü takımın zihniyeti her zamankinden daha güçlü. Şampiyona Ferrari için gerçekçi bir hedef değil.

Leclerc, “Lewis'in takıma katılması büyük bir destekti ve birçok yönden şaşırtıcıydı.” Dedi. “Ama ekibin çok, çok sessiz ve çok sessiz ve çok net olduğunu hissediyorum, burada çalışabileceğiniz ve takımda olan her şeyden çok fazla etkilenmediğiniz yönde. Bu son derece önemli ve görmek harika. “

En önemli şey, Hamilton'un yeni F1 sezonunun başlamasıyla nasıl başladığı ve Ferrari'nin yarışmaya nasıl başladığı.

Hamilton War Adamant Ferrari, 2008'den bu yana Dünya Kupası'nı ilk kez kazanmak için tüm malzemelere sahipti. Takım geçen yıl tasarımcıların tacına düştü ve McLaren'e karşı kaybetti. İnanılmaz derecede ince bir sınır – ama daha kararlı. Vasseur'un dört takımın yarış zaferleri için savaşmasını beklediği bir sezonda, saniyenin son binde biri önemli olacak.

“Bu arabayı tamamen ya da her neyse değiştirmek değil,” dedi Vasseur. “Bir veya iki konuda küçük bir performans elde edebiliyorsak, zaten büyük bir adım. Ve Lewis kendi geçmişiyle kendi deneyimiyle geliyor. Ekibin her alanda gelişmesine yardımcı olacak. “

Ferrari her yıl karar verdi. SF-25 geçen yılın modelinin bir gelişimi olmasına ve tüm otomobil konsepti aynı kalmasına ve ekibin geçeceği öğrenme eğrisini azaltmasına rağmen, her parça yenidir.

Hamilton, Ferrari'nin unvan hızına güvense bile, bu yıl rekabetin ne kadar zor olması gerektiğini buldu. Hamilton, “Yılın nasıl görüneceğini bilmek için çok erken.” Dedi. “En iyi takımlar arasında çok sıkı olacağını biliyoruz. Diğer arabaları görmedik. Diğer arabalarla birlikte pistte değildik. “

Günün sonunda Lewis Hamilton, 19 Şubat 2025'te Fiorano Circuit'i memnuniyetle karşılıyor (Emmanuele Ciancaglini/Getty Images)

Sekizinci bir sürücü unvanı hedeftir, ancak Hamilton'un Ferrari'ye olan takdiri derinden koşar ve ekibin başlık köyünün feshinin ne kadar önemli olacağını bilir – eğer önemli olursa, herkes Maranello'ya (ve İtalya'nın her yerine) yatırım yaparken. “Bunun üzerinde çalışıyorum,” dedi. “Sekiz numarayı düşünmüyorum. Takımın bir süredir kazandığı ilk şampiyonayı düşünüyorum. “

Hamilton, yeni sezona hazırlanmaktan ne kadar çok çalışmanın önünde ne kadar sıkı çalıştığını biliyor, ancak Ferrari'ye bu adımla yeniden keşfettiği kıvılcım her bir etkileşimden açık. Ona birçok yönden yeni bir yaşam sözleşmesi verdi. 40 yaşında, F1 kariyerinin nasıl sona erebileceğini düşündüğüne dair bir işaret yok. Genç hissediyor ve maksimum fiziksel durumda kalıyor. Ve bu yeni proje onu sadece itiyor.

Hamilton, “Takımdan aldığım enerji burada sihir,” dedi. “Kesinlikle uzun süren çok fazla çalışma ve nakil var ve herkes bunu başarmak için zaten kullanıyor.

“Ama aynı zamanda inançla da ilgili. Buradaki herkes Ferrari'yi kazanmayı hayal ediyor, bu takımdaki her bir kişi. “

Birkaç zor yıldan sonra, bu inanç Lewis Hamilton'a geri döner. Önümüzdeki haftalar, ilk yılında unvan fırsatlarının ne kadar gerçek olduğunu gösterecek. Ama şimdilik işler iyi geliyor.

“Tam olarak nerede olmam gerektiğimi biliyorum,” dedi Hamilton. “Tabii ki hissediyor, doğru geliyor.”

(Lewis Hamilton Pop Fotoğrafları: Sam Bloxham/Getty Images)