Lakers, Crypto.com Arena'nın önünde Kobe Bryant'ı bir heykelle onurlandırdı

semaver

New member
Los Angeles Lakers, Perşembe günü Crypto.com Arena'nın önünde düzenlenen törenle Kobe Bryant'ın anısına dikilen heykelin açılışını yaptı. Bronz heykel 19 metre boyunda ve 4.000 pound ağırlığında.

Bryant, Kareem Abdul-Jabbar, Elgin Baylor, spiker Chick Hearn, Magic Johnson, Shaquille O'Neal ve Jerry West'ten sonra Star Plaza'da bir heykelle anılan yedinci Lakers efsanesi oldu.

Açıklama tarihi, 26 Ocak 2020'de Calabasas, Kaliforniya'da trajik bir helikopter kazasında ölen Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna'nın numerolojisi açısından önemliydi. Perşembe 8 Şubat. 2024 – 02/08/24 – Bryant'ın forma numaralarını (#8 ve #24) ve Gianna'nın Mamba Spor Akademisi takımında oynadığı zamanki numarasını (#2) birleştiren bir tarih.

Bryant'ın heykelinin pozu, açılışı yapılana kadar NBA'in en iyi saklanan sırlarından biriydi. Bu poz, Bryant'ın 22 Ocak 2006'da Toronto Raptors'a karşı kariyerinin en yüksek puanı olan 81 sayılık maçını, sağ kolunu havaya kaldırmış ve işaret parmağını taraftarlara doğrultmuş haldeyken gösteriyor. Heykelin etrafı, Kobe'nin kariyerindeki beş Lakers şampiyonluğunu temsil eden beş şampiyonluk kupasıyla çevrili. Heykelin tabanına KOBE BEAN BRYANT tarafından “Black Mamba” kazınmıştır ve 2006'daki maçın boks skoru yer almaktadır. Kaidenin yan tarafında Kobe'den bir alıntı bulunmaktadır: “Oyunu bulduğunuzdan daha iyi bırakın.” gitmenin, bir efsane bırakmanın zamanı geldi.” Bryant'ın dul eşi Vanessa Bryant'a göre, Crypto.com Arena'nın önünde üç Kobe heykeli olacak: biri 8 numaralı, biri 24 numaralı ve biri Gianna'lı. .

Bryant, Lakers'ta geçirdiği 20 sezonun ardından 2016 yılında emekli olmuştu. Hall of Fame kariyeri boyunca beş şampiyonluk, iki Final MVP'si, bir MVP, iki Olimpiyat altın madalyası kazandı, 18 All-Star takımına girdi ve 11 kez All-NBA birinci takımına seçildi. Naismith Memorial Basketbol Onur Listesi, 15 Mayıs 2021'de Bryant'ı göreve aldı. Kendisi, Crypto.com Arena'nın kirişlerinde iki forma numarası emekliye ayrılan ilk ve tek Laker'dır.

İki Kobe heykeli daha planlanıyor: biri 24 numaralı, diğeri Gianna'lı. Yeri ve tarihi henüz belirlenmedi. https://t.co/oveNq89LnM

— Jovan Buha (@jovanbuha) 9 Şubat 2024
Lakers guardı Austin Reaves, Lakers antrenman tesisinin duvarlarında Bryant'ın sayılarını yansıtan ışıkların Bryant'ın büyüklüğünü ve etkisini sürekli olarak hatırlattığını söyledi.

Reaves Pazartesi günü şunları söyledi: “Büyürken Kobe'ye hayranlık duydum. “Lakers benim favori takımımdı ve onun giydiği formayı giyip Los Angeles'ta aynı arenada oynayabilmek çok özel.” Bunun hakkında çok konuştum. Dediğim gibi Kobe büyürken benim idolümdü. Her şeyi onun gibi yapmak istedim.”

Vanessa Bryant ve Lakers organizasyonu tasarım üzerinde işbirliği yaptı. Heykel, Crypto.com Arena'nın dışındaki tüm heykelleri yaratan Illinois merkezli çift Omri Amrany ve Julie Rotblatt-Amrany tarafından yaratıldı.

Tören, Los Angeles'taki hava koşulları nedeniyle büyük boy beyaz bir çadırın altında gerçekleştirildi. Halka kapalıydı ancak Cuma günü saat 10:00 PST'de genel görüntülemeye açılacak.

Lakers, NBA takviminin en yoğun günlerinden birinde Perşembe gecesi, 2023 Batı Konferansı Finalleri'nde Los Angeles'ı mağlup eden son şampiyon Denver Nuggets'ı konuk edecek. Perşembe günü aynı zamanda Lakers'ın kararlılığı ve 2024 yazında takas yoluyla üçüncü bir yıldız bulmaya öncelik vermesiyle birlikte NBA takasının son tarihi de işaretlendi.

Anthony Davis Pazartesi günü Bryant için “Benim için çok şey ifade ediyordu” dedi. “Ağabey, akıl hocası, sanırım kariyerime Olimpiyatlarda onun yanında, onun kanatları altında başladım. Bana oyunu öğret, bana hayatı ve her şeyi öğret. Elbette… bunu görmek harika bir an olacak, ama bir şekilde onu yeniden yaşamak, o yüzden bilmiyorum. Benim için kesinlikle duygular yüksek olacak.”

Los Angeles, Nuggets'a karşı siyah ve altın rengi yılan derisi “Black Mamba” City Edition formalarını giyerek takma adı “Black Mamba” olan Bryant'ı onurlandıracak. Lakers, formaları ilk olarak 2017-18 sezonunda ve Orlando Bubble'daki 2020 şampiyonluk koşusu sırasında giymişti. En ikonik forma anı, 2020 Batı Konferansı Finalleri'nin 2. maçında Anthony Davis'in maç kazandıran 3 sayılık basketiyle Denver'a karşı yaşandı.

LeBron James Pazartesi günü “Bu doğru” dedi. “Demek istediğim, bu adam organizasyonda yirmi yıl geçirdi, birçok şampiyonluk kazandı ve mükemmellik için çabalamanın ne anlama geldiğine dair bir örnek oluşturdu. … Başarıları ortada. Sadece ilham kaynağı değil, aynı zamanda sahadan, topluluktan ve basketbol dünyasından ilham alma şekli de. Bunun sadece kendisi için değil ailesi için de çok güzel bir an olduğunu düşünüyorum.”

Gerekli okuma


(Fotoğraf: Kobe Bryant: Harry How/Getty Images)