Kültür ve Turizm Bakanlığı 206 işçi alacak! İşte müracaat tarihleri ve koşulları 2022

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 206 işçi alımı yapılacağı duyuruldu.

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana nazaran, arkeolog ve müze araştırmacısı konumlarına kelamlı imtihan ile toplam 69 kontratlı işçi alımı gerçekleştirilecek.

Bakanlığın bir öteki ilanına nazaran, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere yazılı ve kelamlı imtihan yapılmaksızın 6 avukat, 4 çocuk gelişimcisi, 127 müdafaa ve güvenlik vazifelisi olmak üzere toplam 137 kontratlı işçi alınacak.

Müracaatta bulunmak isteyen adaylar, Kültür ve Turizm Bakanlığı işçi alımı müracaat tarihleri ve kuralları hakkında bilgi almak için araştırmalarına başladı.

Pekala Kültür ve Turizm Bakanlığı işçi alımı müracaatları ne vakit başlıyor, müracaat kuralları nelerdir? Kültür ve Turizm Bakanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI MÜRACAATLARI NE VAKİT BAŞLIYOR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 206 işçi alımı müracaatları, elektronik ortamda 11-25 Nisan 2022 tarihleri içinde alınacak.

Her iki ilana başvurmak isteyen adaylar, Meslek Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden müracaatlarını gerçekleştirecek. Aranan kurallardan rastgele birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacak.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI MÜRACAAT EKRANI

MÜRACAAT KURALLARI

ARKEOLOG (ARK)

Arkeolog konumunda istihdam edilmek üzere 40 kontratlı işçi alınacaktır. Arkeolog durumuna başvuracaklarda aranacak koşullar:

– Yükseköğretim kurumlarının lisans seviyesinde eğitim veren Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi (Arkeoloji Bölümü), Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi bölümlerinden/programlarından rastgele birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt haricindeki öğretim kurumlarından mezun olmak,

– Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca 2020 yılında yapılan, Kamu İşçisi Seçme İmtihanının KPSS (B) Kümesi için KPSSP3 puan cinsinden minimum 70 ve daha üst puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması sonucunda alınacak kontratlı işçi sayısının üç katı aday ortasına girmek; En son adayın aldığı puanla tıpkı puana sahip adaylar da giriş imtihanına çağrılmaktadır.

– Adayların, son müracaat tarihi prestijiyle, durumlar için belirlenen tahsil ve kısım mezunu olmaları gerekmektedir.

– Arazi ve şantiye kurallarında çalışmaya pürüz hali bulunmamak.

Müracaat Yapılabilecek Vilayetler ve Kontenjanlar: Adana (1), Amasya (1), Antalya (1), Artvin (2), Aydın (1), Balıkesir (1), Bursa (1), Edirne (3), Erzincan (1), Erzurum (2), Gaziantep (1), Hatay (1), Iğdır (2), Isparta (1), Kahramanmaraş (1), Kocaeli (1), Konya (1), Kütahya (1), Manisa (2), Mardin (3), Mersin (1), Muğla (2), Muş (2), Rize (1), Sakarya (1), Samsun (2), Sivas (1), Yalova (1), Yozgat (1)

MÜZE ARAŞTIRMACISI (MÜZAR-1)

Bu konumda istihdam edilmek üzere 24 kontratlı işçi alınacaktır. Bu duruma başvuracaklarda aranacak kurallar:

– Yükseköğretim kurumlarının lisans seviyesinde eğitim veren Sanat Tarihi bölümünden/programından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt haricindeki öğretim kurumlarından mezun olmak,

– Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca 2020 yılında yapılan, Kamu İşçisi Seçme İmtihanının KPSS (B) Kümesi için KPSSP3 puan tipinden minimum 70 ve daha üst puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması sonucunda alınacak kontratlı işçi sayısının üç katı aday ortasına girmek; En son adayın aldığı puanla birebir puana sahip adaylar da giriş imtihanına çağrılmaktadır,

– Adayların, son müracaat tarihi prestijiyle, durumlar için belirlenen tahsil ve kısım mezunu olmaları gerekmektedir,

– Arazi ve şantiye kurallarında çalışmaya mani hali bulunmamak,

Müracaat Yapılabilecek Vilayetler ve Kontenjanlar (24): Aksaray (1), Artvin (1), Batman (1), Bitlis (1), Edirne (1), Iğdır (1), Isparta (2), Konya (1), Kütahya (1), Kahramanmaraş (1), Manisa (1), Mardin (3), Muş (1), Sakarya (1), Samsun (2), Sivas (1), Tunceli (1), Yalova (1), Yozgat (1), Zonguldak (1)

MÜZE ARAŞTIRMACISI (MÜZAR-2)

Bu durumda istihdam edilmek üzere 3 kontratlı işçi alınacaktır. Bu konuma başvuracaklarda aranacak koşullar:

– Yükseköğretim kurumlarının lisans seviyesinde eğitim veren Hititoloji bölümünden/programından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt haricindeki öğretim kurumlarından mezun olmak,

– Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca 2020 yılında yapılan, Kamu Çalışanı Seçme İmtihanının KPSS (B) Kümesi için KPSSP3 puan cinsinden taban 70 ve daha üst puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması sonucunda alınacak kontratlı işçi sayısının üç katı aday ortasına girmek; En son adayın aldığı puanla birebir puana sahip adaylar da giriş imtihanına çağrılmaktadır,

– Adayların, son müracaat tarihi prestijiyle, durumlar için belirlenen tahsil ve kısım mezunu olmaları gerekmektedir,

– Arazi ve şantiye koşullarında çalışmaya pürüz hali bulunmamak.

Müracaat Yapılabilecek Vilayetler ve Kontenjanlar (3): Ankara (1), Gaziantep (1), İstanbul (1)

MÜZE ARAŞTIRMACISI (MÜZAR-3)

Bu durumda istihdam edilmek üzere 2 kontratlı işçi alınacaktır. Bu konuma başvuracaklarda aranacak kurallar:

– Yükseköğretim kurumlarının lisans seviyesinde eğitim veren Tarih bölümünden/programından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt haricindeki öğretim kurumlarından mezun olmak,

– Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca 2020 yılında yapılan, Kamu Çalışanı Seçme İmtihanının KPSS (B) Kümesi için KPSSP3 puan çeşidinden minimum 70 ve daha üst puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması sonucunda alınacak kontratlı işçi sayısının üç katı aday ortasına girmek; En son adayın aldığı puanla tıpkı puana sahip adaylar da giriş imtihanına çağrılmaktadır,

– Arazi ve şantiye kurallarında çalışmaya mani hali bulunmamak.

Müracaat Yapılabilecek Vilayetler ve Kontenjanlar (2): Edirne (1), İstanbul (1)

AVUKAT (AVK)

Avukat durumunda 6 kontratlı işçi alınacaktır. Avukat konumuna başvuracaklarda aranacak kurallar şöyle:

– En az 4 (dört) yıllık lisans eğitimi veren yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Konseyi tarafınca kabul edilen yurt ortasındaki yahut yurt haricindeki yüksek öğretim kurumlarının Hukuk Fakültesinden mezun olmak,

– Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca 2020 yılında yapılan, Kamu Çalışanı Seçme İmtihanının KPSS (B) Kümesi için KPSSP3 puan cinsinden taban 70 ve daha üst puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması sonucunda alınacak kontratlı işçi sayısı kadar aday ortasına girmek,

– Avukatlık ruhsatına sahip olmak.

Müracaat Yapılabilecek Vilayetler ve Kontenjanlar (6): Antalya (1), İstanbul (2), İzmir (2), Muğla (1)

ÇOCUK GELİŞİMCİSİ (ÇG)

Çocuk Gelişimcisi durumunda 4 kontratlı işçi alınacaktır. Çocuk Gelişimcisi konumuna başvuracaklarda aranacak koşullar:

– Yükseköğretim kurumlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Çocuk Gelişimi yahut Çocuk Sıhhati ve Gelişimi lisans programlarının rastgele birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt haricindeki öğretim kurumlarından mezun olmak,

– Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca 2020 yılında yapılan, Kamu

Çalışanı Seçme İmtihanının KPSS (B) Kümesi KPSSP3 puan tipinden taban 70 ve daha üst puan almak.

Müracaat Yapılabilecek Vilayetler ve Kontenjanlar (4): İstanbul (4)

MÜDAFAA VE GÜVENLİK VAZİFELİSİ (KGG-1)

Bu konumda 28 kontratlı işçi alınacaktır. Bu konuma başvuracaklarda aranacak kurallar:

– Rastgele bir ön lisans programından mezun olmak,

– 2020 KPSS (B) kümesi imtihanından P93 puan çeşidinde en az 55 puan almış olmak,

– Erkek olmak,

– Son müracaat tarihi prestijiyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

– Son müracaat tarihi prestijiyle geçerlilik mühleti dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik bakılırsavlisi kimlik kartına sahip olmak,

– 10/06/2004 tarihindeki ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu unsurunda yer alan koşulları taşıyor olmak,

– Erkek adaylar için uzunluğunun 170 cm den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden uzunluk uzunluğunun son 2 sayısından 15 den çok, 13 den az olmaması gerekmektedir, (Örneğin uzunluk uzunluğu 170 cm ise kilosu en çok 70+15=85 kg ve en az 70-13=57 kg olmalıdır.)

– Güvenlik nazaranvini yapmaya pürüz olacak sıhhat sorunu bulunmamak,

– Vardiyalı çalışmaya pürüz durumu bulunmamak.

Müracaat Yapılabilecek Vilayetler ve Kontenjanlar (28): Ankara (4), Bilecik (1), Bursa (1),

Çankırı (2), Çorum (1), Denizli (1), Edirne (1), Erzurum (2), Giresun (1), Eskişehir (1), Gaziantep (1), İzmir (3), Kırklareli (2), Konya (1), Mersin (1), Sakarya (1), Sivas (1), Tekirdağ (1), Tokat (1), Yalova (1)

MUHAFAZA VE GÜVENLİK VAZİFELİSİ (KGG-2)

Bu durumda 35 kontratlı işçi alınacaktır. Bu duruma başvuracaklarda aranacak kaideler:

– Lise ve dengi okul mezunu olmak,

– 2020 KPSS (B) kümesi imtihanından P94 puan cinsinde en az 55 puan almış olmak,

– Erkek olmak,

– Son müracaat tarihi prestijiyle geçerlilik mühleti dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik vazifelisi kimlik kartına sahip olmak,

– 10/06/2004 tarihindeki ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu hususunda yer alan koşulları taşıyor olmak,

– Erkek adaylar için uzunluğunun 170 cm den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden uzunluk uzunluğunun son 2 sayısından 15 den çok, 13 den az olmaması gerekmektedir. (Örneğin uzunluk uzunluğu 170 cm ise kilosu en çok 70+15=85 kg ve en az 70-13=57 kg olmalıdır.)

– Güvenlik nazaranvini yapmaya mani olacak sıhhat sorunu bulunmamak,

– Vardiyalı çalışmaya pürüz durumu bulunmamak.

Müracaat Yapılabilecek Vilayetler ve Kontenjanlar (35): Artvin (1), Bilecik (1), Bursa (1), Çorum (1), Denizli (1), Diyarbakır (1), Edirne (1), Erzurum (3), Giresun (1), Gümüşhane (1), Hakkâri (2), Isparta (2), Kars (2), Kastamonu (2), Kayseri (1), Konya (1), Mardin (2), Mersin (1), Sakarya (1), Sivas (1), Şanlıurfa (2), Tokat (1), Van (2), Yozgat (2), Zonguldak (1)

MÜDAFAA VE GÜVENLİK VAZİFELİSİ (KGG-3)

Bu konumda 49 kontratlı işçi alınacaktır. Bu duruma başvuracaklarda aranacak kurallar:

– 2020 KPSS (B) kümesi imtihanından P93 puan tipinde en az 55 puan almış olmak,

– Erkek olmak,

– Son müracaat tarihi prestijiyle silahlı/silahsız özel güvenlik vazifelisi kimlik kartına sahip olmak,

– En az fiilen 6 ay muhafaza ve güvenlik vazifelisi olarak çalıştığını belgelemek, (eDevletten alınacak meslek kodunu gösterir barkodlu SGK Hizmet dökümü)

– 10/06/2004 tarihindeki ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu unsurunda yer alan koşulları taşıyor olmak,

– Erkek adaylar için uzunluğunun 170 cm den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden uzunluk uzunluğunun son 2 sayısından 15 den çok, 13 den az olmaması gerekmektedir, (Örneğin uzunluk uzunluğu 170 cm ise kilosu en çok 70+15=85 kg ve en az 70-13=57 kg olmalıdır.)

– Vardiyalı çalışmaya mahzur durumu bulunmamak.

Müracaat Yapılabilecek Vilayetler ve Kontenjanlar (49): İstanbul (49)

MÜDAFAA VE GÜVENLİK VAZİFELİSİ (KGG-4)

Bu durumda 15 kontratlı işçi alınacaktır. Bu duruma başvuracaklarda aranacak kurallar:

– 2020 KPSS (B) kümesi imtihanından P93 puan çeşidinde en az 55 puan almış olmak,

– Bayan olmak,

– Son müracaat tarihi prestijiyle silahlı/silahsız özel güvenlik vazifelisi kimlik kartına sahip olmak,

– En az fiilen 6 ay muhafaza ve güvenlik bakılırsavlisi olarak çalıştığını belgelemek, (eDevletten alınacak meslek kodunu gösterir barkodlu SGK Hizmet dökümü)

– Bayan adaylar için uzunluğunun 160 cm den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden uzunluk uzunluğunun son 2 sayısından 15 den çok, 13 den az olmaması gerekmektedir, (Örneğin uzunluk uzunluğu 170 cm ise kilosu en çok 70+15=85 kg ve en az 70-13=57 kg olmalıdır.)

– Vardiyalı çalışmaya mani durumu bulunmamak.

Müracaat Yapılabilecek Vilayetler ve Kontenjanlar (15): İstanbul (15)