Damian Lillard, Suns’ın da dahil olduğu üç takımlı bir anlaşmayla Blazers’tan Bucks’a takas edildi.

semaver

New member
Yazan: Shams Charania, Eric Nehm, Doug Haller, Jason Quick, William Guillory

Takımlardan Çarşamba günü yapılan duyuruda, Portland Trail Blazers’ın, Phoenix Suns ile yaptığı üç takımlık anlaşmanın bir parçası olarak All-NBA guardı Damian Lillard’ı Milwaukee Bucks’a takas ettiği açıklandı.

Takasın tamamı Blazers’ın Jrue Holiday, Deandre Ayton, Toumani Camara, Bucks’ın 2029 ilk tur draft hakkını ve Bucks’ın 2028 ve 2030’daki draft takaslarını almasını içeriyor. Suns; Jusuf Nurkic, Nassir Little, Keon Johnson ve Grayson Allen’ı kadrosuna kattı.

Kaynak başına tam ticaret:

– Para: Damian Lillard
– Blazers: Jrue Holiday, Deandre Ayton, Toumani Camara, Bucks 2029 ilk tur draft hakkı ve Bucks draft hakkı takası
– Suns: Jusuf Nurkic, Nassir Little, Keon Johnson, Grayson Allen https://t.co/56I888abMs

— Shams Charania (@ShamsCharania) 27 Eylül 2023
Trail Blazers genel menajeri Joe Cronin, organizasyon adına yaptığı açıklamada, “Bu takımda geçirdiği 11 hikayeli yıl ve Portland topluluğuna olan sadakati için Damian’a şükranlarını sunmak istediğini” söyledi. Oregon’daki ve Kuzeybatı Pasifik’teki gençlere olan bağlılığıyla franchise tarihinde tüm zamanların en skorer ismi olan Damian, bu şehirde bir dev ve gerçek bir lider olmaya devam ediyor.”

Gişe rekorları kıran anlaşmanın, Lillard’ın olası hedefi olarak görülen diğer takımlar da dahil olmak üzere lig genelinde hissedilecek geniş kapsamlı sonuçları olacak. Miami Heat, uzun süredir Lillard için en muhtemel destinasyon olarak görülüyor ve NBA süperstarı, tercih ettiği destinasyonun bu olduğunu belirtiyor. Son günlerde Toronto Raptors’ın Lillard’ı transfer edebileceğine dair haberler var.


DAHA DERİNE GİT

Damian Lillard’ın Bucks’a gitmesine yol açan destanın zaman çizelgesi


Lillard, Milwaukee’de ligin en iyi oyuncularından biri olan Giannis Antetokounmpo ile takım kurarak Bucks’ı şampiyonluğun favorisi haline getirecek. Portland için bu, 2012 yazında Lillard’ın altıncı sıradan seçilmesiyle başlayan bir dönemin sonu.

Lillard, 2013 NBA Yılın Çaylağı ödülüne layık görüldü, altı kez NBA All-Star’a, yedi kez All-NBA’e seçildi ve Blazers’la geçirdiği süre boyunca NBA’in 75. Yıldönümü Takımının bir üyesi olarak seçildi.

Lillard’ın tepkisi

Sıradan kişilere hitap edilmeyecek ama öncülere, hayranlara ve gerçekten sevdiğim Portland şehrine hitap edilecek… ve onlara dürüstçe hitap edilecek. Bizi izlemeye devam edin

Bir sonraki bölümü sabırsızlıkla bekliyorum! @Bucks
🎟


— Damian Lillard (@Dame_Lillard) 27 Eylül 2023
Portland’da bir dönemin sonu


Trail Blazers serisi için kötü bir gün olacak çünkü belki de en büyük oyuncuları takas edilmişti, ancak bu Portland için iyi bir gelişme ve gelecek için umut verici bir yön belirliyor. Blazers’ın çekirdeği genç ve dinamik; önemli oyuncular Scoot Henderson (19 yaşında), Shaedon Sharpe (20), Anfernee Simons (24) ve Ayton (25), Matisse Thybulle (26) ve Jerami ile birlikte hâlâ gelişme çağındalar. Grant’i (29) deneyimli liderler olarak görüyoruz.

Blazers, oyun kurucu olarak tamamen Henderson’a bağlıyken, kadronun derinliğini ve kalitesini artıracak bir varlık için Holiday’i takas etme ihtimali yüksek. Lillard son derece popüler olduğundan, Blazers hayranları için bu her zaman acı bir gün olacak, ancak sonunda Portland’da yeni ve kesin bir rota belirlendi. — Hızlı

Lillard Bucks’ı nasıl güçlendiriyor?


Bucks için Lillard, çitlere büyük bir darbe indiriyor.Yedi kez All-NBA guard’ı, iki kez NBA MVP’si Giannis Antetokounmpo’nun saha paylaştığı en iyi oyuncu haline gelecek ve Doğu’nun en tehlikeli ikilisini oluşturacak. Konferans. Lillard, maç başına 32,2 sayı ve 7,3 asist ortalamalarıyla hala elit bir seviyede oynayabildiğini kanıtladığı bir All-NBA Üçüncü Takım sezonu oluşturdu.

Geçen sezon ligde maç başına en az 30 sayı atan altı oyuncudan ikisi Bucks’ta bulunuyor. Üç kez All-Star seçilen Khris Middleton ve ikinci Yılın Savunma Oyuncusu Brook Lopez’i de ekleyince Bucks, Doğu’nun favorisi olabilecek bir konuma geldi. — Almak

Lillard Milwaukee’ye nasıl uyum sağlayacak?


Sahada nasıl çalıştığına gelince, her şey oldukça sorunsuz gitmeli. Bucks, Lillard’ı almak için başlangıç oyun kurucusunu takas etti, dolayısıyla onun tek yapması gereken, başlangıç kadrosunda Holiday’in yerini almak. Onun eklenmesi Bucks’ın hücumda yaptığı her şeye anında yeni bir boyut katacak.

Takımlar uzun zamandır Bucks’ın oyun kurucularına Antetokounmpo ile pick-and-roll’da gol atmak için meydan okuyor olsa da Lillard’ın bu tür fırsatları göze alması mümkün değil. Antetokounmpo ve Lillard daha önce hiç birlikte oynamamış olsalar da bir gecede ligin en tehlikeli ikili ikilisi haline gelebilirler. – Almak

Suns neden Ayton’dan ayrıldı?


Ayton, çölde kaldığı süre boyunca Phoenix’te hakkında en çok konuşulan sporcuydu. Büyük adamın yeteneği her zaman ortadaydı. Boyutu, atletik yeteneği ve şut yeteneği var. Eksik olan şey güçlü ve tutarlı bir motordu. Bazı geceler Ayton’un becerileri heyecan vericiydi ama çoğu zaman herkesin daha fazlasını istemesine neden oluyordu.

Açılışta yeni teknik direktör Frank Vogel, Ayton’u All-Star seviyesine geri döndürmeyi sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Vogel’in savunma yaklaşımının Ayton’u nasıl etkilediğini görmek güzel olsa da organizasyonun devam etmeye istekli olması sürpriz değil. Altıncı sezonuna giren ve bu sezon 32 milyon dolar kazanmaya hazırlanan Ayton, öyle biri. Nurkic o kadar yetenekli olmayabilir – 29 yaşında ve Ayton’dan dört yaş büyük – ama Devin Booker, Kevin Durant ve Bradley Beal’in yanında daha iyi (ve daha ucuz) bir seçim olabilir. — Haller

daha derine git


DAHA DERİNE GİT

Raptors, Damian Lillard’ı alamadı ancak söylentilere göre statükonun bir seçenek olmadığı söyleniyor

Peki ya ısı?


Heat’in bu yaz Lillard’la sözleşme imzalamak için elinden geleni yaptığını ve onu kaybetmek onları tehlikeli bir duruma soktuğunu hissettim. Miami geçen sezon Heat kültürünün tüm gücünden yararlanıp NBA Finallerine doğru tarihi bir koşuya imza atmış olsa da, bu Heat kadrosu şu anki haliyle Doğu Konferansı şampiyonu olarak tekrarlanacak şekilde tasarlanmış gibi görünmüyor.

Geçen yıl play-off turunun çoğunu kaçıran Tyler Herro geri dönerken, Max Strus ve Gabe Vincent bu yaz serbest oyunculuktan ayrıldı. Jimmy Butler ve Kyle Lowry de bir yaş daha büyükler. Dame olsaydı Heat, NBA şampiyonluğunu kazanan favorilerden biri olurdu. Onsuz gelecek çok belirsiz görünüyor. — Guillory

daha derine git


DAHA DERİNE GİT

Heat, Damian Lillard’a karşı mağlubiyetten nasıl kurtuldu? Öylece durup hiçbir şey yapamazsınız

Arka plan


Lillard, Blazers’ın art arda ikinci yılda sezon sonrasına girememesinin ardından Temmuz ayı başlarında takas talebinde bulunmuştu. Talebinin zamanlaması, takımın kanıtlanmış tecrübeli yardımla takas etmek yerine 3 numaralı draft hakkını koruyarak Henderson’ı seçme kararıyla aynı zamana denk geldi.

Temmuz ayı sonlarında NBA, Lillard ve menajeri Aaron Goodwin’in Lillard’ın yalnızca Heat için oynamak istediği yönündeki tutumu hakkındaki yorumlarına yanıt olarak 30 takımın tamamına bir not yayınladı. Lig, Lillard ve Goodwin’e, gelecekte oyuncular veya menajerler tarafından yapılacak benzer yorumlar gibi, “Lillard’ın takas durumunda oyuncu sözleşmesinin gerektirdiği şekilde tam performans göstermeyeceğine dair” herhangi bir yorumun disipline tabi olacağını söyledi. .

2012’de Portland tarafından draft edildiğinden bu yana Lillard, takımı sekiz kez play-off’lara taşıdı ancak Blazers yalnızca bir kez ikinci turu geçebildi. Bu süre zarfında iki kez maç başına en az 30 sayı ortalaması yakaladı.

Blazers’tan franchise tarihinde en çok puan alan takımdan ayrıldı.

Gerekli okuma

(Fotoğraf: Sam Forenich / NBAE, Getty Images aracılığıyla)