Koç Jason Kidd, Mavericks yıldızının evine girilmesinin ardından Luka Dončić'in “iyi durumda” olduğunu söyledi

semaver

New member
Dallas Mavericks antrenörü Jason Kidd, 25 yaşındaki yıldızın Cuma günü evine zorla girilmesinin ardından Luka Dončić'in “iyi durumda” olduğunu söyledi. Bu, son aylarda profesyonel sporcuların evlerine yapılan bir dizi hırsızlık olayının sonuncusuydu.

Kidd Cumartesi günü “Ona ulaştım ve mesaj attım” dedi. “Bu olaydan sonra iyileşti. Kimsenin yaralanmamasına sevindim. Bugün onunla konuştum.”

Dončić CEO'su Lara Beth Seager, birçok basın kuruluşuna, zorla girme sırasında evde kimsenin bulunmadığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Polisin dahili raporunu alan Dallas Morning News'e göre evden yaklaşık 30.000 dolar değerinde mücevher çalındı.

Dončić'in evine kimin girdiği belli değil.

Eylül ayından bu yana, Dončić'inki de dahil olmak üzere en az altı profesyonel sporcunun evine soygun düzenlendi. 15 Eylül'de Minnesota Timberwolves guardı Mike Conley'in evine zorla girildi. 2 Kasım'da Milwaukee Bucks'ın forveti Bobby Portis'in evine zorla girildi.

6 Ekim'de Kansas City Chiefs'in oyun kurucusu Patrick Mahomes'in Missouri'deki evine bir hırsızlık olayı meydana geldi. Mahomes olayı “sinir bozucu” ve “hayal kırıklığı” olarak nitelendirdi. Ekim ayında Mahomes'in takım arkadaşı Travis Kelce'nin de evine hırsız girmişti. 9 Aralık'ta Cincinnati Bengals'ın oyun kurucusu Joe Burrow'un Ohio'daki evine zorla girildi.

NFL ve NBA, Kasım ayında profesyonel sporcuların evlerini hedef alan hırsızlık gruplarının tehdidine ilişkin notlar yayınladı.

NBA'in notunda, FBI'ın “iyi organize olduğu iddia edilen, ön gözetim, dronlar ve sinyal bozucu cihazlar da dahil olmak üzere ileri teknik ve teknolojileri kullanan sofistike halkalar” olan “ulusötesi Güney Amerika hırsızlık gruplarını” tespit ettiği belirtiliyor.

Dončić, Mavericks'in 25 Aralık'ta Minnesota Timberwolves'a karşı oynadığı maçta sol baldırında sakatlık yaşadı. En az bir ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Mavericks, Cuma günü Phoenix Suns'a karşı kazandığı galibiyetle dört maçlık bir yolculuğa başladı.

Gerekli okuma

(Fotoğraf: Ron Jenkins/Getty Images)