Keçi sporda her yerde bulunur. Boyutun gerçekten ne önemi var?

semaver

New member
Bu köşeyi okuyorsanız, harika haberlerim var: KEÇİ sizsiniz!

Bu doğru: Bu alana rastlayanlar arasında, seni tüm zamanların en iyi okuyucusu olarak görüyorum.

Öte yandan, eğer ışıltılı NBA şampiyonluk yüzüğünüze sahip LeBron James, Serena Williams veya Nikola Jokic iseniz, KEÇİ olduğunuzu zaten biliyorsunuzdur. Herkes öyle söyledi.

“Bahhh, bahhh, bahhh,” bir keçi meliyor. Aynı zamanda James’in Los Angeles Lakers takım arkadaşlarının soyunma odasına girdiğinde çıkardığı ses. GOAT hosannas, neredeyse hayatının müziğidir.

Sporda her yerde kullanılması nedeniyle, Merriam-Webster’daki kelime ustaları GOAT terimini beş yıl önce bir kısaltma ve isim olarak sözlüğe eklediler.

Bir Merriam Webster editörü, terimi “belirli bir spor veya performans kategorisi veya etkinliği tarihindeki en başarılı veya başarılı kişi” olarak tanımladı ve popüler bir arama motorunda Tom Brady’nin adının GOAT ile birlikte her yerde kullanıldığını “örnek olarak” gösterdi. neden.” kısaltması resmi sözlük haline gelmişti.

Evet, biliyorum – bu KEÇİ olayı biraz kafa karıştırıcı. En büyük olmak benzersizdir, değil mi? Ama şimdi gittiğimiz her yerde keçi var.

Kısaltmanın aşırı kullanımından daha da kötüsü aptalca basitliğidir. Bir nüans eksikliği var. Kesin zafere çok fazla vurgu yapılırken, üstesinden gelmeye yeterince vurgu yapılmaz.

Burada hangi seçeneklerimiz var? Bulanık, tembel kısaltmayı küstahça 2023 için yasaklanan kelimeler listesinde 1 numaraya yerleştiren Lake Superior Eyalet Üniversitesi’nin izinden giderek, terimin sporda kullanılmasını belki de tamamen yasaklamalıyız.

Üniversite yaptığı açıklamada, “Pek çok adayın, bu sözde üstünlüğün gerçek anlamda imkansızlığını ve teknik belirsizliğini oluşturmak için fizikçi veya dilbilgisi uzmanı olması gerekmiyordu.”

Yine de yasaklamak bir seçenek gibi görünmüyor – bir kelime kolektif bilincimize bu kadar derinden girdiğinde değil.

Hiç şüphe yok ki keçi olmak eskisi gibi değil. Sporda, bir zamanlar korkunç bir hakaretti, zaferin ağzından yenilgiyi alan sporcular için bir küfürdü. “Köpekbalığı” olarak da bilinen Greg Norman, beş atışla kaybettiği bir turnuva olan 1996 Masters’ın finallerinde altı atışlık bir üstünlük elde ettiği için bir keçiydi.

Norman’dan önce, World Series’in en kötü anında ayakları yere basan Boston Red Sox saha oyuncusu Bill Buckner vardı.

Daha da anlatmalı mıyım

Muhammed Ali, tüm zamanların en iyilerini karışıma getiren ilk kişi olarak kabul edilir. 1960’ların başında kendisine Cassius Clay adını vererek, “I Am the Greatest” başlıklı bir komedi albümü kaydetti.

1974’te George Foreman’a karşı kazandığı sürpriz zaferin ardından, şüphe duyanları ve eleştirenleri uyararak ve onlara durumunu hatırlatarak gösterişli bir söz ekledi: “Size hala tüm zamanların en iyisi olduğumu söyledim!”

Ama bu bencil gösterişi ortaya atan gerçekten Ali miydi?

Bazıları, GOAT’ın aslında köklerinin, 1940’larda ve 1950’lerde güzel bir maaş kazanan, “Gurme George” olarak bilinen gösterişli, sarı saçlı bir güreşçi George Wagner’e dayandığını söylüyor.

WWE tarzı böbürlenmenin öncesinde, Muhteşem George bir keresinde büyük bir dövüşten önce, kaybederse “yüzüğün içinden geçip saçımı keseceğini” iddia etmişti. Ben dünyanın en büyük güreşçisiyim.”

Ali, havasının büyük bir kısmını Muhteşem George’tan öğrendiğini söyledi.

Güreşçinin şans eseri bir görüşmeden sonra Ali’ye “Birçok insan birinin susması için para ödediğini” söylediği bildirildi. “Öyleyse böbürlenmeye devam et, devam et ve her zaman kaba ol.”

Bu hafta, sporun en meşru GOAT konuşmasının tenise ve organizatörlerin o kadar mütevazı bir şekilde şampiyonluk çağrısı yapmadığı bir etkinliğe dönüştüğü anı işaret ediyor.

Wimbledon Pazartesi günü başlıyor. Erkeklerin favorisi Novak Djokovic, Margaret Court’un 24 olan rekorunun altında 23 Grand Slam turnuvası şampiyonluğuna sahip. Bu yıl kazanırsa, sadık hayran kitlesi Sırp’ın GOAT statüsünü kendinden emin bir şekilde ilan edecek.

Bu, Rafael Nadal’ın 22 büyük şampiyonluğa takılıp kalmasıyla hayranları çıldırtacak. İdolleri sakatlanmasaydı şimdiye kadar 25 (veya daha fazla) büyük şampiyonluk kazanmış olacaklarını iddia edecekler.

Ardından Roger Federer’in destekçileri devreye girecek. Hem Nadal’a hem de Djokovic’e karşı rekorlar kaybetmişti. Ama şükürler olsun ki o Roger Federer, forehand’i olan, 20 slam’i ve adına epik bir dizi final dövüşü olan iyi bir adam.

O kadar hızlı değil, Serena Williams hayranları hatırlayacak. Sadece hamileyken kazandığı biri de dahil olmak üzere 23 Grand Slam şampiyonluğuna sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda Williams’ın beyaz ağırlıklı bir sporda oynama cesareti var ve onu iradesine boyun eğdiriyor. Aynı zamanda bir sporcu olduğu kadar kültürel bir simgedir. Herhangi bir erkek oyuncu bunu söyleyebilir mi?

Sonra Bjorn Borg ve John McEnroe, Martina Navratilova ve Billie Jean King gibi eski usul partizanlar var. Haksızlığa son verin, ağlayacaklar. Artık tamamen farklı dönemlerden en iyi sporcularla karşılaştırma yok.

Zaman her sporda her şeyi değiştirdi – daha iyi ekipman, daha iyi eğitim yöntemleri, yeni kurallar – peki nasıl güvenilir bir şekilde karşılaştırabiliriz? McEnroe, 1980 Wimbledon finalinde Borg’a yenilmeden önce, bildirildiğine göre Djokovic’in yaptığı gibi performansı artıran bir vakum odasında uyumanın yararı yoktu.

Mücadele her zaman devam edecek.

Bu konuda çılgınlık var. Aptallığı ve eğlencesi.

KEÇİ kimdir?

Dürüst olmak gerekirse bende dört tane var. Willie Mays. Joe Montana. Williams. zıplayan

Elbette her birini büyük zaferleri için hatırlıyorum. Ama aynı zamanda tökezleyen blokları. 42 yaşındaki Mays, dış sahada kaybetti. Alacakaranlıkta kırılgan bir Montana, San Francisco için değil Kansas City için oynuyor.

Williams’ın o zorlu final vuruşunun peşinden koşarken mücadele ettiğini ve başarısız olduğunu görmek için oradaydım. 2019 Wimbledon finalinde Djokovic’e karşı iki maç puanı aldığında Federer’den metrelerce uzaktaydım. Sonra İsviçre yenilgiye uğradı.

Federer maç sonrası basın toplantısında “Şu anda acıtıyor ve vermeli – Wimbledon’daki her yenilgi acıtıyor” dedi. Ancak direneceğini de sözlerine ekledi. “Harika bir tenis maçı yüzünden depresyona girmek istemiyorum.”

Kimse hayal kırıklığından ve kırılganlıktan kaçamaz. Ama doğru yaparsak devam ederiz.

Bunun ne anlama geldiğini biliyor musun? Bu, hepimizin keçi olabileceği anlamına gelir!

Dırdır etmeye devam edin dostlarım. Şikayet etmeye devam et!