Jerod Mayo'nun şutu Patriots'ın sahadaki oyunu kadar saha dışındaki kontrolüyle de ilgiliydi

semaver

New member
FOXBORO, Mass. – Temmuz ayında Jerod Mayo, New England Patriots'ın antrenörü olarak ilk antrenman kampı için Gillette Stadyumu'nun arkasındaki antrenman sahalarına geldiğinde, birçok tahminci takımın büyük bir yeniden yapılanmanın eşiğinde olduğunu gördü. Patriots'ın sezonu 4-13'lük kasvetli bir rekorla tamamlaması büyük bir sürpriz olarak görülmemeli.

Peki Mayo neden sadece bir sezonun ardından teknik direktörlükten istifa ediyor? Şunu veya bu koçluk kararını veya karar vermemeyi seçebiliriz, ancak Mayo'nun prime time'a hazır olmadığını gösteren sadece sahada yaşananlar değildi. Bu da kayıtlara geçmişti. Neredeyse başından beri, Mayo'nun basın toplantılarından WEEI'nin “Greg Hill Show” programında haftalık sabah arabalı röportajına kadar çeşitli medya görünümleri, çelişkili ve rahatsız edici olmaktan, eski moda abartı kokusu taşıyan talihsiz bir olaya kadar çeşitlilik gösterdi.

Daha derine git

Patriots, Jerod Mayo'yu bir sezon sonra serbest bıraktı ve Mike Vrabel'in peşine düşmesi bekleniyor

Mayo'dan gelen tek bir açıklama bile Patriots taraftarlarının teknik direktör değişikliği çağrısı yapmasına neden olmadı. Sonuçta o, Foxboro'da geçirdiği sekiz sezon boyunca Tom Brady, Wes Welker ve Randy Moss gibi oyuncularla takım arkadaşı olan eski bir Patriots defans oyuncusu. Vince Wilfork, Tedy Bruschi, Rob Ninkovich ve Devin McCourty. Ayrıca yakında Mayo'nun halefi olarak kabul edilebilecek Mike Vrabel ile de oynadı.

Pats hayranlarının Mayo'yu desteklediğini söylemek yanlış olmaz. Ancak sözlü yanlış adımlar devam ettikçe Mayo'nun NFL'de baş antrenör olmak için gerekli eğitime sahip olmadığı giderek daha açık hale geldi.

Patriots Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Robert Kraft'ın açıklaması: https://t.co/2YgHzzBHK pic.twitter.com/GMXGgd768x

– New England Patriots (@Patriots) 5 Ocak 2025
Mayo, efsanevi Bill Belichick'in yerine geçecek kişi olarak tanıtıldığında, “Benim için Bill olmaya çalışmıyorum” ve “Öğrenmem gereken dersler hakkında ne kadar çok düşünürsem, daha çok düşünüyorum.” “Bunu Bill'den aldım, sıkı çalışma işe yarar.” Patriots'ın sahibi Robert Kraft'tan birkaç kez “Genç Thundercat” ve “Thunder” diye söz ettiğinde kaşlarını kaldırdı. Mayo daha sonra, Haziran ayında 83 yaşına giren Kraft'ın “genç bir ruha” sahip olduğunu düşündüğü için bu takma adları bulduğunu açıkladı.

Zarar yok, faul yok. Ancak daha sonra, kayıplar biriktikçe ve Mayo'nun kamuoyuna yaptığı açıklamalar daha fazla inceleme altına alındıkça, “Young Thundercat” ve “Thunder”, Mayo'nun koçluk işini, yıllar boyunca arkadaş olduğu özel gücü nedeniyle aldığına inanan eleştirmenler tarafından yeniden incelemeye alındı. Kraft, 2019'da birlikte İsrail'e yaptıkları bir gezi sırasında Mayo'yu geleceğin NFL baş antrenörü olarak gördüğünü söyledi.

Ancak medyanın yanlış adımları ancak açılış basın toplantısından ve Mayo'nun Gillette Stadyumu'ndaki yeni antrenör ofisine taşınmasından sonra birikmeye başladı.

Bir seçim:

“Biraz para yakmaya hazırım”

Teknik direktör seçildikten sadece bir hafta sonra, 22 Ocak'ta WEEI'de görünen Mayo, Patriots'un kadro oluşumunu NFL Draftı ile sınırlamayacağını belirtti. Yüzde bin yetenek kazandırıyoruz dedi. “Çok fazla yeriniz ve paranız var. Biraz para yakmaya hazırım.”

Patriots'un maaş boşluğu 60 milyon dolardan fazlaydı ancak yeni teknik direktör kısa sürede bu yorumdan vazgeçti. MassLive'dan Karen Guregian'a konuşan Mayo, “Biliyorsunuz, 'Biraz para harcayın' derken biraz yanlış söyledim ama bu rakamları gördüğünüzde heyecanlandım” dedi. “Ama bu rakamları düşündüğünüzde… hepsini bir yılda harcamanıza gerek yok.”

Serbest oyunculuğa bir hafta kala, en iyi isimlerin çoğu artık kadroda değilken, “Patriots'un kadrosu geçen sezon 4-13'e giden kadrodan çok da farklı görünmüyor ya da hissettirmiyor.” Sporcu'dan Chad Graff yazdı. Yetenekli oyun kurucu Jacoby Brissett'i yaklaşık 8 milyon dolarlık bir yıllık anlaşmayla getirdiler.

Oyun kurucuda karışık haberler

Patriots'ın oyun kurucu Drake Maye'i üçüncü sıradan seçtiği andan itibaren Mayo, çaylak (Maye) ile tecrübeli oyuncu (Brissett) arasında bu iş için “rekabet” olacağını söyledi. Bu olağandışı bir şey değil çünkü bu, yeni draft seçiminin NFL Komiseri Roger Goodell tarafından ilk kez kucaklanması ve medyaya tanıtılmasının ardından koçların standart bir alıntısı.

Ancak Mayo, Maye'nin sezon öncesi dönemde Brissett'ten daha iyi performans gösterdiğini defalarca dile getirdiğinde, yeni koçun WEEI'yi işaret etmesi ve “Bu gerçek bir rekabetti ya da öyledir” demesi gibi işler karmaşıklaştı. Bu gerçek bir rekabet. Ve bu noktada Drake'in Jacoby'yi geride bıraktığını söyleyebilirim.”

daha derine git

Daha derine git

Mike Vrabel, Brian Flores ve Patriots'un bir sonraki koçu olmaya adaylar

Bu bizi 28 Ağustos'tan itibaren sadece birkaç saniye, bir dakikadan fazla süren Mayo medyasının yayınına getiriyor.

Mayo, “Jacoby Brissett'in bu sezon ilk oyun kurucumuz olmasına karar verdik ya da verdim” dedi.

Sonuçta rekabet bir lanetti.

Jerod Mayo, kovulmadan önce sadece bir sezon bu görevi sürdüren son teknik direktör.https://t.co/LIr8PTbGY7 pic.twitter.com/VdDhmC0sa4

– Sporcu (@TheAthletic) 5 Ocak 2025
“Biz her yönüyle yumuşak bir futbol takımıyız.”

Mayo bunu, Patriots'un 20 Ekim'de Londra'da Jacksonville Jaguars'a 32-16 mağlup olmasının ardından medyaya söyledi. Bu, New England'ın sezon açılışında Cincinnati'yi 16:10 yenmesinin ardından altıncı mağlubiyetiydi.

Mayo sadece “Biz her alanda yumuşak bir futbol takımıyız” demekle kalmadı, aynı zamanda bir takımı neyin “sert” yaptığını tanımlamaya da zaman ayırdı.

Mayo, “Bir futbol takımını güçlü kılan şey nedir?” diye sordu. “Topu yönetebilmek, koşuyu durdurabilmek ve vuruşları koruyabilmek ve bugün bunu yapamadık.”

Bunu Pazartesi Geri Dönüş olarak adlandırılan süreç takip etti.

Mayo haftalık WEEI vuruşunda “Yumuşak oynuyoruz” dedi. “Bakın, devam edip bunu düzelteyim. Oldu oynamak yumuşak. Çünkü antrenman kampına geri döndüğünüzde her yerde kesinlikle belli bir sertlik seviyesi vardı. Hala aynı oyuncularımız var. Sadece böyle oynamamız gerekiyor.”

Belichick'te işe yaradı

Patriots'un 1 Aralık'ta Gillette Stadyumu'nda Indianapolis Colts'a 25-24 yenildiği maçın dördüncü çeyreğinin sonlarında Mayo'nun saat yönetimi konusunda büyük bir heyecan vardı. Colts topu son bölgeye doğru hareket ettirirken Mayo, gerekirse takımının son hamle çabasını canlı tutmak için mola almadı.

24-17 geride kalan Colts, Anthony Richardson'dan Alec Pierce'a 3 yardalık pas atmak için toparlandı, ardından Richardson'ın koşusu Indy'ye 25-24 üstünlük sağlayan dönüşüm girişimini takip etti. Joey Slye'nin 68 yarda atış girişiminin başarısız olmasıyla sona eren oyunun sadece 12 saniyesi kaldı.

Mayo daha sonra mola kullanmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda “Kesinlikle bir düşünce vardı” dedi. “Ayrıca burada Super Bowl'u da kazandık. Takımımızın molalara devam etmesinin en iyisi olacağını düşündüm.”

Mayo, Belichick'in Seattle'ın son sürüşünde sürenin dolmasına izin vermesiyle Patriots'un Super Bowl XLIX'te Seattle Seahawks'a karşı kazandığı 28-24'lük zaferden bahsediyordu. Seahawks'ın oyun kurucusu Russell Wilson'ın New England 1'de ikinci ve golde Ricardo Lockette'e yaptığı kafa karıştırıcı pas girişimi sayesinde bu durum Patriots için işe yaradı; Malcolm Butler mucizevi bir şekilde müdahale ederek New England'ın zaferini garantiledi.

Ertesi sabah WEEI'de…

Mayo, “Bunu söylememeliydim” dedi. “Bunu söylediğimde hayal kırıklığına uğradığım ilk şey, derin bir nefes almam gerektiğiydi. Bunu söylememeliydim.”

Bu otobüsün plakasını bilen var mı?

Patriots'ın 15 Aralık'ta Arizona Cardinals'a karşı 30-17'lik mağlubiyeti, takımın Arizona 4 yard çizgisinde -1'de üçüncü ve 1 ve dördüncü ve 1'de önemli bir ilk mağlup alamamasıyla gölgelendi. Pats, Antonio Gibson ve Rhamondre Stevenson'ın koşularını denedi ama ikisi de sonuçsuz kaldı, bu da Mayo için oyun sonrası şu bariz soruya yol açtı: Büyük, hareketli bir oyun kurucu olan Maye neden gizlice kaçmasın?

Mayo, “Sen söyledin, ben söylemedim” yanıtını verdi ve bu, geniş çapta hücum koordinatörü Alex Van Pelt'e yönelik bir eleştiri olarak görüldü. Mayo daha sonra şunları ekledi: “Bu her zaman benim kararımdır, bakın, oyun kurucunun iyi bir çift bacağı var ve topu iyi yönetiyor.” Biz sadece bunu orada yapmamaya karar verdik.

Ertesi sabah, Walkback Pazartesi günü Mayo, medyayla yaptığı konferans görüşmesi sırasında yorumu netleştirdi.

Mayo, “Dün gece 'Sen de öyle dedin' hakkında çok fazla konuşulduğunu biliyorum” dedi. “Bununla hiçbir şey kastetmedim. Bu daha çok savunmaya yönelik bir cevaptı ve bunu takip eden soruyla açıklığa kavuşturmaya çalıştım. Çünkü sonuçta bu kararların tümü bana ait. Bu yüzden bunu oraya koymak istedim.

Mayo daha sonra haftalık WEEI hitine dönerek “bunu yapmaması gerektiğini” söyledi. “Oyunculara söylediğim gibi, hâlâ bu işlerin nasıl yürüdüğünü öğreniyorum.”

Bu bench press değildi

28 Aralık'ta, Patriots'ın Los Angeles Chargers'a ev sahipliği yapmasına bir saatten az bir süre kala Mayo, 98.5 The Sports Hub'ın maç öncesi programına çıktı ve Stevenson'ın son zamanlardaki başarısız sorunlarına Scott Zolak'a şöyle cevap verdi: “Gibby bugün bizim için başlayacak. Gibson'dan bahsediyorum.

Oyun başladı ve New England'ın ilk topa sahip olduğu anda topu 5 yarda kazanmak için fırlatan kişi Stevenson'du.

Neden ani fikir değişikliği?

Mayo, Patriots'un Chargers'a 40-7 yenilmesinin ardından “Koçun kararı” dedi.

CANLI: Patriots maç sonrası basın toplantıları: https://t.co/kY9REgnEZn

– New England Patriots (@Patriots) 5 Ocak 2025
Patriots, Pazar günü sezonunu, Gillette Stadyumu'nun 23 yıllık tarihinde belki de en az izlenen maç olan Buffalo Bills'i 23-16 yenerek tamamladı.

Mayo'ya oyun sonrası medyada 15 soru soruldu.

Son soru: Bu yılı en iyi nasıl özetlersiniz ve belki de takımın beklediğinizden biraz daha uzakta olduğunu öğrendiniz mi?

Mayo, “Bu konuya girmeyeceğim” dedi. “Dediğim gibi, yarın bu konuları konuşmak için çok zamanımız olacak ama bu gece her şey bu adamların sahaya çıkıp bir futbol maçı kazanmasıyla ilgili.”

Bu, Mayo'nun tekrar devam etmesine gerek olmayan bir şey.

Scoop Şehir Bülteni

Scoop Şehir Bülteni

Ücretsiz, günlük NFL güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza gönderilir.

Ücretsiz, günlük NFL güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza gönderilir.

Kayıt olmak
Scoop City bültenini satın alın

(Fotoğraf: Billie Weiss / Getty Images)