İlkbaharda PGA Şampiyonası’nın yer değiştirmesiyle bir kulüp hazırlandı

semaver

New member
Mayıs ayı başlarında, Jeff Corcoran, Rochester yakınlarındaki Pittsford, NY’deki Oak Hill Country Club’da East Course’ta yürürken serin yağmur damlaları düştü. Son 20 yıldır Oak Hill’deki golf sahalarını ve tesislerini yöneten Corcoran, pırıl pırıl durumu konusunda temkinliydi.

Batı New York’ta alışılmadık derecede sıcak bir kış – Rochester bölgesi her zamanki 100 inç yerine sadece 50 inç kar gördü – Oak Hill için bir şanstı. Kurs hazırlıkları, Perşembe’den Pazar’a kadar süren 105. PGA Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için programın ilerisinde ilerledi.

Bir zamanlar “Glory’s Last Shot” olarak adlandırılan ve Ağustos’ta oynanan şampiyona, golfün 2019 turnuvasını Mayıs’a taşımasıyla yılın dördüncü ve son majöründen ikinci sıraya yükseldi.

Harekete, golfün Rio de Janeiro’daki 2016 Olimpiyatlarına dönüşü ve PGA şampiyonasıyla bir çatışmayla sonuçlanması neden oldu. Bu, PGA of America’yı turnuvayı Temmuz’a ertelemeye zorladı. Sorumlular, her dört yılda bir Olimpiyat Oyunlarının programını değiştirmek istemediler ve bu nedenle Mayıs ayında sabit bir tarih belirlediler.


Sporun başka faydaları da vardı. PGA Şampiyonası’nı Mayıs’a taşıyarak, FedEx Cup Playoff’ları, NFL ezici gücüyle karşılaşmamak için Ağustos ayında sona erebilir.

Diğer mekanların güneyde olduğu göz önüne alındığında, PGA Şampiyonasını taşımak pek de kumar gibi görünmüyordu. Ancak bu yılki kuzey mekanı – imzası olan meşe ağaçları henüz tam olarak açmamış – takvim değişikliğine dikkat çekiyor. Oak Hill ve etkinliği denetleyen PGA of America tarafından bölgenin kötü şöhretli sert kışlarını ve geç ilkbaharlarını hafifletmek için gerçekleştirilen aşırı hazırlıklar, parkur yönetiminde bir ustalık sınıfı sunuyor.

Havanın işbirliği yapıp yapmadığı onların kontrolü dışındadır.


Corcoran, “Doğa Ana her şeyi yönetir,” dedi. “O yenilmez. Beş inç kar olacağına karar verirse, beş inç kar olacak. Veya 70 olacağına karar verebilir.


Bu, önceki üç PGA şampiyonası da dahil olmak üzere Oak Hill’de düzenlenecek 13 büyük erkek golf etkinliğinin en eskisi olacak. Kulüp, sekiz yıl önce 2023 etkinliğine ev sahipliği yapmak üzere seçildi ve yaklaşan hamleyi 2017’nin Mayıs ayında öğrendi. Randevu almanın bir yolunu bulmuşlar.


Hava durumuyla ilgili endişelere rağmen, golf yetkilileri, sezonu ikinci sırada bitirmenin, dünyanın en çok izlenen golf turnuvası olan Masters’ın ardından etkinliğin görünürlüğünü artırdığı konusunda hâlâ hemfikir. Bu aynı zamanda Masters ve Amerika Birleşik Devletleri Açık arasındaki iki aylık farkı da ortadan kaldırdı.

PGA Amerika Şampiyonalar Baş Sorumlusu Kerry Haigh, “Her ay büyük bir etkinliğe sahip olmak ileriye doğru güzel bir adımdı” dedi.

PGA of America’nın yönetici direktörü Seth Waugh bir röportajda, Ağustos’taki plaj günleri oyunlarının yetkilileri “bir sorunu bir fırsat gibi göstermek” için akılda kalıcı pazarlama sloganları icat etmeye sevk ettiğini düşünün.

Daha iyi bir izleyici kitlesine sahip olduğumuzu düşünüyorum” dedi. “Bence anlatacak daha iyi bir hikayemiz var. Ve bence daha ön plandayız.”


Bunun için perde arkasındaki işi borçludur. Büyük şampiyonalar için, golf organizatörleri genellikle yerel kulüplerdeki altyapıyı stantlar ve şirket çadırları gibi üç ay önceden kurar. Bununla birlikte, Rochester’ın yaklaşık 13 kilometre güneydoğusundaki bir banliyö olan Pittsford’da, zemin genellikle Şubat ayına kadar donar.

PGA 2023 Oak Hill şampiyonluk direktörü Bryan Karns’a göre, ekipler Kasım ayı boyunca kirişleri yere sürdüler ve en kötü kar yağışına dayanmak için çadırların zeminlerini ve çelik duvarlarını 1,8 metre yükselttiler.

Kurs, Ekim ayında üyelere kapatıldı. Bu zamana kadar Corcoran, havalandırma, yeşil alanları bir kum karışımıyla işleme ve kar küfünü kontrol etmek için kimyasal maddeler uygulama dahil olmak üzere gerekli tarımsal prosedürleri başlatmıştı.

Oak Hill’deki daha önce soğuk olan Mayıs turnuvalarının hatıraları endişeyi artırıyor. Orada birkaç gün sonra Mayıs ayında düzenlenen 2008 ve 2019 Büyükler PGA Şampiyonası, yoğun pürüzlülüğü daha da sert hale getiren yağmur ve sert rüzgarlarla işaretlendi. 2008’de, ilk turda uygulama turlarında donma gecikmeleri ve sulu kar yaşandı ve bazı yaşlılar toplanmaya zorlandı. Jay Haas eşit üzerinde 7 kazandı; O hafta ortalamanın altında sadece 12 golf turu vardı.

“Kesinlikle soğuk bir haftaydı; Hava zorlayıcıydı ve sonuçlar da bunu yansıtıyordu” dedi.


O zamandan beri Oak Hill’de çok şey değişti. 2019 Kıdemli PGA Şampiyonası’nın hemen ardından parkur, mimar Andrew Green tarafından yeniden tasarlandı. Corcoran, bunu orijinal 1926 Donald Ross tasarımının “sempatik bir restorasyonu” olarak adlandırdı.

Green, sarkan yüzlerce meşe ağacını kaldırdı, golfçülere engebeli arazide daha fazla atış sağladı ve izleyicinin görünürlüğünü iyileştirdi. Şimdi kulübün 13. yeşilin sağ tarafındaki dev Amerikan bayrağı, ön dokuzun çoğundan görülebiliyor.

Green, Ross şekline uymayan üç deliği yeniden tasarladı. Birini tamamen kaldırdı – 1989 ABD Açık’ın ikinci turunda birinde dört deliğin olduğu altıncı par-3. Bu artık eski beşinci delik ile birleştirilmiş bir par 4’tür. Green yeni bir par 3 beşinci inşa etti. Oak Hill, sahaları orijinal boyutlarına geri getirerek delik sayısını artırmayı ve yenilerini eklemeyi başardı ve profesyonellere yeni bir golf sahası sağladı.

Haigh, “Amacımız zorlu, iddialı ve adil olması” dedi. “Odak, sürüşe ve çimenliğe çarpmaya odaklanıyor.”

Bu çim yollar, onları çevreleyen ağaçlar o kadar gür olmasa da pırıl pırıl olacak. Corcoran, “Bunun üzerinde hiçbir kontrolüm yok,” dedi. “Ama büyük şampiyonayı ağaçların tepesinde oynamıyorlar, değil mi?”