Hatayspor Onursal Lideri Lütfü Savaş: MHK’nın hakem operasyonunu yazın yapması daha hakikat olurdu

semaver

New member
Atakaş Hatayspor Onursal Lideri Doç. Dr. Lütfü Savaş, D-Smart’ta yayımlanan Futbol Smart programına konuk oldu. Lütfü Savaş; yayın ihalesinden, hayli konuşulan hakem operasyonuna kadar değerli açıklamalar yaptı. Yayın ihalesi süreciyle ilgili konuşan Savaş, “Yayın ihalesi süreci bir çok uzadı. Şu an mevcut yayıncı kuruluş geri adım atmış üzere görünüyor. TRT de bir daha geriye çekilmiş üzere görünüyor ancak vaktinde maçları ben TRT’de izlerdim. bir daha TRT’nin maçları almasını isterim. Bu durumun kulüpler için de daha düzgün olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“MHK’NIN HAKEM OPERASYONUNU YAZIN YAPMASI DAHA HAKİKAT OLURDU”

“MHK bence yanlış bir vakit içindemaya imza attı” diyen Lütfü Savaş, “Açıkçası bu operasyon yazın yapılsa daha düzgün olurdu. Geçtiğimiz günlerde tesadüfen şu an faal olarak hakemlik mesleğine devam eden bir arkadaşımızla sohbet etme talihim oldu. Mevcut hakemler de durumdan şad değiller. Bu operasyon bu yıl sonunda yapılsaydı daha yanlışsız olurdu” açıklamasında bulundu.

“HATAYSPOR OLARAK ÖNÜMÜZDEKİ YILLARIN PLANLAMASINI DA YAPIYORUZ”

Savaş, yayın ihalesinde kasvetler deneniyle tüm kulüpler üzere kendilerinin de gelirlerinin düşeceğini söyleyerek, “Biz bu durumu da hesap ederek planlama yapıyoruz. Önümüzdeki yılın değil yalnızca, birkaç yılın planlamasını yapıyoruz. Bu hususta yanlışsız ve sağlıklı adımlar attığımızı söyleyebilirim” tabirlerini kullandı.

“KULÜPLERİMİZ YANILGILARINI KABUL ETMELİ”

“Avrupa kupalarına iştiraklerde önümüzdeki senelerda zorluk yaşayacağız üzere görünüyor” diyen Savaş, “O yüzden bugünden başlayıp kulüplerimiz şimdiye dek yanılgı yaptığını kabul etmeli ve uzun vadeli adım atmalılar. Daha fazla vakit kaybedemeyiz. Yoksa önümüzdeki senelerda bugünleri de ararız” halinde konuştu.

“PORTEKİZ KARŞISINDA TALİHİMİZİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

A Ulusal Takım’ın Portekiz müsabakasını da pahalandıran Savaş, “Milli grubumuzun Portekiz’den epey da aşağı kalır istikameti olduğunu düşünmüyorum. Takım kalitemiz bence Portekiz’le baş edecek seviyede. Kuvvetli bir deplasmanda oynayacağız lakin ben talihimizin olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ARDA İLE İLGİLİ SÜRECİN GERÇEK YÖNETİLDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİM”

Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler hakkında da konuşan Lütfü Savaş, “Arda Güler natürel ki hayli kıymetli bir oyuncu. Tüm kamuoyu onu elbette daha fazla alanda görmek istiyor. Lakin Fenerbahçe Kulübü’nün ve teknik heyetinin yanlışsız bir planlaması olduğunu düşünüyorum. Arda yıllar içerisinde daha yeterli bir noktaya gelecektir lakin onu şu an fazlaca yıpratmamalıyız. Arda ile ilgili sürecin yanlışsız yönetildiğini söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.