GİYSİLERİNİZİN BAKIMINI NASIL YAPMALISINIZ?

Musa

New member
Eşyalarınızın bakımı, satın almaktan onu ne sıklıkta giydiğinize, yıkamaya, saklamaya ve son olarak onu tamir etmeye yahut elden çıkarmaya kadar sürer. Bunu bir giysinin ömür döngüsü olarak düşünün.

Moda sanayisinin etraf üzerinde büyük bir tesiri olduğunu hepimiz biliyoruz. Sistem ve tedarik sıkıntılarından hayvanların ve insanların ele alınmasına kadar, giysi üretimimizi temizlemek için epey çalışmak gerekiyor. Bizler giysi alıcıları olarak, modanın gezegeni nasıl etkilediği konusundaki rolümüze doğal olarak bağlıyız. Uygun olan şu ki, duruma yardımcı olmak için yapabileceğimiz büyük ve küçük hareketler var. Lakin, gardırop sürdürülebilirlik bulmacamızın en değerli modüllerinden biri, kıyafetlerimizi nasıl koruyacağımız, zira onları gardırobumuzda mümkün olduğunca uzun mühlet tutmak, çevresel tesirlerini azaltmak için yapabileceğimiz en âlâ şeylerden biridir.

1
DAHA AZ YIKAYIN
Giysilerinizi epeyce sık yıkamak aslında liflere ziyan verebilir ve ötürüsıyla ömrünü kısaltabilir.
İPUCUNUZ: Bir öğe kirli değilse hava alması için dışarı asmayı deneyin bu biçimdece nefes alacaktır ve tazeliğe bir adım daha yakın olacaktır.

2
DÜŞÜK SICAKLIKTA YIKAYIN
Ortalama bir gömleğin hayat döngüsünü, kullanım etabı belirler. Çamaşır yıkama ve kurutma makinesinde 30°veya daha az sıcaklık tercih etmelisiniz. Bu, ziyanların azalmasına yardımcı olurken beraberinde giysilerinizi de koruyacaktır.

3
HASARI ONARIN
Bir giysideki rastgele bir hasarı birinci fark ettiğinizde onarın. Bu, parçayı sırf çöp alanının haricinde ve giyinilebilir tutmakla kalmayacak, bununla birlikte modülün ömrünü uzatacaktır.

4
TASARRUFA ÇEVİRME: HALİ HAZIRDA SAHİP OLDUKLARINIZI TEKRAR TASARLAYIN
Eski kıyafetleri ve aksesuarları alıp yeni bir şeye dönüştürdüğümüzde, aslında birebir anda tasarruf ediyor, hürmet duyuyor, ileri dönüşüm ve alışveriş yapıyorsunuz. niye bir süveteri çanta haline getirmiyorsunuz?