Gervonta Davis, nakavtlarından daha fazlasıyla tanınmak istiyor

semaver

New member
Gervonta Davis, Yuriorkis Gamboa’ya karşı 2019’daki dövüşü için boks ringine doğru yürürken, sahne bir hip-hop konseri ile Met Gala arasında bir geçişti.

Atlanta’s State Farm Arena’daki 14.000 kişinin çoğu pahalı kürk mantolar ve mücevherler giyiyordu. Hayranlar, Davis bir tünelden çıkarken telefonlarını kaldırdı, ardından televizyon kameraları geldi ve “Woah” şarkısını seslendiren rapçi Lil Baby’nin de dahil olduğu bir çevreyle çevriliydi.

Katılan ünlüler arasında rapçi Lil’ Kim ve eski NBA yıldızları Julius Erving ve Shaquille O’Neal de vardı.

“Migos’tan Dr. Showtime Sports başkanı Stephen Espinoza, “J sizi aynı etkinliğe götürebilir, tüm üsleri tamamladınız,” dedi. “Farklı dönemleri, farklı demografileri ele aldınız, hem spor hem de müzik türlerinden telif ücreti aldınız ve bu da Tank’ı farklı kılan başka bir şey.”

Bu an, 28 yaşındaki Davis’in boksun en büyük yıldızlarından biri olarak geldiğinin bir göstergesiydi ve kalabalığın coşkusunu 12. rauntta Gamboa’yı nakavt ederek ödüllendirdi. O zamandan beri, Davis (28-0) hayranları büyüledi ve sosyal medyada viral olan müthiş nakavtlar sunarak sporun en büyük ünlüsünü oluşturdu. Ama bunu en ünlü boksörleri karakterize eden çok az karizma ve savurganlıkla yaptı ve ciddi kişisel hatalar yaptı.

Davis, Cumartesi günü Las Vegas’ta, popülaritesi neredeyse Davis’inkine rakip olan bir başka hızlı yumruk atan boksör Ryan Garcia’ya (23-0) karşı ringe geri dönecek. Mücadele 136 pound ortalama ağırlıkla yapılacak. Ancak bir galibiyet daha alsa bile Davis, boks ringi dışında nasıl davrandığına dair sorularla karşı karşıya kalacak.

5 Mayıs’ta, Lamborghini’sini kırmızı ışıkta sürmekten ve Kasım 2020’de başka bir araçla çarpışmaktan, dört yolcuyu yaralamaktan ve ardından olay yerinden ayrılmaktan suçlu bulundu. Bir yargıcın kurbanların yaralarını gerekçe göstererek Davis’in hapis cezasından kaçınmasına izin verecek savcıların teklifini reddetmesinin ardından dört kez suçunu kabul etti.

Ve 26 Mayıs’ta Davis, Ocak ayında Parkland, Fla’daki evinde meydana gelen bir olayla ilgili pil şarjlarıyla karşı karşıya kaldı.

Broward County Şerif Ofisi’nden alınan bir rapora göre Davis, bir kadının kafasının sağ tarafına “elini yumrukla” vurdu. Davis’in kızının annesi olan kadın, daha sonra Instagram’da hararetli bir tartışma çıktığını ancak kimsenin yaralanmadığını bildirdi. 24 Ocak’ta suçlamaları düşürmek için bir beyanda bulundu.

Olay, Davis’in Héctor Luis García’ya karşı son mücadelesinden 11 gün önce meydana geldi.

Davis yakın tarihli bir röportajda “İleriye dönük daha iyi kararlar vermem gerekiyor” dedi. “Takımımı daha güçlü inşa etmek ve önümde o duvarı inşa etmek istiyorum, böylece benimle hedeflerim ve geleceğim arasına hemen hemen hiçbir şey giremez.”

Boksa uzun süredir Floyd Mayweather, Muhammed Ali, Mike Tyson ve Oscar De La Hoya gibi bir dövüşü saçma sapan sözler ve dramla satmanın onu kazanmak kadar önemli olduğunu anlayan iri yarı figürler hakim oldu.

Davis henüz orada değil.

Espinoza, “Bunlar her zaman, bir odayı aydınlatacak, büyük kişilikleri olan adamlardı,” dedi, “muhabirlerle saatlerce oturup mahkemeye çıkabilen.”

Devam etti, “Tank’ın bir odayı aydınlatmadığını söylemiyorum ama Tank’ın büyüleyici ve paradoksal yönlerinden biri, bilirsiniz, onun biraz utangaç olmasıdır. Ve Tank’ın geçmişindeki pek çok şey gibi, bu da zafer için mükemmel bir plan gibi görünmüyor.”

Davis, sık sık basın toplantıları ve röportajlardan başka bir yerde olmayı tercih edeceği izlenimini verdi; Sık sık kısa cevaplar verir veya sorulara hiç cevap vermez.

Davis basın toplantılarındaki sözlü tartışmaların çoğunu başlattığı için, bu tutum Cumartesi günkü kavgaya kadar değişiyor gibi görünüyordu. Böyle durumlarda daha rahat hissettiğini söyledi.

Davis, “Daha açık olmam gerekiyor,” dedi. “Beni gerçekten incitiyor. Sanırım daha fazla açılmam ve insanlara diğer tarafımı göstermem gerekiyor.”

5 fit 5 ve 135 pound’da Davis güçlü yumruklar atıyor ve 28 rakibinden 26’sını yere seriyor. Popüler dövüşçülerin bazen heyecan eksikliği nedeniyle eleştirildiği bir sporda, Davis neredeyse her zaman başarılı olur.

García’yı teknik bir KO’da yendikten sonra García, Davis’in ona o kadar sert vurduğunu ve göremediğini ve nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Galibiyet, NBA’lerden hayran tweet’leri aldı Evet Morant Ve Bradley Bealve NFL’ler debbo samueldiğerleri arasında.

Espinoza, “Sporda gördüğüm hiçbir dövüşçüye benzemeyen ünlü bir hayran kitlesine sahip,” dedi, “muhtemelen Floyd Mayweather dışında.”

Yine de, boksta tartışmasız en rekabetçi bölüm olan 135 pound ile 3 numaralı dövüşçü olan Davis, rekorunu desteklemek için hafif sıklet rakipler seçtiği için eleştirildi. Davis, “Nefretin çoğunu aldığımı hissediyorum,” dedi ve ekledi, “Kiminle savaştığım önemli değil. Dövüşmem gereken kişi değilsem, bana tokat atarlar ve tek taraflı bakarlar. Her şey için beni suçlamaya devam ediyorsun.”

Ancak Davis’in antrenörü Calvin Ford bile “Davis’ten en iyisini çıkaracak” bir dövüşçü beklediğini söyledi. Ford, “Yıllardır bizimle çalışan koçlar, insanların onun yapabileceği her şeyi görmediğini biliyorlar,” dedi.

Yenilmez kariyeri boyunca zorlu mücadelelerden kaçındığı için de eleştirilen Mayweather, Davis’e akıl hocalığı yapmıştı.

Davis, 18 yaşındayken Mayweather’ın reklam firmasıyla sözleşme imzaladı ve Mayweather, Davis’i rutin olarak varis olarak konumlandırdı, bu da Davis’in gördüğü ilgiyi artırdı. Ancak Davis ve Mayweather’ın ilişkisi geçen yıl gerginleşti. Davis bir keresinde artık silinmiş bir tweet’te Mayweather ile kendisi arasındaki “aşkın gittiğini” yazmıştı.

Davis’in Mayıs 2022’de Rolly Romero’ya karşı mücadelesi, Mayweather Promosyonlarındaki son mücadelesiydi, ancak Mayweather’a “her zaman saygı duyduğunu” söyledi. Davis, “Yardım etmeme yardım eden ve bugün olduğum yere gelmemi sağlayan biri,” dedi.

Davis, Mayweather’ın kariyerinin sonuna kadar ön sırada oturduktan sonra, bir boksör olarak “toplam paket” olmanın değerini ve ring dışında seçimler yapmanın nasıl daha yüksek veya daha düşük kazançlarla sonuçlanabileceğini öğrendiğini söyledi. önderlik etmek.

Bu yüzden Davis, her zaman öyle görünmese de hızla büyüyen şöhretini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Davis, “Sadece büyük bir dövüşçü olmak istemiyorum,” dedi, “Bir yıldız olmak istiyorum. Ve sanırım her zaman olmak istediğim yıldız olacağım.”