Gerçek Novak Djokovic, Serena Williams'ın önünde Miami'de kalkmaya çalışır

semaver

New member
Miami -Yirmi yıllık profesyonel tenis, 99 kariyer -singles ve 24 Grand Slam -Triumphe, Novak Djokovic bir bulmaca haline geldi -tenis hayranları ve kendileri için. Her iki taraf da maçtan maç ve turnuvaya turnuvaya kadar aynı soruyu cevaplamaya çalışırken, kariyeri bilinmeyen bir sona doğru ilerliyor.

O anda modern zamanların en büyük oyuncusu kim?

İki hafta önce California, Indian Wells'teki BNP Paribas Open'daki açılış maçında Botic van de Zandschulp'a karşı solmuş olan oyuncu mu? Yoksa son beş gün içinde Miami Open'daki ilk üç rakibinden geçen oyuncu, İtalya'dan 16 numaralı dünya Lorenzo Musetti?

Spor tarihinin en büyüğünden biri olan servis dönüşü, her zamanki benliğinin bir gölgesi olan oyuncu mu? Yoksa Salı akşamı 6-2 ile 6-2 galibiyet yolunda Musetti'yi beş kez kıran oyuncu mu?

Tenis Globe'daki son çekimi olduğu için 38. doğum gününe yaklaştığında programını artıran oyuncu mu? Yoksa Miami'de anlattığı oyuncu, “Beni birkaç yıl daha göreceksin.”

Novak Djokovic'in konusu söz konusu olduğunda, Djokovic herkes gibidir: her zaman gürültüdeki sinyali arar, kendisi ve tenisi hakkında önemli olmayan şeyi ayırmasını sağlayan verileri arar. Şu anda 2025'ten Djokovic'in kim ve ne olduğunu bulmak için çok fazla ve yeterli veri yok. Tüm bu yıllar sonra, ancak bu sezon sadece 14 maç, kesinlikle uluslararası gizem spor adamı oldu – kesinlikle bir zamanlar ve ne olacağının cevabından sonra değil.

“Bu akşam görmenizi umuyorum ve diliyorum ve aynı zamanda Hint çeşmesinde oynayan Novak'a sahip olmak için çok çalıştım,” dedi Djokovic, maçı Musetti ile bittiğinde gazetecilerle birlikte karma bölgede. “Bugünün tenis seviyesinin benim için sürekliliği veya tutarlılığı benim için yıllar önce veya 10 yıl öncesine göre daha zor ve bunu biliyorum.

Diyerek şöyle devam etti: “Bu kesinlikle egzersiz mahkemesine ve spor salonuna harcanan saat eksikliğinden kaynaklanmıyor çünkü hala taahhüdü koruyorum. Orada, ama seviyeyi korumam biraz daha zorlaşıyor.”

Djokovic, zirvelerinden uzaklaşan seçkin sporculara ne olduğu konusunda yaygın bir yanlış anlama yaşıyor. Zirveler, en acilen ihtiyaç duysalar bile, geçici anlarda keskin ve erişilebilir kaldı: Djokovic onu geçen yıl Olimpiyat Oyunlarında altın madalya için buldu. Mükemmelliğinizin korunması için gerekli olan tekrarlar aşındıran istikrardır.

Djokovic'in bu yılki en büyük zaferi Avustralya Açık'ta geldi ve burada genç ve deneyimsiz rakiplerin ona zarar vermenin yollarını bulduğu, ancak onu bitiremediği seviyesine ciddi hırsızlıklar içeren bir dizi zaferden sonra çeyrekte Carlos Alcaraz'ı yendi.

Zafer çok nefes kesiciydi ve aynı zamanda en garip tenis oyunlarından biri de hatırlandı. Djokovic, ilk sette kas yırtığı yaşadı, ancak ağrı kesiciler, adrenalin ve açıklanamayan bir Alcaraz çöküşünün sarhoş edici bir kokteyli sayesinde bir şekilde dört kazanmayı başardı. İspanyol, Djokovic oynamanın stresine yenik düştü, rakibinin tenisini ve kendisini düşündüğünde fiziksel durumunu düşündü.

Üç gün sonra Djokovic, kas yaralanması nedeniyle ilk setin sonunda Alexander Zverev'e karşı yarı finallerinden çekilmek zorunda kaldı. Florida'ya geldiğinde, Melbourne'de bu Ocak akşamı Alcaraz'ı yenmesinden bu yana bir oyun kazanmamıştı.

Miami'de, Djokovic'in kazandığı Grand Slam oyunlarının yarısından biraz fazlası olan 13 Grand Slam oyunu oynayan 24 yaşındaki Avustralyalı Rinky Hijikata'ya karşı kazandı. Sonra hiç büyük bir slam maçı kazanmamış olan 25 yaşındaki Arjantinli Camilo Ugo Carabelli'yi yendi.

Her iki oyun da bir patlama seti ile açıldı ve Djokovic ile sona erdi. Yıllar boyunca Djokovic oyunlarında en iyi bilinen desenlerden biridir, sadece ters çevrilmiş: zafere karşı ivme hızlı bir başlangıç ve sonra bir ebbing sonu için değiştirilmeden önce her şeyi gevşetmek için sıkı cümle.

Djokovic açılış oyunlarını Miami Open'da zorladı. (Geoff Burke / Imagn Images)

Sonra Musetti geldi. Kağıt üzerinde meşru bir tehdit gibi görünüyordu. Djokovic kafasını meydana aldı ve Serena Williams'ın standlarda oturduğunu gördü. Kutusuna baktı ve Emekli Grand Slam şampiyonları Andy Murray ve Juan Martin Del Potro'yu gördü. Eğitmenlerinden biri; diğeri onun iyi arkadaşı. Tüm bu büyük isimler, özellikle şimdiye kadarki en büyük kadın oyuncu olan Williams'ın önünde iyi oynadığında onu küçük bir yıldız ve gergin hale getirdi.

Musettis Zarif All Mahkeme Oyunu çim, ses ve yavaş sert alanlara uyar, ancak hızlı bir şekilde kaybolur. İlk oyunda spor tarihindeki en iyi sert mahkeme oyuncusuna karşı açıldı ve fiziksel oyun üzerine inşa edilen 2-0 öne geçti. Djokovic böyle bir maç oynamayacağına karar verdi ve kontrolü almak için sonraki dokuz maçı kazandı. Musetti, bir swang kapısı kadar direnç gösterdi.

Çarşamba akşamı, Djokovic, her zaman duyurudan kısa bir süre önce, bin rönesansın genç ve yetenekli Amerikalıları Sebastian Korda ile buluşuyor. 24 yıllık Korda hala birkaç yıl sonra bilek yaralanmalarını bulmaya çalışıyor; Gael Monfils'e karşı 16 zaferi sırasında Salı günü bilekte tedavi gördü.

Djokovic, iki yıl önce Avustralya'nın Adelaide kentinde daha erken toplantısını kazandı. Eşleşmesi ve kendisi hakkında daha fazla veri alabilir, ancak Korda'nın ona ihtiyaç duyduğu şeyi vermek için ne kadar uygun olacağı açık değil. Djokovic'in en azından ihtiyaçları hakkında şüphesiz var: oyuna yaklaşmaya başladığında profesyonellik seviyesindeki en genç oyuncuların bile her zaman en üst düzeyde oynamak.

Miami'de “Fitness ve iyileşme ve hem fiziksel hem de zihinsel taraftan çalışmak için sadece genel yaklaşım çok gelişti.” Dedi.

“Günümüzde, dünyanın ilk 30'unda hemen hemen her oyuncunun, etraflarında, bedenlerine ve her şeye bakan üç ve dört kişilik tam bir takımı var, bu yüzden bu kareye yansıyor. Bu yüzden kariyerlerin uzatılması.”

Profesyonel kariyerine başladığında, oyuncular günlerini 30'a ulaştıklarında saydıklarını söyledi. Şimdi 35, belki daha fazla.

“Tabii ki bu gruptayım. Genç kalmıyorum, ama hala vücudum ve tenisimle iyi hissediyorum.”

Bu, herkesten daha önemli olan veri noktası olabilir.

(Üst Fotoğraf: Al Bello / Getty Images)