George Russell, spor komisyonları toplantısının ardından Max Verstappen'in “beni kendi yerime koymakla” tehdit ettiğini iddia etti.

semaver

New member
ABU DHABİ, Birleşik Arap Emirlikleri (AP) — Mercedes F1 pilotu George Russell, Katar Grand Prix'si öncesinde hakemlerin duvara çarpma duruşmasının ardından Red Bull pilotu Max Verstappen'in kendisine çarpmakla ve “lanet olası kafanı sana vurmakla” tehdit ettiğini iddia etti .” “insanlar yıllardır Max tarafından zorbalığa maruz kalıyor.”

Dört kez dünya şampiyonu Verstappen, geçen hafta Katar'da Russell'ın Red Bull pilotunun sıralama turlarında kasıtlı olarak önünde yavaş ilerlediğini iddia etmesi üzerine grid cezası almıştı. Ceza, Verstappen'in pole pozisyonuna yükselen Russell'ın gerisinde kalmasına neden oldu.

Verstappen yarışı kazanırken, daha sonra Russell'a olan “tüm saygısını kaybettiğini” ve hakemlerle yaptığı toplantıda “hiç kimsenin birini bu kadar sert becermeye çalıştığını görmediğini” söyledi.

Ancak Perşembe günü seçkin medya kuruluşlarıyla konuşuyorum. SporcuAbu Dabi'deki sezon finali öncesinde Russell, Verstappen'in yorumlarına ilk kez kamuoyu önünde tepki gösterdi.

Russell, “Cumartesi gecesi bana çarpmak ve kahrolası kafamı duvara çarpmak için kasıtlı olarak elinden gelen her şeyi yapacağını söylediğini düşünürsek, bunu oldukça ironik buluyorum” dedi. “Önceki gün böyle yorumlar yaptığınızda birinin insan olarak dürüstlüğünü sorgulamak bence çok ironik ve ben burada oturup bunu kabul etmeyeceğim.

“İnsanlar yıllardır Max tarafından zorbalığa maruz kalıyor ve onun sürüş becerilerini sorgulayamazsınız. Ama zorluklarla baş edemiyor. Ne zaman ona karşı bir şey çıksa (Cidde 21, Brezilya 21) saldırıyor. Bu sene Budapeşte'de, ilk yarışta araç hakim değildi, Lewis'e (Hamilton) çarptı ve takımını dövdü… Söylediğim gibi, Cumartesi akşamı ve Pazar günü yapılan yorumlar bana göre tamamen saygısız ve gereksizdi. “

Red Bull, temasa geçtiğinde Russell'ın iddiaları hakkında yorum yapmaktan kaçındı Sporcu yayınlanmadan önce.

Verstappen daha sonra, her perşembe sonunda gerçekleştirilen düzenli Hollanda medya oturumunda Russell'ın yorumlarına yanıt verdi. De Telegraaf'a göre Verstappen'e Russell'ı kendi yerine koyma teklifini sunduğunda, “Doğru değil, ben öyle söylemedim. Yine abartıyor” dedi.

Verstappen, sözlerine Russell'ın yorumlarından dolayı “arkadan bıçaklayan” biri olduğunu söyledi. Verstappen, “Bütün bu saçmalıklar hakkında konuşma şekli tam bir zavallı.” dedi. “Yalan söylüyor ve anlamsız şeyler uyduruyor. Sadece hakemlere davranışlarıyla ilgili fikrimi ifade ettim. Açıkçası bunu kaldıramadı.”

İkili, Katar'daki sıralama turları sonrasında konuştu (Jakub Porzycki/NurPhoto, Getty Images)

Russell, Verstappen'in son yorumlarında “fazla ileri gittiğini” ancak Hollandalı ile konuşmak istemediğini, çünkü bunun “başa çıkması gereken sorun” olduğunu söyledi. Verstappen'in söylediklerini “kişisel bir saldırı” olarak nitelendirerek konuyu açıklığa kavuşturma isteği uyandırdı.

Tarafından soruldu Sporcu Verstappen'in kendisine bu yorumları ne zaman yaptığını açıklığa kavuşturmak gerekirse Russell, bu yorumların hakemlerin duruşmasının ardından özel olarak yapıldığını iddia etti.

Russell, “(Bu) bana özeldi, evet, doğrudan hakemlerden geliyordu.” dedi. “'Benimle neden bu şekilde dalga geçtiğini bilmiyorum, senin için çok hayal kırıklığına uğradım' dedi. Yarın seninle kavga etmek bile istemedim, geçmene izin vermek istedim ama şimdi, eğer mecbur kalırsam, seni kahrolası kafanı duvara sıkıştırmak için kasten her şeyi yaparım.'

“Yani, yani… dediğim gibi, bu konuda neden bu kadar gereksiz saldırgan ve şiddet yanlısı olduğunu anlamıyorum.”

daha derine git

Daha derine git

Abu Dhabi'deki olağanüstü F1 medya gününde Verstappen ve Russell arasında kavga çıktı

Russell'ın sözleri kamuya açıklanmadan önce, yarış öncesi basın açıklamasında Verstappen'e duruşma sonrasında Russell'la olan etkileşimi soruldu ve Verstappen “hiçbir şeyden pişman olmadığını” çünkü “Söylediğim her şeyi kastettim. ”

Verstappen, “Ve hala aynı” dedi. “Bunu tekrar yapmak zorunda kalsaydım, yarış sonuçlarının sonucunu bildiğim için daha fazlasını söyleyebilirdim. Hakemler odasındaki birinin böyle olabileceğine hâlâ inanamıyorum.

“Bana göre bu kabul edilemezdi çünkü hepimiz yarışçıyız, birbirimize büyük saygı duyuyoruz, hatta birlikte spor bile yapıyoruz, birlikte seyahat ediyorsunuz ve tabii ki bir araya geldiğiniz anlar oluyor. , çöküyor ve mutlu değil.

“Kariyerim boyunca Katar'da hakemler odasında yaşadıklarımı hiç yaşamadım. Bana göre bu gerçekten kabul edilemezdi.”

Russell'ın yorumları, Verstappen'in pistteki davranışının birçok kez ilgi odağı olduğu F1 sezonunun sonunda geldi; en son Hollandalı pilotun Lando Norris'e karşı yarış manevraları nedeniyle iki kez cezalandırıldığı Mexico City Grand Prix'sinde.

Verstappen daha önce 2021 dünya şampiyonası için Russell'ın Mercedes'ten takım arkadaşı Lewis Hamilton'la mücadele ederken pistteki davranışı nedeniyle eleştirilmişti. Russell bu yılki Suudi Arabistan ve Brezilya Grand Prix'sindeki olaylara atıfta bulunmuştu.

Verstappen Katar'daki yarışı kazandı (Clive Mason/Getty Images)

Russell, “Bu sporun zirvesinde olan ve kanunların üstünde olduğunu hisseden bir adamımız var ve bunun doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“Pistteki mücadelelerine, sert ve agresif olmasına hayranım. Ancak 2021 sezonunun sonunda Lando'da veya Meksika'da gördüklerimiz sert, agresif manevralar değildi. Bu “yap ya da öl” idi. Bu adamı alt etmeye hazırım ve bunun da yarışmamız gerektiğini düşünmüyorum.”

Russell ayrıca gelecek nesil sürücülere örnek olmak için Verstappen'e karşı tavır almak istediğini de iddia etti.

Russell, “Onun böyle yorum ve ifadeleri hiçbir şeymiş gibi ortalıkta dolaşmasını kabul etmeyeceğim” dedi. “Ve bu sporun zirvesi olduğumuzu unutmamalıyız. Örneğin bu hafta sonu Mercedes'te bize saygı duyan iki genç sürücümüz var. Formula 1'i izleyen sekiz, dokuz veya on yaşındaki çocuklara anlatmamız gereken şey bu değil.

“Kartinge yeni başlayan sekiz yaşında bir yeğenim var ve o her yarışı izliyor. Böyle olmamalı.”

Russell, günün ilerleyen saatlerinde Mercedes ağırlama departmanında planlanan medya oturumunda Verstappen hakkında daha fazla konuştu ve beklenmedik bir şekilde takım patronu Toto Wolff da ona katıldı.

Wolff, Red Bull'daki meslektaşı Christian Horner'ın, Russell'ın hakemler odasındaki davranışları hakkındaki yorumlarına karşı çıktı. Horner Pazar akşamı Verstappen'in cezasının “bu hafta sonu oldukça histerik olan George'un histerisine dayandığını” iddia etti.

Wolff, penaltı tartışmalarının “her zaman başka bir tarafının” olduğunu ve bunu sürücüsüyle tartışmanın takım patronunun görevi olduğunu söyledi.

Wolff, “Eğer bunu yapmazsanız, rolünüzün hakkını vermiyorsunuz demektir” dedi. “Sadece zayıf. Neden sonunda şoförüm hakkında yorum yapma hakkına sahip olduğunu düşünüyor? Nasıl olur?

“Ama bunu düşündüğümde, 90 saniyemi bunu düşünerek geçirdim… küçük terrierin havlamasını. Her zaman söylenecek bir şey var.”

Neden Russell'la konuşma gereği duyduğu sorulduğunda Wolff şu cevabı verdi: “Sürücüler arasında George ve Max arasında bir sorun var ve ben bu konuya girmek istemiyorum ama diğer takım patronu George'a histerik derse. , burada benim için çizgiyi aşıyor.

“Onun yeteneği kesinlikle entelektüel psikanaliz değil, ama bu oldukça güzel bir kelime. Şoförümün ruh hali hakkında yorum yapmaya nasıl cesaret edersin?

daha derine git

Daha derine git

Max Verstappen, Katar'daki sıralama penaltısına tepki verdi: “Tüm saygımı kaybettim”

(En üstteki fotoğraf: Jakub Porzycki/NurPhoto, Getty Images aracılığıyla)