Genç krallar 7. Oyunu zorlayarak Golden State’i “biraz yorgun” gösteriyor.

semaver

New member
SAN FRANCISCO — Sacramento Kings yaklaşık yirmi yılın en önemli play-off maçı için sahaya çıkmadan önceki sessiz bir anda, Harrison Barnes takım arkadaşlarını topladı ve Seriyi tekrar alabilmeleri için ellerindeki göreve odaklanmalarını istedi. Sacramento’dan sonra.

30 yaşındaki Barnes, gençlerle dolu bir ekipte bilge ses olarak kabul edilir. Krallar o kadar zıplar ve kabarcıklıdır ki neredeyse gazlı görünürler. Belki de sezon sonrası deneyimsizlikleri, Golden State Warriors ile oynadıkları ilk tur serilerinde onlara yardımcı olacaktır.

Ne de olsa, basketbol tanrıları Cuma gecesi 6. Maç öncesinde krallardan yana değildi. Çarşamba günü Sacramento’da bir mağlubiyet de dahil olmak üzere iç karartıcı bir süreç olan üst üste üç maç kaybettikten sonra elenmeye yakındılar. Takımın all-star oyun kurucusu De’Aaron Fox, şut atan elindeki kırık parmağıyla mücadele ediyordu. Ve tabii ki Kings, ritmini bulmuş gibi görünen, şampiyonlukla sertleşmiş bir takım olan Golden State ile karşılaştı.

Peki krallar ne yaptı? Sezonun en eksiksiz maçlarından birini 118-99’luk bir galibiyetle üç maçta berabere kalarak bir araya getirdiler ve Pazar öğleden sonra Sacramento’da herkese işaret veren bir 7. Maçı garantilediler – sanki oyunun bu kadar geç saatlerinde birinin bir Kanıta ihtiyacı varmış gibi – dirilişi tesadüf değil.

Kralların yetenekli ve cesur olduklarına dair hiçbir şüphe yoktu. Ama aynı zamanda dayanıklıdırlar.

25 yaşındaki Kings guardı Malik Monk, “Bu bizim için bir baskı değil çünkü kimse burada olacağımızı düşünmedi” dedi. takım rekoru kıran 28 sayı attı bankadan. “Dostum, hiç 7. Maçta bulunmadım, bu yüzden ne bekleyeceğimi bilmiyorum. Tek bildiğim, sahaya çıkıp yüzde 110 oynayacağım, her şeyimi vereceğim ve şimdiye kadar yaptığım şeyi yapmaya devam edeceğim.”

Pazar günkü maçın galibi, Salı gününden itibaren Batı Konferansı yarı finallerinde Los Angeles Lakers ile karşılaşacak. Lakers, Cuma günü ilk tur serisinin 6. maçında Memphis Grizzlies’i 125-85 yenerek ilerledi.

Serinin başlarında yaralanan sol işaret parmağından 26 sayı atan 25 yaşındaki Fox, “Bu büyük bir fırsat” dedi. “7. Oyunu herkes deneyimleyemez ve Sacramento’da pek çok insan 7. Oyunu deneyimleyemez.”

“Baştan sona bunun muhtemelen bu yıl oynadığımız en iyi oyun olduğunu düşünüyorum.”

Savaşçılar bir sır olarak kalır. Son şampiyonlar olarak bile, 2014-15 sezonunda 67-15’lik bir rekorla play-off’lara girdiklerinde veya 2017-18 sezonunda yaptıkları gibi, kendilerini tam olarak en ufak bir kaçınılmazlığa taşımadılar. dört yıl içinde üçüncü şampiyonluklarıyla ara verdi.

Savaşçıların bu son versiyonu – tanıdık özlerine rağmen – soyut bir resim. Süreklilik çok az. Momentum yabancı bir kelimedir. Bazı geceler basketbolu güzel bir sanat olarak üretiyorlar. Diğer geceler ilhamsız görünüyorlar veya – nefesi kesiliyor! – biraz yaşlı. Normal sezonda ligin en iyi rekorlarından birini kendi sahalarında ve ligin en kötü rekorlarından birini deplasmanda yaşadılar. Bunu hayal et.

Ancak Golden State’in Sacramento’daki 5. Maç galibiyeti, deplasmanlardaki o ender zaferlerden biriydi. Koç Steve Kerr’e göre bu, Warriors’ın eski sihirlerinin bir kısmını yeniden keşfettiklerinin, bu sezonun başında ve hatta bu ayın başlarında olduklarından “farklı bir takım” olduklarının güçlü bir göstergesi gibi görünüyordu. daha uyumlu. daha kararlı. Ve sezon sonrasında oyunlarını tamamen geliştirme yeteneğine sahipler.

Cuma günkü 6. maç için evinde Golden State daha önce pek çok kez yaptığını yapmayı başardı — galibiyet ve ilerleme. Bunun yerine, Kings daha küçük bir dizilişle gitti, hızını artırdı ve yine de Warriors’ı 53-42 geçmeyi başardı. Golden State sahadan yüzde 37.2 ile şut çekti. Stephen Curry üç serbest atış kaçırdı ve beş top kaybı yaptı.

Monk, “Biraz yorgunlardı,” dedi. “Onlardan biraz daha gençtik, bundan faydalanabileceğimizi biliyorduk. Pazar günü de aynı şeyi yapmaya çalışacağız.”

Yenilgide 29 sayı atan 35 yaşındaki Curry, suçlu olarak “zihinsel kusurları” gösterdi.

“Enerji veya odaklanma meselesi miydi bilmiyorum” dedi, “ama bu dersleri hızlı bir şekilde öğrenebilmelisiniz. Çünkü kendimizi çaresizlikle oynayan takım olmamız gereken bir duruma sokuyoruz.”

Batı’da 3. sırada yer alan normal sezonu bitirmeden önce, Kings 16 sezonu play-off maçına çıkmadan geçirmişti. Bir dizi kazanalı 19 sezon oldu.

Kings koçu Mike Brown 7. maç için “Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız,” dedi. “Şampiyonlar onlar. Bu adamları elit seviyede 48 dakika oynamalıyız çünkü bunu getirecekler, güven bana.”

Bu sezonki galibiyetlerin ardından sıra Kings’teydi. dev bir mor ışını tutuşturmak Golden 1 Center’ın çatısından, Sacramento’daki arenalarından. Takım sokağa çıktığında oyuncular, ziyaretçilerin soyunma odasındaki tribünlere bir çift cep boyutunda mor el feneri yerleştirerek yanlarında biraz ışık getirirler.

O ışıklar Cuma günkü maçtan sonra parladı, kralların daha önemli bir kutlamayı müjdelediğini umdukları küçük bir kutlama.