Abdullah Avcı: “1 hafta daha erteledik”

semaver

New member
Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, Gaziantep FK ile 0-0 birliktee kaldıkları maçın akabinde konuştu.

Çabayı kıymetlendiren tecrübeli teknik adam, “Marek’i kazandık bugün, sakatlanmadan bitirmesi değerliydi. Hugo’yu kazandık. Savunmada istikrarlıyız. İç alanda önder bir ekip. Kolay bir rakip değil. Birinci yarı itibariyle karşılıklı konumlar da vardı. Her türlü ayrıntısı kullanmaya çalıştık.” dedi.

Avcı, “kimi vakit oyuncularım plan sadık kaldılar, kimi vakit olmadı. Şampiyonluk sabır isteyen, kolay bir şey değildir. Sonuç almak istediler. kimi vakit planların dışına çıktığımız, kimi vakit ortasında kaldığımız oyunlar oldu. Bir hafta daha erteledik.” sözlerini kullandı.

“TARAFTAR BAYRAKLARINI DA ALIP GELSİN”

Vavacars Fatih Karagümrük maçıyla ilgili de taraftara davette bulunan Abdullah Avcı, “Bu işler kolay değil, düzgün bir rakibe karşı kazanmak için her şeyi denedik. Biraz da ferdi performans gerekiyor, bilhassa ön tarafın inişli-çıkışlı performans sergilemesi, bunun için de bunlar da var. Sona hakikat gidiyoruz, her şey hoş bizim için. Kazanmak için her türlü hamleyi yaptık lakin kaybetmemek de değerli. Haftaya Karagümrük maçına şölene bütün taraftarlarımızı bekliyorum. Bayraklarını da alarak bu maça bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Tecrübeli teknik adam, ayrıyeten, “Rakibi de tebrik ediyoruz, Erol Hoca ile birlikte çalıştık. O da fazlaca emek sarf ediyor bu işe. Hoş bir maç oldu. Planların, tertiplerin olduğu iki kadro oynadı. Bayrama kadar eğlensinler, bu yılın keyfini çıkarsınlar. Tahminen bunun şu an farkında değiliz, ileride farkına varacağız. En âlâ biçimde Karagümrük maçına hazırlanacağız.” kelamlarını kullandı.

Abdullah Avcı, maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında, düzgün bir ekibe karşı gayret ettiklerini kaydetti.

Meskeninde puan kaybetmeyen ve yeterli strateji belirleyen kadroya karşı tedbir alarak oyuna başladıklarını belirten tecrübeli teknik adam, şu biçimde konuştu:

“Ligin sonu bizim için her hafta final. Sona hakikat gidiyoruz. Rakibimiz kendi konutunda başkan pozisyonda. Duran topu bulan, arayan, bunda tesirli olan ve ligde ikinci topları en çok alan ikinci kadro rakibimiz. Bunun üzerine biz de bilhassa rakibimize göre planlarımızı yaptık. Bilhassa topa sahip olmak için kenarlar değerliydi. Birinci yarıda bizim yakaladığımız ve rakibin yakaladığı durumlar var. Genelde oyun bizim elimizdeydi. İkinci yarı oyuncularımız bunu zorladı. Ancak kimi vakit oyunun her anını gerçek oynamak gerekiyor. Vakit zaman rakibimiz de geçişlerde bunu yakalamaya çalıştı.”

“CEBİMİZ SON DERECE DOLU”

Şampiyonluğun biraz sabır istediğini vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

“Tabii gönül isterdi ki burada kazanıp haftaya da kazanıp bunu sonuçlandırmak. Fakat cebimiz son derece dolu. Uygun bir kadroya karşı deplasmanda karşılıklı stratejilerin olduğu bir oyun oynandı. Âlâ bir karşılaşma oldu. Tahminen gol olmadı. Önümüzdeki hafta kendi alanımızda oynayacağımız Fatih Karagümrük maçına en yeterli biçimde hazırlanacağız. ‘İyi ki Trabzonspor var’ dedirten bir seneyi yaşıyoruz. Tüm taraftarımızı önümüzdeki hafta maça en yeterli biçimde bekliyoruz.”

Avcı, Hamsik ve Hugo’nun uzun bir sakatlığın akabinde birinci defa takımda yer aldığını ve ikilinin uğraşından mutlu olduğunu tabir ederek, “Bugün bir çıkarımız da Marek Hamsik’in iki ay daha sonra bizimle birlikte oynaması ve sakatsız oyunu tamamlaması. Vitor Hugo’nun birebir biçimde dönmesi. Bu oyuncuların olması bizim daha istikrarlı bir oyun oynamamızı sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.