Ege Tıp Kosovalı Sıhhat Bakanını ağırladı

accur

New member
Türkiye’de bulunan Kosova Cumhuriyeti Sıhhat Bakanı Prof. Dr. Rifat Latifi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini (EÜTF) ziyaret etti. Bakan Latifi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti lisana getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin sıhhat alanındaki çalışmaları ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduklarını lisana getirdi.

Ziyaret esnasında EÜ Rektör Yardımcısı ve EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, fakültede yürütülen faaliyetlere ait bilgiler verdi. Konuk Bakan Latifi, İzmir’de ve Ege Üniversitesinde olmaktan büyük memnunluk duyduğunu söylemiş oldu.

Kosova Cumhuriyeti Sıhhat Bakanı Rifat Latifi, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu ile birlikteindeki heyet, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini ziyaret etti. Kosovalı heyet, EÜ Rektör Yardımcısı ve EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, dekan ve başhekim yardımcıları karşıladı. Sıcak karşılama için teşekkür eden Bakan Latifi, “Türkiye çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulunup sıhhat alanındaki çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. İzmir ve Ege Üniversitesinde olmaktan büyük memnunluk duyuyorum. Kendimi konutumda üzere hissediyorum. Sıhhat alanında, eğitim ve sıhhat hizmetlerine ait yapabileceğimiz iş birliklerine yönelik değerlendirmelerde bulunduk” diye konuştu.

ORTAK TARİH VE KÜLTÜREL MİRAS

Türkiye ve Kosova’nın ortak bir tarihe ve kültürel mirasa sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Gürgün, Bakan Latifi ve birlikteindekilere ziyaretleri için teşekkür etti. EÜTF’nin eğitim ve bilimsel çalışmalarına yönelik bilgi veren Prof. Dr. Gürgün, “Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri olan Ege Ünivertsitesi, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde, akreditasyon, araştırma üniversitesi olma, milletlerarasılaşma ve dijitalleşme manasında değerli adımlar attı. Donanımlı akademik takımımız ile öğrencilerimize kaliteli eğitim ve hastalarımıza üst seviyede sıhhat hizmeti sunuyoruz. Altyapı ve teknoloji alanındaki yatırımlarımızla da bu kalitemizi pek üst düzeylere taşıdık. Fakültemizde Kosovalı tıp öğrencilerimiz ve ihtisas yapan Kosovalı tabiplerimiz var, onlar da sunduğumuz kaliteli eğitimden en uygun biçimde yararlanıyorlar. Ege Üniversitesi olarak Kosovalı meslektaşlarımıza her türlü takviyesi vermeye ve iş birliği yapmaya her vakit hazırız” dedi.

Prof. Dr. Gürgün’ün bilgi paylaşımının akabinde heyet, laboratuvar ve eğitim alanlarında incelemelerde bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı