Dürüst olmak gerekirse Ruben, belki bir değişiklik için ne düşündüğünü söylememeye çalışmalısın

semaver

New member
Birkaç yıl önce, eski bir meslektaşıyla biraz tanıdığım ama tam bir arkadaş olarak tanımlamayacağım. Yüzlerce kez de yaptığımız gibi, nasıl olduğunu sordum ve standart cevabın bir varyantını bekledim: “Evet, fena değil, teşekkür ederim dostum. Nasılsın?”

Bunun yerine, bu meslektaşım: “Eşim boşanmak istiyor.”

Konuşmanın geri kalanının zemine kısa ama acı verici bir yolculuğa çıktığını gerçekten hatırlayamıyorum, bu yüzden gariplikten felç oldum. Umarım, ama garanti edemem. Meslektaşım sadece düşüncelerinde ne olduğunu söyledi ve gerçeğini konuştu, ancak sosyal filtrelerin eksikliği etkileşimin acımasız dürüstlüğüydü ve beni tamamen kilterden attı.

Dürüstlük iyidir. Yalan söylememelisin. Çoğu durumda hepimiz gerçeği söylersek daha iyi olurdu. İçinde en çok Durumlar. Her zaman değil.

Zararsız yalan, sanatsal olarak gizli gerçek, ilgili herkes için çok daha iyi olsaydı gerçek duygularının çok çeşitlileri için söylenecek çok şey var. Bu bizi Ruben Amorim'a getiriyor.

Manchester United'ın baş antrenörü çok dürüst bir adam. İnanılmaz derecede dürüst. Aslında, çok dürüst, görünüşe göre medyadan gelen sorularla karşı karşıya kaldığında gerçek duygularını gizleyemeyen bir adam.

İşte Kasım ayında Old Trafford'a geldiğinden beri halka açıkladığı son derece dürüst şeylerin bazı örnekleri.

“Şu anda oyuncularıma yardım etmiyorum.”

“David Moyes benden daha iyi bir iş çıkarıyor, kolay.”

“Fikrimi satmalıyım, başka kimsem yok.”

Ruben Amorim sık sık ruhunu basın konferanslarında bırakır (Carl Recine/Getty Images)

“Bunun Manchester United hayranı için ne olduğunu hayal edin. Bunun benim için ne olduğunu hayal et. Son koçtan daha fazlasını kaybeden yeni bir eğitmen alıyoruz. “

“Biz en kötü takımız, belki de Manchester United tarihinde.”

“Bu kulübün şoka ihtiyacı var.”

“Bu gerçekten açık (United'ın düşebileceği), bu yüzden savaşmalıyız.”

Amorim her zaman böyle olmuştur. Bazı eski oyuncuları anlattı Atletc Ocak ayında dürüstlük ve net iletişim onun güçlü yönleri arasında. “Gerçeği tercih ediyoruz,” dedi.

Ancak rehber topçu yararlı ve hatta yapıcı olsa da, verimsiz hale geldiği bir nokta olmalı. Kamusal kendi kendine gebeliği, soyunma odasında söylediklerini mutlaka kabul etmiyor, ancak birkaç gün sonra kendisine ekibinden daha fazla atıfta bulunduğunu netleştirmiş olsaydı, United-Selst tarihinin en kötü takımı ilan edildikten sonra oyuncularının aydınlatılmasının pek olası olmadığına inanıyorlar.

Bazen, Halk, Amorim'in ruhunu mümkün olan her fırsatta ortaya koyduğu kitlesel bir terapi toplantısına katılıyoruz. Belki bu iyi, belki de katartlı hissediyor, belki de her şeyi doldurmaktan daha iyidir.

Onun arkadaşı olduğunuzu ve onlara böyle şeyler söylemeye devam ettiğini hayal et. Ona yardım etmek için elinizden geleni yaparsın, ama şöyle diyeceğiniz bir nokta olmalı: “Hadi dostum … ona biraz mola ver.” Kötü bir gün geçirdiğinde tüm yayınlanan bir partide olurdu.

Amorim, 23 maçından (Carl Recine/Getty Images) 10 zaferi denetledi.

Ve şimdiye kadar United'da birçok kötü gün oldu. Amorim'e sempati duymamak imkansız. Zaten çok şey başarmış, ancak Sporting CP'de bir döngünün sonuna gelen ve hayır dediğini hissetmek için bir fırsat bulan genç bir koç.

Makul olduğu gibi yaza kadar beklemek istedi, ancak United işini orada ve sonra çok makul olduğu için ısrar etti. Belki de sinirlerini korumalıydı, Portekiz'de sezonu sona erdirdiğine ve hala daha büyük bir iş bulduğuna ve Manchester United'ın dönen karmaşasının tamamen kaçınabileceğine güvenmeliydi.

Ama orada var ve giderek daha fazla dokunmaya bakıyor ve daha sonra kameralar ve mikrofonlarla yüzleşir, gerçeğini dünyaya gösteriyor.

Sahadaki şeyler daha iyi gidiyorsa, tüm bunlar çok farklı olurdu. United kazanmış olsaydı, bu sütun dürüstlüğünün ne kadar ferahlatıcı olduğu konusunda gitmiş olabilir, çünkü kesinlikle oyuncularına atıfta bulunan bir erdem. Ancak futboldaki diğer birçok şey gibi, her şey sonuçların prizmasıyla kabul edilir.

Yöneticiler bazen gerçek benlikleri ve kamu benliği arasında biraz mesafe yaratmak için yaptığı için bir karakter oynamıyor veya bir kişiyi sunuyor gibi görünüyor.

United dışında olanlar, özellikle medya için harika olan. Bir dizi değiştirilebilir platitess, normdan ilginç bir dikkat dağıtıcı, korkunç bir şekilde büyüleyici olan, kameraya bakmak yerine ruhunu ortaya çıkarmak yerine bir yöneticiye sahip olmak eğlencelidir.

Amorim kararlı bir konuşmacıdır … ama şeker kaplaması için değil (Alex Livesey/Getty Images)

Onun iradesi için iyi bir şey olamaz. Kamusal kendi kendine atıkların tartışmalı avantajlarının yanı sıra, ifadelerinin çoğu, çok fazla ve daha fazla tartışmayı ve ateşli raporlamayı vurgulamayan United'ı vurgulamak için olumsuzluğu vurgulamaya hizmet ediyor.

Birisi, United'ın alt üçün durumunu göz önünde bulundurduğu ihtimalden bahsetmeseydi, bundan bahsetmeseydi ciddi bir şekilde konuşur muydu? Kendinizi Erik Ten Hag veya Moyes ile karşılaştırmanın avantajı nedir? Bunlar doğru olabilecek şeylerdir, ancak onları gerçekten söylemek zorunda değiller.

Diğer her şeyin dışında, işverenlerinin, Birleşik'ye katlanabileceğinizden daha fazla olumsuzluk çektiği için çok dürüst olduğuna inandığı kendini koruma açısından bir nokta olmalıdır.

Belki de Birleşik patronun Alejandro Garnacho'nun Cuma günü Ipswich kasabasına tepkisini değiştirdiğinde oyunu oynayabileceğine dair bazı kanıtlar vardı ve 20 yaşındaki tüneli tünel boyunca tünel getirdikten sonra bir takım yemeği için ödeme yapacağını söyledi.

Bununla birlikte, Amorim Konseyi sadece biraz seçmektir. Herkes ara sıra bir şeylerle biraz olumlu deneyip denemediklerini anlayacaktır. Kimse seni zaman zaman küçük bir fib için suçlamayacak.

Ve eğer bir asansöre girerseniz ve birisi işlerin nasıl gittiğini sorarsa, “Evet, fena değil, teşekkür ederim dostum. Nasılsın?”

(Üst Fotoğraf: Getty Images aracılığıyla Oli Scarff/AFP)