Dalga fotoğraflarıyla tanınan sörfçü Mikala Jones hayatını kaybetti.

semaver

New member
Ailesinin yaptığı açıklamaya göre, kırılan dalgaların dar tüplerinde çektiği fotoğraf ve videolarla tanınan profesyonel sörfçü Mikala Jones, Endonezya’da sörf yaparken bir kaza sonucu hayatını kaybetti.

Babası John Jones, Associated Press’e, 44 yaşındaki oğlunun Pazar günü Sumatra’nın batı kıyısındaki Mentawai Adaları’na yaptığı bir gezi sırasında dalgaların üzerinde olduğunu ve sörf tahtasındaki kanatçığın kan akışını sağlayan femoral arterini kestiğini söyledi. alt uzuvlara.

Bu hafta, çevrimiçi sörf dünyası, kabilesinin bir üyesinin kaybının yasını tuttu ve en popüler kreasyonlarından bazılarını paylaştı.

Bay Jones’un son Instagram gönderilerinden birinde, bir dalganın duvarları etrafını sararken kendisini bir sörf tahtasının üzerinde dururken filme aldı. “Yaşama zamanı” diye yazdı. Eşi ve çocuklarının yanı sıra sörf yapmak için “ihtiyacım olan tek şey” dedi.

Kızlarından biri olan ve profesyonel sörfçü olan Isabella Jones, Hawaii’nin Oahu kentinin doğu yakasında büyüyen ve daha sonra eşi Emma Brereton, Isabella ve başka bir kızıyla Endonezya’da yaşayan Bay Jones hakkında mesajlar göndermek için sosyal medyayı kullandı. Menekşe.

Aile dostu Nathan Myers Çarşamba günü verdiği bir röportajda, Bay Jones’un yeğeni Keala Ashton’ın yaralandığı sırada ıssız bölgede onunla sörf yaparken yaralandığını söyledi.

Ashton, Instagram’da “Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ve yeterli olmadığı için üzgünüm. “Kendimizi olabildiğince zor bir ortamda bulduk.”

2014 yılında Surfer’s Journal’da yayınlanan bir profilde açıklandığı gibi, Bay Jones dalgaları bulmak için Hawaii’den Papua Yeni Gine, Panama, Sri Lanka ve Azorlar’a gitti. Bay Myers tarafından yazılan makaleye göre, Sumatra’da “canavarın karnında dururken birden fazla gizli atış yaptı”.

Bay Jones, Bay Myers’a “Bu bir hastalık gibi” dedi. “Ama keşfettiğiniz bir noktada durduğunuzda ve dalga oradaysa, rüzgar doğruysa ve tam anlamıyla mükemmele doğru kürek çekmek üzereyseniz, o zaman önemli olur. Çözümümü burada buluyorum.”

“Seyahat etmeyi seviyorum. sörf yapmayı seviyorum Ama tam olarak ikisinin bir araya geldiği noktada – bu benim için en iyi an. Bundan sonra da peşinden koştuğum şey bu” dedi.

Makalede, Bali’de bir sörf dükkanı açtığı ve daha uzaklara seyahat ederken giyim sponsorlarıyla çalıştığı söyleniyor. On yıldır Bali’nin Canggu kentinde Bay Jones’un komşusu olan Myers, Bay Jones’un en iyi dalgaların nerede olduğunu araştıran ve onları dünya çapında izleyen bir “serbest sörfçü” kuşağının parçası olduğunu söyledi.

“Fırtınaları kovalıyorlar,” dedi Bay Myers, “ve harika fotoğraflar çektiler. En iyi POV adamlarından biri oldu,” dedi bakış açısı için sinematik kısaltmayı kullanarak.

Bay Jones, on yıldan fazla bir süredir üzerinde çalıştığı teknikleri kullanarak, sporun en iyi bakış açısı videolarından bazılarını çekti. GoPro ile işbirliği.

Bir sörf videoları ve fotoğraf üreticisi olarak, sadece iyi dalgalar için değil, aynı zamanda şafak ışığı için de çabalamaya başladı. “Her zaman güneşin doğuşunu görmek istemişimdir,” dedi.

“Güneş doğduğunda bir varile girmek için en fazla 15-20 dakikanız var” dedi.

Bay Jones, video röportajı sırasında kelimeyi kullanmasına atıfta bulunarak, “Sadece iş dedim” dedi. “Ama eğlenceli.”