Craig Counsell’in “Yönetimsel Açlık Oyunları” sonrasında beyzbol çatışması

semaver

New member
SCOTTSDALE, Ariz. – Craig Counsell’in sürpriz golüne ilişkin raporlar internette dolaşmaya başlar başlamaz, bir Ulusal Lig menajeri bir muhabire iki patlayan kafa emojisi ve üç harf içeren istenmeyen bir kısa mesaj gönderdi: WTF. Detaylandırması istendiğinde genel müdür şöyle açıkladı: “Sindirilmesi gereken çok şey var. Hangisinin daha şok edici olduğundan emin değilim; nereye gitti ya da ne kadar aldı.”

Counsell, Pazartesi günü Cubs’ın bir sonraki kaptanı olacağı açıklandığında beyzbolda en çok maaş alan teknik direktör oldu. Kulüp zaten David Ross adında bir teknik direktör çalıştırdığı için bu özellikle dikkate değerdi. Artık Ross işsiz ve Counsell’in beş yıllık, 40 milyon dolarlık yeni bir sözleşmesi var; bu, sektörde şok dalgaları yaratan beklenmedik bir gelişmenin sonucu.

Neredeyse hiç kimse Chicago’nun, açık liderlik pozisyonlarına sahip birkaç takımla bağlantısı olan Counsell’le gizlice flört ettiğini bilmiyordu. Atlet Oyun boyunca neredeyse bir düzine kişiyle konuştu ve gerektiğinde anonimlik sağladı, böylece diğer kuruluşlardaki çalışanlar Counsell’in kararının liderlik pozisyonları ve bir bütün olarak beyzbol üzerindeki etkisini incelemek için özgürce konuşabildiler.

Mevcut bir büyük lig menajeri, “Yöneticilerin hak ettikleri değeri almalarının zamanı geldi” dedi. “Bir antrenör birliğinin olmayışı yıllardır oyunumuzun bu kısmına zarar veriyor. Rossy adına bundan nefret ediyorum ama Craig’in sektör için yaptıklarını seviyorum.”

Eski bir yönetici şunları söyledi Atlet bir zamanlar Counsell’le aynı pozisyonda olduğunu söyledi: Ona şu anda başka birinin işgal ettiği bir işi teklif etmişti. “Yanlış hissettirdiği” için teklifi geri çevirdi ve yönetimdeki “kardeşliğin” neden bir kenara düştüğünü merak etti. Eski menajer, Counsell’i çok iyi tanımamasına rağmen hayranı olduğunu söyledi ancak yeni Cubs kaptanının Dünya Serisini kazanmadığını ve etrafındaki histeri ve ihale savaşının biraz fazla olduğunu belirtti.

“(Bruce) Bochy mi? Şu anda Bochy olsaydı anlarım,” dedi World Series menajeri Texas Rangers için.

Ne zaman AtletKen Rosenthal, Counsell’in 2024’te başarılı olacağını ancak bunun pozisyonu bilinen bir takım için olmayacağını bildirdi. Bochy’nin emekli olduğu ve onun yerine Counsell’in geleceği varsayımıyla Rangers’ın iniş yeri olarak sektörde yaygın bir tahmin vardı. Sonra hikayenin geri kalanı ortaya çıktı: Rosenthal’e göre Counsell kuzey tarafına doğru gidiyordu.

“Biraz ‘vay be’ gibiydim.” Bunda şaşılacak bir şey yok, çünkü çok fazla kazanan yöneticiler oldu. Dusty Baker’ın emekliliği nedeniyle Counsell for the Astros’un açık işiyle ilgilenen Astros genel müdürü Dana Brown, “Ama yine de olan buydu” dedi. “Çok çabuk oldu. Bir şekilde birdenbire. Ama onun adına mutluyum. O, ömür boyu sürecek bir oyuncu ve harika şeyler yaptı.”

Başka bir eski kaptan şunları söyledi: “Craig Counsell elit bir yönetici. Tek koşuluk oyunlardaki rekoruna bakın. Yıllar boyunca yapılan tahminlerle karşılaştırmalı performans geçmişine bir göz atın. Ödemeyi hak ediyor.”

Oyundaki bazıları Counsell’in anlaşmasının gelecekte diğer kaptanların maaşlarını artırmaya yardımcı olacağına inanıyor: bir ajanın ifadesiyle “pastadan daha büyük bir parça”.

Dodgers menajeri Dave Roberts, “Gerçek şu ki, siz serbest oyuncu olmaya hazır olana kadar hiç kimse onların maksimum değerinin farkına varamayacak” dedi. “Bu sadece bir gerçek. Counsell istekliydi. Oyuncular bunu her yıl yapar. Bir menajerin serbest oyuncu olma hakkını kullanması tabu olarak görülmemelidir. Sektörün buna pek sıcak bakmadığını düşünüyorum ve Counsell’e bu konu hakkında ailesiyle konuştuğu ve bunu yapmaya istekli olduğu için büyük saygı ve itibar veriyorum.”

Diğerleri ise bunun anlamlı bir değişim yaratacağından şüpheliydi.

Bir Amerikan Ligi yöneticisi, Mets’in üç yılda toplam 4,5 milyon dolar kazanan yeni kaptanı hakkında “Mets’in (Carlos) Mendoza’ya az önce ne kadar ödediğine bakın” dedi; Counsell’den çok daha az. Ve bu, yönetici maaşları açısından sonuçta iyi bir şey olsa da, bazıları Counsell işi kabul edene kadar Cubs’ın Ross’u kovmayı beklemesinin etiğini sorguladı.

Büyük lig koçluk kadrosunun mevcut bir üyesi, “Yönetici ve antrenör maaşlarının fazla değişmemesinin nedeni, her zaman işinizi almaya istekli birinin bulunmasıdır” dedi. “Eğer 40 bin veya bir yıl daha savaşmış olsaydım, beni teknik direktör olarak yenilemezlerdi. Ön büroların gerçekte ne kadar değer verdiğini bilmiyorum (katkılar). Counsell’in o kadar da değişeceğini sanmıyorum çünkü Mets’in az önce yaptığına bakın.

“Bence gerçekten değişecek tek zaman, insanların gerçekten zar atıp, ‘Sanırım bundan daha değerliyim’ demeleri ve riski almalarıdır. Ama her zaman işini almak isteyen birileri vardır. Gerçekten sendikalaşmaya ihtiyacımız var ama ikinci lig oyuncularının sendika kurması ne kadar zaman aldı, bakın. Hala ‘bir işin olduğu için mutlu ol’ kültürü var.”

Eski bir yönetici, hikayeyi detaylandırmadan önce şaka yaparak “Yöneticiler için Açlık Oyunları” dedi. Cubs başkanı Jed Hoyer’in planı, 2014 sezonundan sonra Rick Renteria’nın yerini alması için Joe Maddon’ı işe alan eski genel menajer Theo Epstein’ı örnek alıyordu. (Renteria’nın sözleşmesi, Maddon’ın Tampa Bay Rays ile olan sözleşmesinden çekilmesinden bir hafta sonra feshedildi.)

Eski bir yönetici, “Bu onların oyun planında var” dedi. “Counsell’in yönetici maaşı için çıtanın yükseltilmesi gerektiğini söylemesine sevindim, ancak halihazırda bir yöneticinin olduğu bir işi kabul edeceğimden emin değilim.”

Optik gerçekten bu kadar kötü mü? Hoyer, GM toplantılarında gazetecilere, işinin “kısa vadede ve uzun vadede” mümkün olduğunca çok oyun kazanmak olduğunu ve bu kriterleri karşılamayan Counsell’i getirmek için “bu hamleyle ilgili hiçbir şey” olmadığını söyledi.

Bu anlamda Ross, üstünlük arayışında genellikle acımasız olan bir sektörde sadece bir kayıptı.

Counsell’in anlaşmasının diğer 29 takım için iyi olacağına inanan başka bir mevcut yönetici, “Duygusal yönü bir kenara bırakır ve olaya tamamen iş perspektifinden bakarsanız, bu her şirkette olur” dedi. “Beyzbol eğlencedir ama bir iştir ve bu geçişler (iş hayatında) çok sık olur. Bizim sektörümüzde bu tabu olarak görülüyor.”

Aynı menajer, Cubs’ın Ross’a, onların adamı olduğunu kamuoyuna açıklayarak ve ardından özel olarak yükselmeye çalışarak kötülük yaptığına inanıyor.

Yönetici, “Bana değer vermeyen bir organizasyondaysam orada olmak istemiyorum” dedi. “Bana göre aradığımız şey bu ilişkilerin (ön büro ile yönetici arasındaki) yakınlığıdır. Yöneticilerim bana değerli olduğumu hissettiriyor ve yaptığım iş için minnettarım.”

Counsell’in eski patronu bile şaşırmıştı.

Milwaukee’de Counsell ile birlikte olan Mets beyzbol operasyonları başkanı David Stearns, “Bunu beklemiyordum” dedi. “Craig yeleğe oldukça yakın şeyler oynayabilir. Bu durumda açıkça çok yaklaştı çünkü hiçbirimizin bu işin nereye varacağı hakkında hiçbir fikri yoktu.”

(Craig Counsell’in Brewers’ın yöneticisi olduğu en iyi fotoğraf: Patrick McDermott / Getty Images)