Chiefs'in hücumu Travis Kelce'nin yeni imza hamlesinden yararlanıyor: yanal

semaver

New member
KANSAS CITY, MO. (AP) — Chiefs'in bu sezonki hücumunun özel bir unsuru koç Andy Reid'in birkaç kez gülümseyip kahkaha atmasına neden oldu.

Reid Pazartesi günü Travis Kelce'nin sıkı sonu hakkında “Bunu birkaç yıldır yapıyor” dedi. “Antrenmanda bunu her gün yapıyoruz. Bu sadece maç gününde attığımız bir şey değil. Bu bizim yaptığımız bir şey. Kilitlediğiniz sürece bunda her şey yolunda.”

12. yıllık emektar Kelce'nin tartışılmaz bir özgeçmişi var. Kendisi geleceğin Hall of Famer'ı, üç kez Super Bowl şampiyonu ve Chiefs tarihindeki en çok gol atma rekorunu elinde bulunduran (76, Hall of Famer Tony Gonzalez ile berabere kalan) zorlu son.

Ancak bu sezon Kelce oyununa bir yenilik daha ekledi: Orta pası mükemmelleştirdi.

Chiefs'in cuma günü rakibi Las Vegas Raiders'a karşı kazandığı galibiyette Kelce'nin en unutulmaz anı, sahanın ortasında topu geriye doğru atarak geri koşan Samaje Perine'in çok önemli bir ilk vuruşu yaparak kurtulmasıydı.

Kardeşi Jason'la birlikte sunuculuğunu yaptığı “New Heights” programının Çarşamba günkü bölümünde Kelce, “Evet dostum, doğru yer, doğru zaman” dedi. “İşe yaradığına sevindim. … Bu sadece bir içgüdüydü ve bir dizi mağlubiyetin üstesinden gelebildiğimiz için mutluyum.”

Daha derine git

'Etrafındaki her oyuncuyu etkiliyor': Chiefs'in savunması nasıl Chris Jones etrafında dönüyor?

Kelce bu sezon Reid'le herhangi bir sorun yaşamadı çünkü her iki yan denemesini de başarıyla tamamladı ve her seferinde topu Perine'ye atarak Chiefs'in kırmızı bölgeye ulaşmasına yardımcı oldu.

Oyun kurucu Patrick Mahomes, Kelce'nin beceri ve cesaret kombinasyonu hakkında “Her şey bir tür şaka gibi başladı” dedi. “Artık zamanı geldi bir şey. Koç bunu yapabildiği sürece yapmasına izin vermeye devam edecek.”

YANIN DÖNÜŞÜ!! pic.twitter.com/tdHOScHOLH

— Kansas City Chiefs (@Chiefs) 29 Kasım 2024
şey Chiefs'in ikinci çeyrekte, iki dakikalık uyarıdan hemen önce Raiders'a karşı tek golünü atmasına yardımcı oldu. Üçüncü ve 10'uncu sıralarda, kırmızı bölgenin hemen dışında Mahomes, Kelce'ye kısa bir pas attı ve Kelce, arka sahadan daireye ateş eden Perine ile hemen göz teması kurdu. Alışılmışın dışında bir hamleyle Kelce ileri sıçradı ve sanki Mahomes'miş gibi Perine'ye mükemmel bir spiral gibi bir pas attı.

Arrowhead Stadı'ndaki kalabalık, Perine'nin oyunu 15 yarda kazançla bitirmesini alkışladı. Perine, Kelce'yi, bir NBA oyuncusunun hızlı bir hücumda yaptığı asistten sonra oyun kurucusunu selamladığı gibi işaret ederek onayladı.

Amazon Prime analisti Kirk Herbstreit, vurgunun ardından Kelce hakkında “Unutmayın, o bir (lise) oyun kurucusuydu” dedi. “Bu bir bakmama (geçme). Bu sadece bir his. Bu, antrenmanlarda denediğiniz bir şeydir ve o kadar zevkli hale gelir ki, onu bir anda ortaya çıkarabilir ve bir oyunda yapabilirsiniz. Top mükemmel bir şekilde atıldı.”

Üç oyun sonra Mahomes, altı yarda golü için alıcı Justin Watson'a mükemmel bir lob pası attı.

daha derine git

Daha derine git

NFL Güç Sıralaması 14. Hafta: Faturalar, Zirve Kartalları ve En Kötü Durum Senaryoları

Maçtan sonra bazı analistler ve taraftarlar, Kelce'nin yan atağının Chiefs'in planlı bir oyunu olup olmadığını merak etti.

Mahomes, “Hiç tasarlanmadı” dedi. “(Kelce) bunu yapabilecek tek kişi. Bazen planlanmış gibi göründüğünü biliyorum, ama bunun nedeni daha çok uzun süredir bu hücumda olması ve farklı yollara giden adamların nerede olduğunu bilmesi.”

Mahomes, Kelce'nin oyunda en az sekiz yarda kazanacağını umduğunu, böylece Reid'i dördüncü sayı için hücumu sahada bırakmaya ikna edebileceğini umduğunu söyledi.

Benzer bir senaryo, Chiefs'in Ekim başında New Orleans Saints karşısında kazandığı galibiyette de yaşandı. İkinci çeyrekte Chiefs üçüncü ve 21'lik bir skorla karşılaştı. Mahomes, Perine'ye el altından atış yapmadan önce üç defans oyuncusunu sahanın ortasına çeken Kelce'ye kısa bir pas attı.

Kelce 3. ve 22. sıradaki sahayla
😂

📺
: #NOvsKC ESPN'de
📱
: Yayına devam et #NFLPlus pic.twitter.com/PW8dXNhIrx

– NFL (@NFL) 8 Ekim 2024
“Onu gördüm ve düşündüm: “Lanet olsun!”” dedi sağ savunma oyuncusu Trey Smith o maçtan sonra. “Bu klasik bir Kelce, takımın ihtiyaç duyduğu anda oyun oynamak. Gerçekten muhteşemdi dostum. Ne zaman böyle bir şey görsen, bu gerçekten harika.”

Chiefs oyunda 20 yarda kazandı, bu da Reid'in hücumu sahada tutmasına ve dördüncü ve 1'lik bir hamle yaparak sürüşe devam etmesine yol açtı.

Perine gülümseyerek “Senaryo değildi, onu söyleyeyim” dedi. “Antrenmanlarda bunu birkaç kez yaptığını gördüm. Her ihtimale karşı (hazır) kaldım. Aslında onun topu (sağ eline) değiştirdiğini ve kolunu geri çektiğini gördüm. Ben buna hazırdım.”

daha derine git

Daha derine git

Chiefs, Raiders'tan kaçtıktan sonra Patrick Mahomes'in sol müdahale sorununu çözmek bir zorunluluktur

Kelce'nin ilk yanal hamle girişimi, Chiefs'in 2019 şampiyonluk sezonunda Detroit Lions karşısında geri dönüş galibiyetindeydi. Chiefs orta sahaya yaklaşırken, dördüncü çeyreğin başlarında Mahomes sağa yuvarlandı ve ardından sahanın ortasında topu yakalayan Kelce ile bağlantı kurdu. Kelce, resepsiyondan sonra yarda kazanamadan ele geçirilmek üzere olduğunu anlayınca, topu 33 yarda skoru için 23 yarda daha kazanan LeSean McCoy'a geri koşmaya çevirdi. Chiefs, sürüşü 1 yardalık bir touchdown koşusu ile sonlandırdı.

TruMedia'ya göre Kelce, 2019 sezonunun başından bu yana maç sonundaki çaresizliği görmezden gelerek takım arkadaşına beş kez pas verdi. Chiefs dışında sadece altı takım bu dönemde Kelce'nin kendisinden daha fazla hücum yan oyunu sergiledi ve yalnızca dört takım ilk yarıda Kelce'nin dört takımından daha fazla oynadı.

Kelce, podcast'inde lateral hakkında “Bu, oyunda en az kullanılan kuraldır” dedi. “Sanırım (NFL Network yayıncısı) Rich Eisen'in kariyerimin başlarında bundan bahsettiğini duymuştum. düşündüm ki, “Kahretsin, yalan söylemiyor dostum, burada olsaydık ve her oyunda durumu tersine çevirseydik çok hoş olurdu.” Futbol eskiden böyleydi.”

Travis Kelce sahanın ortasında tehlikeli çünkü defans oyuncularının nerede olması gerektiğini tahmin edebiliyor ve takım arkadaşlarıyla aralarındaki mesafeyi değerlendirebiliyor. (Jamie Squire/Getty Images)

Kelce, hilesini ortaya çıkaracak en iyi senaryoları biliyor. Rakip savunmaların ne zaman yumuşak bölge kapsamına gireceğini tahmin edebilecek kadar tecrübesi var. Ayrıca kariyeri boyunca orta sahada belirli defans oyuncularının nerede olması gerektiğini ve takım arkadaşlarıyla aralarındaki mesafenin ne kadar olması gerektiğini tahmin edebilecek kadar pas yakaladı.

Kelce podcast'te “Ya da onları erkek erkeğe yakalarsınız ve savunmacınızı yenersiniz ve şimdi birdenbire etrafınızdaki tüm rotalar için tek bir adamın olduğunu anlarsınız” dedi. “Bu, ironik bir şekilde geçen yıl Buffalo'ya karşı yaşandı.”

Bu sayılmazdı, ancak Kelce'nin geçen sezon Bills'e mağlup olduğu dördüncü çeyreğin sonlarında yaptığı yanal çaba muhtemelen onun oyundaki en büyük asistiydi.

Scoop Şehir Bülteni

Scoop Şehir Bülteni

Ücretsiz, günlük NFL güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza gönderilir.

Ücretsiz, günlük NFL güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza gönderilir.

Kayıt olmak
Scoop City bültenini satın alın

Kelce, taraftarlar dizginsiz tezahüratlar yaparken, devam eden golü atan Kadarius Toney'e sahanın üzerinden çapraz top attığında Arrowhead'deki herkesi şaşırttı. Ancak viral doruğa bir penaltı gölgesi düştü: Toney oyunun başlarında tarafsız bölgede sıraya girdiğinde ofsayttaydı.

Kelce, maçtan birkaç gün sonra podcast'te “Dürüst olmak gerekirse, bu çok büyük bir karardı” dedi. “Topu yakaladım, yukarı çıktım, tek yüksek güvenliği gördüm ve bunun insan koruması olduğunu biliyordum ve beni kovalayan adamın kontrol açısını kırdığımı biliyordum.

“Güvenlik açısını kırdığımda sahanın o tarafında sadece bir savunma oyuncusunun kaldığını biliyordum. (Toney)'in orada olduğunu biliyordum çünkü mesafeyi kat etmişti ve onu göz ucuyla yan yattığını gördüm. Eğer topu ona ulaştırabilirsem, gol atmak için yeterli alana sahip olacağını biliyordum.”

TRAVIS KELCE SIDE TO TONEY GERİ ÇAĞRILDI
😭

(üstünde @NFL)

– Bleacher Raporu (@BleacherReport) 11 Aralık 2023
Kelce'nin bir sonraki yanal girişimi Temmuz ayı sonlarında eğitim kampı sırasındaydı. Takım periyotları sırasında Kelce, Isiah Pacheco'nun geri koşmasına yönelik yan atakları için kol açılarını (el altı, üstten atış ve iki elle göğüs pası) denedi.

Tecrübeli yedinci yıl oyuncusu Perine, 30 Ağustos'ta, takımın Baltimore Ravens'e karşı sezon açılış maçına çıkmasına bir haftadan az bir süre kala Chiefs'e katıldı. Chiefs'le ilk antrenmanına çıkan Perine, Kelce'nin topu kendi tarafına geçirmesiyle şaşkına döndü.

Perine gülümseyerek, “Arka bahçede futbol oynuyor” dedi. “Bunu ilk elden deneyimlemek çılgıncaydı. Ama eğlenceli.”

(Fotoğraf: Jay Biggerstaff / Imagn Images)