Valerien Ismael’den Alexander Sörloth karşılığı

semaver

New member
Beşiktaş teknik yöneticisi Valerien Ismael, Aytemiz Alanyaspor müsabakasının akabinde değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor maçına oranla daha sabırlı oynadıklarını, kalan tüm maçlarda daha enerjik olmaları gerektiğini belirterek “Taraftarımıza teşekkür ederim atmosfer mükemmeldi. Futbol tutku işi, taraftarsız futbol olmaz. Trabzonspor maçına nazaran daha sabırlı olmalıydık. Birinci golü erken bulduk, işler kolaylaştı. İkinci yarıda oyunu uygun biçimde tuttuk. Enerjik ve tutkulu oynamalıyız. Dönem bizim için yeni başlıyor, bunu ekibe söylemiş oldum. Evvel dinleneceğiz, daha sonra maça hazırlanacağız. Dönem sonu nerede olacağımızı goreceğiz” diye konuştu.

“HAFTA HAFTA DAHA DÜZGÜN OLACAĞIZ”

Her hafta performanslarını daha üst çekeceklerini belirten Fransız teknik adam, “Her maç başka senaryo. Hafta hafta daha uygun olacağız. Her maça başka ayrı çalışacağız. Hafta sonuna daha hayli var. Beş oyuncu değişikliği de bizim için hayli değerli, alandaki enerjiyi tutmamızı sağlıyor.” kelamlarını kullandı.

“KADROMUZ KALİTELİ”

Mevcut takımın kaliteli oyunculardan heyeti olduğunu anlatan Ismael, “Evinizde, bu biçimde bir atmosferde bu türlü başlamalısınız. Yediğimiz golden daha sonra da güzel reaksiyon verdik. Galibiyetten yana kuşkumuz yoktu. Hoş goller attık. İkinci yarıda da oyunu denetim ettik. Uygun oyuncu değişiklikleri yaptık. Herkes birbiri için savaştı. Kalitemiz fark yarattı, bu devam edecektir. Yarışa geri döndük. Kimi şeyleri oturtmamız vakit alacak. Şu andaki amaç dönemi olabildiğince kuvvetli biçimde bitirmek. Her maç daha fazla birbirimize inanmaya çalışıyoruz. Bunun bu akşam biraz daha arttığını söyleyebilirim.” değerlendirmesinde bulundu.

Alanda oyuncularını yanına çağırarak sık sık ikazlarda bulunmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Ismael, şunları söylemiş oldu:

“Bazı durumlarda taktiksel olarak konuşmamız gerekiyor. Rakibimiz karşısında da kimi kısımlarda rakibin de uygun oynadığı periyotlar oldu. Baskılarla alakalı neler yapabileceğimizi konuştuk. Daha epeyce çalıştıkça, tempo arttıkça daha hayli tahliller üreteceğiz. çabucak hemen birinci maçları oynuyoruz. Öz inancımız çok daha uygun, keskin tahlillerimiz olacaktır. Benim hoca olarak gruba yapacağım da bu olacak.”

Futbolda topa sahip olmanın değerli olmadığını, değerli olanın elde edilen sonuç olduğunu anlatan Ismael, “Kazanan biz olduk. Rakibin baskıdan çıkmaya çalıştığı anlarda, bilhassa üçüncü golde yanlışa zorladığımızı söyleyebilirim. İkinci yarıda daha sabırlı olmamız gerektiğini ve rakibin üstümüze geleceğini konuştuk.” değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarların kendisini sıcak müsabakasından dolayı keyifli olduğunu vurgulayan Ismael, “Taraftarlara kelamını verebileceğim şey, her şeyi kazanmak istiyorum. Kazanmak için buradayım. Biliyorum ki futbol sonuç oyunudur. İşler yeterli gittiği vakit gücün nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. İşler olumsuz olduğu vakit maalesef karşıtı oluyor. İnşallah fazlaca maç kazanacağız.” sözlerini kullandı.

“3-4-3 İLE 150’Den çok MAÇ OYNADIM”

Ismael, 3-4-3 sisteminde meşakkat yaşayıp yaşamayacağı sorusunu ise “Bu sistemle 3 yılda 150 maç üzerinde oynadım. Farklı düzeylerde, farklı liglerde fazlaca fazla maça çıktım. Bu dizilişi biliyorum. Hücumsal, defansif manadaki ayrıntılara yargıcım. Gerçek oyuncularla sistemi harmanlayıp, hakikat kararı almaya çalışıyorum.” diye yanıtladı.

ALEXANDER SORLOTH İÇİN KARŞILIK

Alexander Sörloth ve yeni dönem planlamasında hangi oyuncuların olacağı istikametindeki soru üzerine Ismael, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“İsim vermeyi yanlışsız bulmuyorum. Bu noktada değiliz. Alışılmış ki Ceyhun Çıkarı ile yakın temastayız. Önümüzdeki dönemle ilgili planları konuşuyor ve çiziyoruz. Şu an hazırlandığımız şey, en kuvvetli biçimde dönemi tamamlamak.”