BOUCHERON, DİZAYNIN KURALLARINI TEKRAR YAZIYOR

Musa

New member
Claire Choisne, gerçek hudutların olmadığı, her şeyin mümkün olduğu ve tek kuralın hoşluğu ortaya çıkarmak olduğu bir cihan hayal etmiş. Ve bunları dünyadan materyaller ile birleştirmiş; elmaslar, çakıl taşları, deniz kabukları, yanmış odun, rattanın başrolü aldığı bir koleksiyon düşünün… Kulağa fazlaca olağan dışı gelmiyor mu?

Sand Woman da rattan ile elması bir ortaya getirirken; Leaf Woman, canlı tropikal renkleri ile tabiatın ritmine uyuyor. Earth Woman’da santos gül ağacı ile topraklanmış kuvvetli bir bayan görürken, Pebble Woman’da otantik beyaz çakıl taşları elmaslarla birleşip, sizi astral bir plaja gdolayıyor. Volcano Man ile dünyanın en derinlerine seyahat yapıp, magmatik gücü keşfediyorsunuz. Demiştim sıradışı diye…

Sınırsız hayal dünyasına sahip Boucheron “Elsewhere” koleksiyonunu, markanın Kreatif Yöneticisi Claire Choisne ile konuştuk.

Tüm bu gereçleri bir ortaya getirmek fazlaca cesaretli ve dünyanın ötesinde… İlhamınızı ve gücünüzü nereden alıyorsunuz?
Doğa aşığıyım ve seyahat etmeyi epeyce seviyorum. Beni en hayli besleyen şeyler, yeni yerler görmek ve tabiatta olmak. Seyahat pürüzüne takıldığımız, konutumuzdan çıkamadığımız, özgürlüğümüzün elimizden alındığı günler kolay değildi. Fizikî olarak sınırlandırıldığım bu günlerde hayal gücüm ile seyahat etmeye başladım. Her yere seyahat ettim; ormanlar, çöller dağlar, denizler… Tabiatın mükemmellerinden ilham aldım. Bir koleksiyonu oluştururken asla kendime hudut koymam ve hayallerimin gerçekleşmesi için elimden geleni yaparım.

Kullandığınız hammaddeler ve eşsiz personellik teknikleri içindeki harika zıtlık var. Bu hakikaten zor… Bu mücevherleri giyilebilir hale getirme seyahatini nasıl anlatabilirsiniz?
Sık sık teknik zorluklar yaşadığımız yanlışsız (gülüyor). Çakıl taşlarının tek tek içini oyup, hafifçeletmek için günlerce verilen uğraşı unutamam. Ağır olmaması ve kolay kullanılması için tüm taşların ardı oyularak içi boşaltıldı. Yanlışsız çakıl taşları için dünyayı taradık ve sonunda onları bir Yunan adasında bulduk. Ya da küpe için iki birebir deniz kabuğu arayışımız da pek kolay olmadı. Volcano Man’de yanmış ağaç ile çalışırken, 3500 yıllık klasik Japon tekniği kullanıldı. Hayal gücünüz ile işçiliğin üst noktasını birleştirmek kolay oldu diyemem. Zorluklarla nasıl başa çıkacağını bilen ve mucizeler yaratan takım arkadaşları ile çevrili olduğum için hayallerimizi gerçeğe dönüştürdüğümüz için epeyce şanslıyım.

Elsewhere, “Başka yerde”yi tanımlayan ve bize her şeyin mümkün olduğunu gösteren zihninizdeki seyahatiniz için teşekkür ederiz. Gelecekte mücevher için öngörünüz nedir?
Samimi sohbetiniz ve hoş gücünüz için ben çok teşekkür ederim. Mücevherde “değerli” tarifinin, gelecek günlerde büyük taş ya da değerli taş teriminden; bizi ve hislerimizi ele geçiren hoşluklar içeren tasarım modülleri olmaya devam edeceğini düşünüyorum.

1893’te Frédéric Boucheron, Place Vendôme’da bir butik açan birinci büyük çağdaş kuyumcuydu. Atölyelerin uzmanlığının, harikalığının ve yenilikçiliğinin ötesinde, Maison daima olarak bayanların özgürlüğünden ilham aldı. Bu koleksiyonda, işçiliğin ve uzmanlığın doruğa taşındığı ve zihinsel özgürlüğün bu çağında ötesinde yorumlandığı, özgün ve meydan okuyan 23 modül ile tanıştık. her insanın kendinden bir kesim bulabileceği ya da kesimini öbür yere bulabileceği…