Bizi bu dramdan kurtarın, Michigan; sizin “zorluklarınız ve sıkıntılarınız” kendi kendinize yaratılmıştır

semaver

New member
Ari Wasserman ve David Ubben her cumartesi akşamı “Cumartesi’ye Kadar” bölümünde hafta sonunun çalma listesine tepki gösteriyor. Pazartesi günleri yine Berlin’in en büyük büfesini ziyaret ediyorlar Cumartesi akşamı anında tepki. Bu hafta: Ari, Michigan’ı Penn State’e karşı kazandığı büyük galibiyetten dolayı övüyor ancak kimsenin Wolverines için üzülmediğini açıkça belirtiyor.

Çoğumuz, Sherrone Moore’un Cumartesi öğleden sonra Michigan’ın Penn State’deki galibiyetinin ardından maç sonrası röportajında sahada nasıl yıkıldığını gösteren kısa klibini görmüşüzdür. Çok yoğundu.

Yapmamış olsanız bile, Michigan’ın hücum koordinatörü ve mevcut başantrenörü televizyonda ağlamaya başladı. Önce Tanrı’ya teşekkür etti ve ardından birkaç F-bombasının yardımıyla Michigan baş antrenörü Jim Harbaugh’a aşkını itiraf etti. Moore, Üniversite Başkanı Santa Ono’ya, Atletizm Direktörü Warde Manuel’e, oyuncularına ve okul mezunlarına teşekkür etti. Ancak en net mesaj Harbaugh’a yönelikti.

Moore, televizyon kameraları aracılığıyla Harbaugh’a “Seni seviyorum dostum” dedi. “Senin saçmalıklarını seviyorum dostum. Bunu sizin için yaptık.”

Sherrone Moore’un maç sonrası röportajı her şeydir. titreme

pic.twitter.com/ayZA1IdMoC

— PFF Koleji (@PFF_College) 11 Kasım 2023
Moore’un neden bu kadar duygusal olduğu anlaşılabilir. Bu yıl ikinci kez bu göreve atandı ve bu sefer 11. saatte tamamlandı. Bu dolandırıcılık soruşturması sonucunda Harbaugh’un açığa alınacağı haberi çıktığında Michigan State College’a giden bir uçaktaydı. Wolverines, sadece bir mağlubiyet alan ve hâlâ Big Ten Şampiyonası Oyununa girmeye çalışan bir Penn State takımına karşı deplasmanda oynuyordu.

Tüm bunlara rağmen Michigan, daha iyi bir takım olduğunu açıkça kanıtladı ve Penn State’e moral bozucu bir 24-15 mağlubiyet yaşattı.

Kimse Moore’a duygusal olmamasını söylemiyor. Zorlu bir deplasman maçını kazanan takım ve oyuncuları oldu. Heyecanlanmış olmalısın. Ve Michigan taraftarlarının takımlarıyla daha fazla gurur duymaya hakları var.

Peki geri kalanımız? Moore’dan ve Michigan ekibinin geri kalanından gelen gözyaşlarının ve duyguların bizi yadsınamaz bir gerçek konusunda kör etmesine izin vermeyelim: Bu Michigan’ın hatası.

Moore, sanki Harbaugh hastanedeymiş ya da kontrolü dışında bir trajediyle karşı karşıyaymış gibi davrandı. HAYIR. Harbaugh, Beaver Stadyumu’nun aşağısında otelde oturuyor ve televizyonda Michigan maçını izliyordu.

Michigan, Harbaugh’nun üzerinde “Michigan Herkese Karşı” yazan tişörtler giyerek kazandığını söyleyebilir ancak bu durumda Wolverines zorluklarla savaşmıyor ya da korkunç, tesadüfi koşullara rağmen kazanmıyor. Michigan, kural ihlalleri nedeniyle para cezası ödüyor ve bu tabela hırsızlığı skandalıyla ilgili, olayın ne kadar derin olduğunu öğrenmek için devam eden bir soruşturma var. Bazıları size bunun küçük bir rekabet avantajı olduğunu söyleyebilir, diğerleri ise Wolverines’in bu yıl ve geçmişte maç kazanmak için açıkça hile yaptığını söyleyebilir.

DAHA DERİNE GİT

Anketimize katılan CFB antrenörlerinin %94’ü Michigan’ın cezalandırılması gerektiğini söylüyor. Başka ne ortaya çıktı?

Michigan iç açıcı bir hikaye değil çünkü koçunu iki hafta içinde Ohio State maçına zamanında geri döndürmek için yasal bir mücadele veriyor. Bu, programı ihlallerden sorumlu tutan ve tüm programın simgesi olarak baş antrenöre ceza uygulayan Büyük On’dur.

Üniversitenin rektörü Ono, Pazar sabahı halka açık X hesabında (eski adıyla Twitter) şunları paylaştı: “Michigan Üniversitesi ailesinin sayısız üyesi hafta sonu bana ulaştı ve ben de minnettarlığımı ifade etmek istedim. Her toplum gibi biz de zorluklarla ve sıkıntılarla karşı karşıyayız. Tarihimizde buna benzer pek çok an yaşandı. Ancak ekibimizin dün açıkça gösterdiği gibi, daha iyisini yapabileceğimiz ve daha da güçlü bir şekilde ortaya çıkabileceğimiz inancıyla her zorluğun üstesinden geleceğiz. Mavi git!”

Zorluklar ve olumsuzluklar? Ben öyle düşünüyorum, eğer zorluklar ve olumsuzluklar kendi kendine meydana gelebilirse. Bu, bir trajedinin ardından bir üniversite rektöründen bekleyeceğiniz türden bir sosyal medya paylaşımı.

Evet, Big Ten’in Cuma günü Harbaugh’u uzaklaştırması gerekip gerekmediği konusunda bazı tartışmalar var. Geçen hafta sonlarında yapılan duyurudan sonra, Big Ten ve/veya NCAA’nın soruşturma tamamlandıktan sonra Michigan’ı cezalandırmasını tercih edeceğimi yazmıştım. Bunun karşı argümanı ise Büyük On’un programı hile nedeniyle cezalandırmaya yetecek kadar kanıta sahip olduğu, ancak kabul edilse de edilmese de cezanın zayıf olduğuydu. Harbaugh cezalı ama takım yine de hafta içi oyuncu alıp antrenman yapabilir mi? Her neyse.

daha derine git

DAHA DERİNE GİT

Meek: Big Ten’in Michigan sorunu var. Wolverines kızgın, pişmanlık duymuyor ve kazanmaya devam ediyor

Michigan bu konuyla mahkemede mücadele etmek için avukatları sıraya koyuyor. Cezanın erken olduğu fikrini anlasam da (yine dört gün önce geldiğini yazmıştım) halkın Michigan’ın burada bir mağdur olduğunu varsayması gerektiğinden emin değilim. Nasıl cezalandırılmayacağını biliyor musun? Hiçbir çalışanın, meslektaşlarının gelecekteki rakiplerin sinyallerini kaydetmeleri için bilet satın almayı içeren yasa dışı bir tabela çalma planı geliştirmemesini sağlayarak. Veya bu çalışanın (muhtemelen) Central Michigan koçluk kıyafetlerini giymemesi ve Michigan State maçında kenarda olması nedeniyle.

Hala cevaplanması gereken sorular oldukça sağlam. Harbaugh ne kadarını biliyordu? Personelden başka bilen var mıydı? Michigan bu yıl ne kadar rekabet avantajı elde etti? Çekiç düşmeden önce bu soruların cevaplarına ihtiyacım var.

Ancak Harbaugh bir kurban değil.

Ve Michigan kurban değil.

Gözyaşlarının seni kandırmasına izin verme. Michigan artık Alabama, Georgia ve Ohio State gibi kadroya eleman almamasına rağmen ulusal şampiyonluk kazanmaya çalışan sevimli bir mazlum değil. Wolverines’in takımından en az bir kişi oyun sahasında bile kuralları çiğnedi.

Michigan’ın kötü adam olmasının nedeni budur.

daha derine git

DAHA DERİNE GİT

AP İlk 25 Seçiminin Arkasında: İlgi çekici bir sıralama draması için hâlâ umut var

(Fotoğraf: Joe Robbins / Getty Images aracılığıyla Icon Sportswire)