Bir yıllık beklemenin ardından Aaron Rodgers liderliğindeki New York Jets zor bir seçim

semaver

New member
EAST RUTHERFORD, NJ – New York Jets oyuncuları ve koçları sık sık işler en kötü durumdayken bile suçlamaya başvuramayacaklarından bahsediyorlar – ve şu anda da durum böyle.

Pazar günü, dördüncü çeyreğin sonlarında, sefalet ve kafa karışıklığıyla dolu bir sezona mükemmel bir şekilde uyan bir oyun geldi. Ancak bu oyun, birkaç dakika önce topun diğer tarafında alınan bir kararla kuruldu.

Jets'in bir maç kazandığını hissettim. İkinci yarının başlarında, zorunlu bir top çalmanın ardından bir paket servis ve birkaç oyun sonra Breece Hall'un golüyle ivme kazandılar. Dördüncü çeyreğin başlarında Kenny Yeboah'ın attığı gol, onlara 24-16 üstünlük sağladı. Colts oyunu iki skorlu bir oyun haline getirdi ve ardından Aaron Rodgers hücumu sahada çalıştırarak zaman kazandı ve 3:30 kala Colts'un 25 yarda çizgisine götürdü. Dördüncü ve 2'de Rodgers hücum hattına gitti. Jets'in korner oyuncusu DJ Reed bunu deneyeceklerini düşündü. Bunun yerine Rodgers, Colts'u ofsayta düşürmeye çalıştı. İşe yaramadı, bu yüzden Jetler mola verdi. Anders Carlson 35 yardalık bir golü dönüştürdü. Geçici antrenör Jeff Ulbrich bunu, 2022 ve 2023 sezonlarında birçok kez maç sonunda işini yapan Jets'in savunmasına duyulan güvenin bir göstergesi olarak gördü.

Reed, “Saha atış takımının yarıştığını gördüğümüzde hepimiz mutlu olduk ve 'hadi yaptığımızı yapalım' dedik” dedi. “Son üç yıldır yaptığımız şey bu.”

Pazar günü bunu yapmadılar. Bu 2024.

Sürüşün ikinci oyununda Anthony Richardson topu sağ kenardan Alec Pierce'a verdi. Cornerback Sauce Gardner, Pierce'ın topu yakalamasını engellemesi ve hatta muhtemelen topu durdurması beklenen Jalen Mills'in güvenliğini sağlamak için rotayı geçti. Bunun yerine Pierce topu kolaylıkla yakaladı ve 39 yardalık bir kazanç elde etti.

Oyunun sonunda Gardner, Mills'e koştu ve Mills'i işaret etti. Kelimenin tam anlamıyla parmakla işaret etme. İki kere.

Anthony Richardson'dan harika bir pas! @Colts tehdit ediyorlar
👀

📺
: #INDvsNYJ CBS/Paramount+'da
📱
: https://t.co/waVpO909ge pic.twitter.com/xTTdoEKmMs

– NFL (@NFL) 17 Kasım 2024
Gardner, “Olmaması gereken bir maçtı” dedi.

Birkaç oyun sonra Richardson 4 yarda golü için koştu. Colts iki puanlık dönüşümlerini dönüştürmedi ama bunun bir önemi yoktu. Mola almayan Jets hücumu, ilk vuruşta başarısız oldu ve ardından ikinci vuruşta zaman öldürdü. Rodgers üçüncü periyotta oyundan atıldı ve süre doldu. Jets, kazanması gereken bir maçı daha utanç verici bir şekilde kaybetti. Nihai sonuç: 28-27. Jets'in rekoru: 3-8. Jets'in sezonu: ekmek kızartma makinesinde.

Reed, “İşlenmesi zor” dedi. “Bunun için oynuyorsun. Kasım, Aralık, Ocak aylarında anlamlı futbol oynamak istiyorsunuz… Bir arada kalmak istiyoruz. Birbirimize bağlı kalmalıyız. Dış dünya bizi işaret edecek ve bu anlaşılabilir bir durum ama soyunma odasındaki oyuncular birbirimize bağlı kalmalıyız ve bunu yapabilecek doğru tipte karakterlere sahip olduğumuzu hissediyorum.”

Jets tarihinin tartışmasız en hayal kırıklığı yaratan sezonunda, Jets'in doğru karakterlere sahip olduğu ancak doğru karakterlere sahip olmadığı açık.

Jets, sezonun ilk çeyreğinde kendi sahasında hücumlarının yuhalandığı bir noktada. Mesele şu ki, taraftarlar tezahürat yaptığında bu genellikle alaycı bir ses tonuyla oluyor; Jets'in hücumunun Pazar günü ilk yarının bitiminden hemen önce ilk yenilgisini alması veya Gardner'ın ikinci çeyrekte etkileyici bir mücadele vermesi gibi. Rakiplerini yere sermek için haftalarca mücadele ettik.

Gerçek bir play-off yarışmacısı olabilmek için kazanan savunmayı NFL'deki en iyi oyun kuruculardan biriyle birleştirmeleri gerekiyor. Robert Saleh'in kovulması ve yerine savunma koordinatörü Ulbrich'in getirilmesinden bu yana savunma, NFL'nin en kötülerinden biri gibi göründü. Maç başına 26,2 sayı attı, temel konularda başarısız oldu ve önemli anlarda çöktü.

Reed, “Bunu fark ettim” dedi. “Son birkaç maçta savunma standartlarımızda oynamadık. Gol atmaktan veya patlayıcı oyunlardan vazgeçtik. Ne olduğunu gerçekten açıklayamam. Koç Ulbrich'in yapacak çok işi var ama o yetişkin bir adam ve bunların üstesinden gelebilir. Bunun sadece rolümüzü yerine getirme ve oynama meselesi olduğunu düşünüyorum. Bize ne söylenirse söylensin bunu yapamayacağımızı düşünüyorum, sadece sahada yapmıyoruz.”

Daha derine git

Jets'in sahibi Woody Johnson yeniden Trump yönetimine katılırsa ne olur?

Ve işin Rodgers kısmı da var. Bu hafta başında kendisine kariyerinin en kötü sezonunun sonuna yaklaşırken 2025'te geri dönmeyi planlayıp planlamadığı soruldu. O da soğukkanlılıkla “Evet, öyle düşünüyorum” diye yanıt verdi.

Pazar günkü performans, Rodgers'ın Jets'e dönüşünün hem takım hem de oyuncu açısından iyi olacağı izlenimini yaratmadı. 40 yaşındaki oyuncu üçüncü çeyreğe kadar 100 metreyi bile geçemedi. Topu sahaya atmak konusunda isteksiz (veya yapamıyor) görünüyordu ve bunu yapmak için bahaneleri vardı – geçen hafta hücum hattının daha uzun süre blok yapması gerektiğini söyledi, Pazar günü Colts'a iki yüksek oyun verdi ve derin eksikliğini suçladı. atış savunması – pek hızlı değiller.

Son iki haftada Rodgers, sahanın 10 metreden fazla aşağısına atılan altı pastan biriydi. Tek tamamlama, Pazar günü dördüncü çeyrekte kenar çizgisinden Xavier Gipson'a yapılan güzel bir atışla geldi. Bu anlar nadirdi ve Jets'in hücumu, Davante Adams'a taşındığından beri bir şekilde patlayıcı gücünün bir kısmını kaybetti. Rodgers Pazar gününü 29 pas denemesinde 184 yarda ile tamamladı.

Ulbrich'e Rodgers'ın suskunluğunun Jets'in hücumunu yavaşlatıp yavaşlatmadığı soruldu. Cevabını saptırdı.

Ulbrich, “Kasetlere yakından bakacağız” dedi. “Tabii ki böyle durumlarda herkesi rahatsız eden belli bir düzeyde sakatlık vardır, ancak bu asla tek bir kişiye düşmez. Koruma, alıcılar, geri koşmalar, koşu oyunu ve tüm bunlara bağlı. Aaron'un daha iyi oynamak istediğini biliyorum ama bu sadece onun için değil, hepimiz için.”

Scoop Şehir Bülteni

Scoop Şehir Bülteni

Ücretsiz, günlük NFL güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza gönderilir.

Ücretsiz, günlük NFL güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza gönderilir.

Kayıt olmak
Scoop City bültenini satın alın

Jets organizasyonundan hiç kimse bunu açıkça kabul etmek istemese de Rodgers artık Rodgers'a benzemiyor.

Rodgers, “Evet, yani bu benim en iyi performansım değildi” dedi. “Bazı iyi şeyler yaptığımı hissettim ama ne yazık ki bu oyunda bazen bir karar verip bir taraf seçmeniz gerekiyor, bazen doğru tarafı bazen de yanlış tarafı seçiyorsunuz… Bu çok kolay o gariplerden biri şeyler. Bazen doğru tarafı seçersiniz ve şanslı olursunuz, bazen de olmaz ve sonra lanet tablete bakıp birinin açık olduğunu görmek zorunda kalırsınız.

Kendisine bu tür bir kavganın daha önce hiç uğraşmadığı bir şey olup olmadığı soruldu ve iddiayı reddetti.

Rodgers, “Bu her zaman oluyor” dedi. “Bu her zaman olur, ancak bazen sadece doğru kararı seçersiniz, sonra harekete geçersiniz ve her zaman doğru kararı veriyormuş gibi görünürsünüz. Bazen bu bir önsezidir. İlerleme kaydediyorum. Bazen bu iki durumda da bir ilerlemeyi atlamak ve adamın açık olacağına güvenmek zorunda kalırdım. Bazen bu doğrudur, bazen de ilerlemeye devam etmeyi dilersiniz. Oyunun güzelliği ve hüsranı burada.”

Jetler 3-8. Play-off umutları kaynağa bağlı olarak yüzde bir ila dört arasında. Üzülecek çok şey var. Ve hiçbiri hoş değil.

Reed, “Bunu anlamak çok zor” dedi. “Hala üzerinde çalışıyorum.”

(En üstteki fotoğraf: Al Bello / Getty Images)