Bir köşe yazarı ve basketbol “seçilmiş”.

semaver

New member
Times Insider, kim olduğumuzu ve ne yaptığımızı açıklıyor ve gazeteciliğimizin nasıl doğduğuna dair perde arkası bilgiler sunuyor.

Yirmi yıl önce, gözlerini deviren bir şüpheci olmak, gerçek bir inanan olmaktan daha kolaydı. İşte bu yeni lise mezunu, 2003 NBA taslağı öncesinde toplanan haber medyasına “Cleveland şehrini ayağa kaldırma” ve yakında çok ince olmayan planını anlatıyordu.

Cavaliers onu ilk seçimleri yapmadan önce LeBron James, “Bu sezon oraya gidiyorlar,” dedi. “Vegas’taki gibi aydınlatılacak.”

Cleveland mı? Vegas mı? hangi dünyada?

O zamanlar Haberler’ta muhabir ve köşe yazarıydım ve basketbol hakkında her düzeyde yazan bizler için James zaten bilinen bir isimdi. 17 yaşına geldiğinde, Akron, Ohio’daki lise takımı ESPN’de ulusal bir televizyon izleyicisine oynamıştı. Sports Illustrated, James’i kapağa yapıştırdı ve onu “Seçilmiş Kişi”, sporun bir sonraki megastarı, Michael Jordan şeklinde ilan etti.

Değerlendiriciler James’in, benim ve birçok kişinin 1990’larda sporun en büyük oyuncusu olarak selamladığı Jordan’ın dönüşünden daha fazlası olması gerektiğine dair bize güvence verdi. Ayrıca 1980’lerde tüm zamanların en iyi oyun kurucusu olarak selamladığımız Magic Johnson’ın bir parçasıydı.

En iyi ihtimalle abartılı geliyordu. En kötü ihtimalle sömürücü.

Çaylak yılında Cavaliers soyunma odasında gömleksiz bir James’in bana sırtını döndüğü ve sırtına dövmeli “Seçilmiş 1” şeklinde kısaltılmış Sports Illustrated bildirisini ilk kez gösterdiği zaman, ilk düşüncem buydu. küstahlık Ama aynı zamanda endişelendim, bu çocuk ne için kurulmuştu?

James’in üçüncü takımı Los Angeles Lakers için oynadığını ve Kareem Abdul-Jabbar’ın uzun süredir devam eden kariyer rekoru olan 38.387 sayıya yakın olduğunu izlerken o günleri düşündüm. James için yirmi yıllık bir roller coaster olduğunu söylemek yeterli, şüphecileri eleştirmenleri büyük ölçüde kaderine ve kendi yarattığı bazı yanlış hesaplanmış anlara dönüştürdü.

Son teslim gününde önümde ortaya çıkan haberlere bazı yakıcı tepkiler verdiğimi kabul edebilirim.

2009’da Sports of The Times köşemi, henüz bir şampiyonluğu olmamasına rağmen genellikle Kral James olarak anılan genç yıldıza odakladım. Cavaliers playofflarda Orlando Magic’e yenilip galiplere veya muhabirlere tek kelime etmeden fırtına gibi esip gittikten sonra homurdandım: Bu kral nasıl bir liderlik sergiliyordu?

Bir yıl sonra Miami Heat için Cleveland’dan ayrıldığında, gösteriş kokan bir TV reklamında “yeteneğimi South Beach’e getirmek için” demişti, köşeme “Güney Florida dışından herkes kök salmak istiyor” diye yazmıştım. sonra Miami için.” James, bir paralı asker olarak şampiyonluk yüzüğü peşinde koşmak için Cleveland’ı ve memleketi olan kuzey Ohio’yu terk etti mi?

Elbette, kontrat özgürlüğünü kullanmasına yönelik suiistimaller sonradan dönüp bakıldığında arttı, ancak daha da kötüsü, James’in 2011 NBA Finalleri’nde Dallas Mavericks’e karşı Miami için kötü oynamasının ardından aşağılamanın alaya dönüşmesiydi.

Galibiyet serisini Dallas’ın lehine çeviren dördüncü bir maçın ardından, maç sonrası basın toplantısını “James’in oyununun kudurmuş bir analizi” ve “rahatsız edici bir sorgulama” olarak tanımladım. Evet, deneme amaçlı oynamıştı ama sorular düpedüz suçlayıcıydı. Lig küresel bir marka haline geldikçe, NBA’in ne kadar ahenkli ve tartışmalı bir şekilde ele alındığına şaşırdım.

20. yüzyılın sonlarının basketbol yıldızları soyunma odalarında uzanıp küçük muhabir gruplarıyla sohbet ettiler. Yakın erişimimiz vardı ve hikayelerimizde yıldızlar daha insancıl hale geldi. Günümüzün NBA yıldızları, özellikle James, bayilerin erişim ve mesajlaşmayı dikkatle kontrol ettiği güçlü ticari markalardır. Bir markayı insanlaştırmak daha zordur.

Sporu takip ettiğim son yıllarımda, James’in Jordan’la ilgili performansını sorgulayanların, “tek” olmaya karar verenin James olmadığını uzun süredir görmezden geldiklerini veya asla anlamadıklarını düşündüm. Bu sadece gençken ona konan bir etiketti.

Yirmi yıl sonra ve Abdul-Jabbar’ın rekorunu kırmasına 36 puan kala, gol kralı olduğundan şüphelenilen oyuncu kariyer asistleri listesinde de dördüncü sıraya yükseldi. Bu performans bana Akron’daki gençlik koçları Lee Cotton ve Dru Joyce II’nin telefon görüşmelerinde bana söylediklerini hatırlattı: James’in gezici takımlarının vitrin turnuvalarında birbirlerini geçmeye çalışan standart bölgesel yıldızlar olmadığını asla unutmayın; Onlar mahalle arkadaşlarıydı, takılmayı sevdiği en iyi arkadaşlarıydı, bu yüzden aslında Jordan ve Johnson karışımı olduğu ortaya çıktı.

Cleveland’ı 2016’da Cavaliers ile 52 yıl aradan sonra ilk büyük spor şampiyonluğuna taşıyan ve dört şampiyonluk kazanarak oynadığı her şehri aydınlatan “The Chosen One” kendisini hiçbir zaman solo bir oyun olarak görmedi. Beni bu Önce Takım sonucuna gerçekten inanan biri olarak sayın.