Öyküleme ve betimleme ne demek ?

Hypophrenia

Global Mod
Global Mod
Oykuleme ve Betimleme Ne Demek?

Oykuleme

Oykuleme, baska birinin ya da bir olayn hikayesini anlatmak icin kullanlan bir tekniktir. Oykuleme, anlatcnn kendi gozunden yasanan olaylar anlatarak bir anlatm bicimi olarak tanmlanr. Hikayeler, tek bir kahramann yasadg bircok olay ve deneyimleri icerebilir. Anlatc, bunu okuyucuya daha iyi bir sekilde sunmak icin olaylar tarihsel srayla anlatr ve olaganustu detaylarla birlikte anlatr.

Betimleme

Betimleme, duygular, goruntuleri, kisileri ve olaylar resmeden bir tekniktir. Betimleme, okuyucuya yasanan olaylarn detaylarn, hislerini ve seslerini daha canl bir sekilde sunmay amaclar. Betimleme, kelimelerin kullanmnn etkili bir sekilde kombinasyonu olarak tanmlanr. Betimleme, anlatcnn olaylarn tamamn okuyucuya sunmasn saglar ve onlar kendileri gibi hissetmelerine yardmc olur.

Sonuc

Oykuleme ve betimleme, anlatcnn okuyucuya anlatmak istedigi hikayelerin ya da olaylarn detaylarn daha canl bir sekilde sunmasn saglayan iki onemli tekniktir. Oykuler, tarihsel srayla anlatlrken, betimleme, anlatcnn olaylarn tamamn okuyucuya sunmasn saglar. Her iki teknik de, okuyucuya hikayelerin ya da olaylarn detaylarn daha canl bir sekilde sunmay amaclamaktadr.