Ayvalık’ta 25 Ay daha sonra Birinci Yolcu Gemisi Midilli’ye Hareket Etti

accur

New member
Ayvalık ile Midilli içindeki yolculu gemi seferleri pandemi yasaklarının kaldırılmasının akabinde iki yıl daha sonra bir daha başladı. Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’ndan sabah saat dokuz itibariyle hareket eden iki katamaran Midilli’ye ulaştı.

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’ndan 20 yolcu 2 araç ile hareket eden katamaran büyük bir heyecanla uğurlandı. 14 Nisan Perşembe günü sabahı Midilli’den yolcu alıp Ayvalık’a Yunan kafile getirecek olan katamaranlar Ayvalık esnafı tarafınca heyecanla bekleniyor.

Ayvalık Belediye Lideri Mesut Ergin, Ayvalık-Midilli içinde yapılan ve iki yaka içinde yolcu nakliyatının yapıldığı son tertipli seferin 5 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirildiğini belirtti. Karşılıklı seferlerin ekonomik manada hem belediyeye hem Ayvalık esnafına önemli katkıları olduğunu hatırlatan Lider Mesut Ergin, Ege Denizi’nde Türk-Yunan dostluğunun en değerli ögesi olan seferlerin 25 ay daha sonra başlamış olması niçiniyle Ayvalık’ta çabucak her kısmın heyecan duyduğunu söylemiş oldu.

Lider Ergin şöyleki konuştu:

“Midilli’den buraya gelen, Türkiye’den Midilli’ye giden hayli önemli bir ekonomik alışkanlığımız vardı. Midilli Adası’ndan gelen turistlerin Ayvalık esnafına ve iktisadına hayli önemli katkıları vardı. Ne yazık ki 25 aydan bu yana bu ekonomik hareketlilikten Ayvalık olarak yararlanamadık. Şu anda bugün Ayvalık’tan Midilli’ye yönelik birinci seferler başlamış durumda. Tabi bizim asıl beklentimiz 14 Nisan Perşembe günü Midilli Adası’nda ilçemize gelecek olan kalabalık turistlerdir. İnşallah bundan daha sonraki süreçte, pandemi periyodu üzere bir badire yaşamayız. Zira bu hudut kapısı Ayvalık’ımıza ekonomik manada fazlaca önemli katkı sağlıyor. Tabi bunun yanında da iki ülke ilgilerinde epey önemli bir bağ kurmamıza vesile oluyor. Bu niçinle de deniz hudut kapımızın açılması bizi son derece memnun etmiştir. İnşallah ülke olarak bu biçimdesi süreçler yaşamayız

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi ve Ayvalık Belediyesi meclis üyesi Ali Jale de birinci seferin Ayvalık turizmine, esnafına cansuyu olmasını diledi. Ali Jale, “Bugün 25 ay daha sonra hudut kapısını açılmasıyla seferlerimize bir daha başlıyoruz. Bugün regüler olarak birinci seferi gerçekleştiriyoruz. Heyecanlıyız. Aslında fazlaca uzun yılardır bu işi yapmamıza karşın seferlerimize bu kadar orta vermiştik. 25 ay daha sonra kapıların bir daha açılması ve işimize geri dönüyor olmamız ve her şeydilk evvel Midilli halkı ile Ayvalık halkını bir daha buluşturmak bize umut veriyor. İyi ve uğurlu olmasını diliyorum. Kazasız belasız bir dönem olmasını temenni ediyorum. Pandemi sürecinden en hayli etkilenen bizim işkolumuz oldu. Lakin bizimle birlikte Ayvalık esnafı da, ilçe iktisadı de çok fazla bu süreçten etkilendi. Tabi bu süreçte Midilli’nin tarihi ve doğal hoşluklarına hayran olan Türk turistler de Midilli’yi epeyce özledi. Tabi birebir biçimde Midilli halkı da Ayvalık’ı özledi. ötürüsıyla hasretler karşılıklı oldu. Ben inanıyorum ki, 2019 yılını aratmayacak bir dönemi yakalayacağız” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı