Kekemelik Bir Hastalık Değildir ?

Hypophrenia

Global Mod
Global Mod
Cocuklar
yaklask olarak 2 yasndan itibaren yavas yavas konusabilirler. Konusma yetenekleri gittikce artar. Bazen de hic artmaz ve yavas yavas ilerler. Baz durumlarda da cocuk konusabilse dahi konusma hznda yavaslklar olusur ve kekemelik baslar.
Kekemelik
asla bir hastalk snfnda degildir. Sadece bu sknty yasayan cocuk ve kisiler kelimeleri bir crpda soyleyemezler. Heceleri tekrarlayarak kelimeleri bitirmeye calsrlar. Bu durumda asla zeka, ailevi durumlar olcut olamaz. Istatistiksel olarak kekemelik genelde erkek cocuklarnda gorulur.
Tam olarak sebebi bilinmeyen kekemelik hakknda pek cok teori bulunmaktadr. Merkezi sinir sisteminin bir parcas olan beynin bu duruma yant verememesi ve duzenli bir sekilde uyarmda bulunamamas en mantkl yorumlardandr. Bu bir alskanlk halini aldktan sonra tedavi sekli zorlasr.
Cocugunuzun bu zararl alskanlktan kurtulmasn saglayn! Onunla surekli konusarak birseyler anlatmasn saglayn. Icine kapank cocuklarda daha sk gorulen kekemeligin onune gecmek icin cocugunuza sk sk sesli kitap okutun. Hatta ona oyunlar bile oynayabilirsiniz. Gazete yazlarnn kucuklugunden yaknp haberleri ona okutabilirsiniz...
Kekeme
cocuklar oldukca alngan olurlar. Onu dinlerken sabrl olmalsnz. Ne soyledigini anlayamadgnz, uzatmaya basladgnda kestiginiz durumlarda size kars alnabilir ve bozulabilir. Siz onun dediklerini asla tamamlamayn. O kendisi sozunun sonunu getirebilir. Ona asla bu konuda destek olmayn. Surekli pratik sayesinde cocugunuzu bu rahatszlktan kurtarabilirsiniz. Gecmis olsun.