Almanlar, Arda Güler’i konuşuyor: sıradışı bir yetenek

semaver

New member
Fenerbahçe’de oynadığı oyunla göz dolduran 17 yaşındaki genç yetenek Arda Güler, şöhretini dünya arenasına taşımayı başardı.

Almanya’nın en ünlü spor kanallarından olan Sport 1‘de derbi öncesi gündem Arda Güler’di.

“MESUT ÖZİL’İN YERİNE ALEX’İ ÖRNEK ALDI”

Alman kanalında, Arda Güler için “Mesut Özil’in veliahtı olabilecek bir yetenek. Lakin o kendisine Alex de Souza’yı örnek aldı. Arda Güler sıradışı bir yetenek ve şimdiden Muhteşem Lig’i sarsmaya başladı” kelamları dikkat çekti.


ARDA’YLA GOL ORANI İKİ KATINA ÇIKTI

Arda Güler hakkındaki övgülerini sürdüren Alman kanalı, “Geleceğin büyük yıldız adayı Arda Güler alandayken, Fenerbahçe rakip ağları tam 14 kez havalandırdı. Kanarya bu maçlarda yalnızca 2 gol yedi. Arda’lı dönemde sarı-lacivertlilerin gol oranı 4.4 üzere inanılmaz bir sayıya ulaştı. Taraftarlar 17 yaşındaki Arda Güler’i pazar gecesi Kadıköy’de ezeli rakipleri Galatasaray’a karşı alanda görmek istiyor. Lakin teknik yönetici İsmail Kartal’ın genç futbolcuyu müsabaka sonuna, sarı-kırmızılıların yorulduğu anlara saklaması bekleniyor ” sözlerini kullandı.


“EMRE MOR OLMADI LAKİN…”

Son olarak Alman kanalında, “Emre Mor büyük bir yıldız olacaktı lakin olamadı. Artık Türkler Arda’dan daha büyük bir yıldız olmasını bekliyor” yorumu yapıldı.

ARDA GÜLER’İN FENERBAHÇE PERFORMANSI

Fenerbahçe, genç futbolcusuna, birinci sefer Vitor Pereira devrinde talih vermişti. Fenerbahçe A Ekibi ile birinci maçına Avrupa Kupası elemelerinde Helsinki karşısında çıkan Arda, bu maçta grubuna skor katkısı sağlamasa da oynadığı oyunla Fenerbahçe taraftarının kalbine girmişti.

Üstün Lig’de birinci kez Antalyaspor karşısında son 3 dakika oyuna giren Arda Güler, 1 asistle maçı tamamlamıştı.

Fenerbahçe mesleğinde birinci 11 olarak çıktığı birinci maçta 73 dakika alanda kalan genç futbolcu, gol ve asist yapmamış olsa da oynadığı futbolla ekibine galibiyeti getiren isimlerdendi.


1 GOL 1 ASİST

Alanyaspor-Fenerbahçe maçında durum 2-2 iken oyuna giren Arda, kadrosunu 3-2 öne geçiren golü attı. Uzatma dakikalarında yaptığı şık asistle maçın skorunu 5-2 olarak ilan etmiş oldu.

Geçtiğimiz hafta Kayserispor maçında daha sonradan oyuna giren yıldız futbolcu uzatma dakikalarında attığı klas gol ile isminden kelam ettirmişti.

Güler, toplamda ligde 8 maçta 196 dakika müddet aldı ve attığı iki golün yanı sıra yaptığı iki asistle direkt olarak 4 gole katkı sağladı.