Anatolia Yenilenebilir Güç’te sermaye artırımı

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Margün Güç Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafınca Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada şunlar aktarıldı:

”Enerji ve Olağan Kaynaklar Bakanlığı – Güç İşleri Genel Müdürlüğü ile Margün Güç Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yüzde 100 bağlı iştiraki olan Anatolia Yenilenebilir Güç A.Ş içinde imzalanan, 105 MWe GES kapasitesine karşılık 157,5 MWp güçte güneş güç santrali kurulması planlanan YEKA kullanım hakkı kontratlarını takiben, Güç Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) önlisans ve üretim lisansı müracaatında bulunabilmek için Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 12 ve 20. unsurları yeterince şirketimizin sermaye arttırması gerekmektedir. Bu kapsamda, Anatolia Yenilenebilir Güç A.Ş’nin mevcut 17.000.000 TL olan ödenmiş sermayesini nakden 8.000.000 TL artırarak 25.000.000 TL’ye çıkarma sonucu almıştır. Sermaye artırımı 20.04.2022 tarih itibariyle ticaret sicil gazetesinde tescil edilmiştir. Bu sermaye artışından elde edilecek fon YEKA GES yatırımlarında kullanılacaktır. İlgili sermaye artışının Margün Güç Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yüzde 100 bağlı iştirakinde gerçekleşmesinden dolayı konsolide finansal tablolarımıza rastgele bir tesiri bulunmamaktadır.”

Hibya Haber Ajansı