Amanda Serrano tartışmasız bir unvan elde ediyor ve Katie Taylor ile rövanş maçı yapıyor

semaver

New member
Boksörler Cumartesi gecesi Madison Square Garden’daki tiyatroya teker teker akın ettiler, yan kanatlardan grev müzikleri ve 4.606 hayrandan oluşan kalabalık bir evden büyük bir tantanayla girdiler. Sonra Amanda Serrano geldi.

Kadınlar tüy siklet unvanlarını birleştirmeye çalışan Serrano, tiyatroya arkadan girdi ve arkasında şampiyonluk kemerleri ve Porto Riko bayrakları ile kalabalığın arasından geçerek gecenin geri kalanının gidişatını belirledi. Daha sonra Meksikalı Erika Cruz’u oybirliğiyle elde edilen ve onu tartışmasız tüy siklet kadın şampiyonu yapan yolda bitkin düşürdü.

“Bunun altında çok duygusalım. Sonunda adamım için yaptım!” dedi Serrano, kanlı ve zorlu bir maçın ardından ringde.

Bu, Serrano’nun geçen Nisan ayında ana arenada boks tarihinin en ünlü kadın dövüşlerinden birinde İrlandalı Katie Taylor’a yenilmesinden bu yana Garden’daki ilk dövüşüydü.

Serrano’nun Cruz’a karşı mücadelesinin teri ve kanı kurumadan, Serrano ve Taylor kampları merakla beklenen bir tarih duyurdu. Rövanş. Taylor’ın hafif sıklet şampiyonlukları için 20 Mayıs’ta Dublin’de olacak.

Cumartesi günkü mücadele bu rövanşın anahtarıydı. 34 yaşındaki Serrano, 43-2-1’lik bir rekor ve 30 nakavt ile kadın boksunun en iyilerinden biri ile yarıştı. 2016’da profesyonel olan 32 yaşındaki Cruz, mücadeleye 15-1’lik rekor ve üç nakavtla girdi. Cruz, Serrano’dan daha az deneyime sahip olmasına rağmen amansızdı. Üçüncü turda bir kafa atma, Cruz’un dövüşün geri kalanında kanı silmesine neden oldu. Ama benzini bitmiş gibi göründüğü her seferinde, Serrano’ya tekrar tekrar ulaşmak için alçak ve uzun stilini kullanarak ateş etmeye devam etti.

Serrano rakibinin tarzını anlamaya başlayınca daha çok geri çekildi ve Cruz’un yorulmasına izin verdi. Serrano kararlıydı; Cruz vurmaya başladı. Altıncı turda mücadelenin komutanı Serrano idi. Cruz’u iplerin üzerinde bırakan ve kafasını karıştıran bir dizi kombinasyon yayınladı. Serrano’nun mesajı açıktı: tartışmasız unvan ona aitti ve yalnızca ona aitti. Dost canlısı Serrano kalabalığı da bunu biliyordu.

Carolina, PR’da doğan ancak Brooklyn’de büyüyen Serrano, yüzük görünümünü Porto Riko’nun orijinal bayraklarından birine odakladı. Jordan’ları kırmızı, beyaz ve gök mavisiydi ve Porto Riko’da bir süpermarket zinciri olan Econo’nun logolu bir spor sutyeni giymişti. Dövüşün sonunda gök mavisi bir Porto Riko bayrağı taktı.

İki hakem Serrano’yu 98-92’lik bir skorla kazandı ve üçüncü bir hakem mücadeleyi 97-93 puanladı. CompuBox’a göre, Serrano ve Cruz, iki dakikalık tur başına 1.917 atışın 459’unu yaptı. Cruz, atılan 968 şutun 202’sini, en çok bir Serrano rakibi tarafından indirildi. Ancak Serrano’nun deneyimi galip geldi ve 949 şutun 257’sini yaptı.

Cumartesi günü tartışmasız bir şampiyonluk kazanan tek kişi Serrano değildi. Garden’daki diğer Ana Karşılaşmada, Detroit’te yaşayan Alycia Baumgardner, oybirliğiyle tartışmasız Süper Tüy Siklet Şampiyonu olma kararıyla Fransız Elhem Mekhaled’i mağlup etti.

Baumgardner, son aylarda rakiplerini kolayca geride bıraktı. Uluslararası Boks Federasyonu, Dünya Boks Konseyi ve Dünya Boks Örgütü’nde birleşik süper tüy siklet şampiyonu olmak için Mikaela Mayer’e ilk profesyonel yenilgisini Ekim ayında verdi.

Mekhaled bir istisna değildi. Üçüncü rauntta Baumgardner gücünü açığa çıkardı ve Mekhaled’i iki dakikalık rauntta bir değil iki kez minderin üzerine getirdi.

Dövüşten sonra “Derin kazdım,” dedi ve adetinin yeni başladığını fark ettiğinde büyük bir alkışla karşılandı, “yani her şey yolunda.”

Baumgardner’ın aklında açıkça daha büyük ödüller vardı.

“Katie Taylor’ı istiyoruz, daha iyi dövüşler istiyoruz” dedi. “Kendime meydan okumak istiyorum, nerede durduğumu bilmemin tek yolu bu.”

Ama önce Serrano dibs alacak.

Serrano, bu dövüşe hazırlanmak için kariyerinin en yoğun eğitim kamplarından birine girdi: antrenman günde iki kere ve haftada üç kez erkeklerle düzenli olarak – bazen bir seferde 13 tur – fikir tartışması. Taylor’la tekrar ringe çıkmak için hafif sıklet bölümü eşiğine ulaşmak için 10 pound daha eklemesi gerekiyor.

Serrano, Cruz’la olan mücadelesinden kalan derin nefeslerle göreve hazır olduğunu söyledi.

“Çok şey öğrendim ve şimdi ne yapmam gerektiğini biliyorum” dedi. Taylor’ı yenmek için “yeterince yaptım” dedi, “ve daha fazlasını yapacağım.”