Alex Michelsen ABD Açık’ta hızla büyüyor

semaver

New member
Bazı gençlerin yaptığı ve yetişkinleri çılgına çeviren şeyler: aletlerle çok fazla zaman harcamak, kirli bulaşıkları lavaboda bırakmak ve çizgiyi aşan sert ters vuruşlar yapmak.

35 yaşındaki Albert Ramos-Vinolas, Salı günü ABD Açık’ın ilk turunda 19 yaşındaki Alex Michelsen’den yeterince ikincisini görmüştü. Michelsen’in şaşırtıcı derecede kolay galibiyetinin son puanının ardından (6-4, 6-3, 6-4), Ramos-Vinolas sahada raketini iki kez vurarak raketini tamir edilemeyecek şekilde yok etti.

Bir zamanlar dünyada 17. sırada yer alan deneyimli solak Ramos-Vinolas, tenis dünyasının bu yaz keşfettiği şeyi yeni öğrenmişti: Michelsen, zaten oldukça büyük bir koleksiyonda yer alan en ateşli genç Amerikalı erkeklerden biri. oyuncuların.

Sene başında 601. sırada yer alan Michelsen, sıralamada hızla yükselerek ABD Açık’ın önünde 127. sıraya yükseldi. Onun konumu, 19 yaşına geldikten sadece beş gün sonra başlayan ilk Grand Slam turnuvasında bu hafta zaten etkileyici olan performansından sonra daha da artacak.

Maçtan sonra Michelsen, “İki yıl önce bunun bu kadar çabuk olacağını asla düşünmezdim” dedi. “Üniversiteye gideceğimi ve üniversiteden sonraki turu nasıl planlayacağımı düşündüm. Ama programımdan gerçekten memnunum.”

Yaz patlamasına kadar üniversitenin en iyi adaylarından biri olarak kabul edilen Michelsen, Georgia Üniversitesi’ne gitti ve orada oyununu geliştirmesi ve sonunda profesyonel turneye çıkması bekleniyordu. Ancak tenisin ikinci ligi olan Challenger Tour’da mücadele ettikten ve son aylarda mükemmel, deneyimli oyunculara karşı etkileyici galibiyetler elde ettikten sonra Michelsen, üniversiteyi bırakıp profesyonel olmaya karar verdi.

Temmuz ayında Chicago’daki Challenger turnuvasını kazandı ve Newport, Rhode Island’daki ATP turnuvasının finallerine ulaştı ve burada eski ABD Açık finalisti Kei Nishikori’yi mağlup etti. Eski en iyi 10 oyuncudan biri olan John Isner; ve Mackenzie McDonald, o sırada 59 numarada, oraya giderken.

Ramos-Vinolas’ı yendikten sonra gerçek zamanlı sıralaması 115’e yükseldi ve Perşembe günkü sırada Michelsen’in hayatının en büyük maçında 25. sırada yer alan Nicolas Jarry yer alıyor.

İki üniversite tenisçisinin oğlu olan Michelsen, üç yaşında tenis oynamaya başladı. Annesi Sondra, San Diego Eyalet Üniversitesi’nde yıldız bir oyuncuydu ve babası Erik, Redlands, Kaliforniya’daki Redlands Üniversitesi’nde üç kez All-American oldu.

Michelsen, “Annem ve babamın farklı oyun tarzları vardı” dedi. “Annem saha çizgisinde kaldı ve her topu yaptı. Bunu ondan ben aldım. Babam servis atmayı, voleybolu, filelere çıkmayı ve daha yaratıcı olmayı seviyor, ben de bu yeteneği ondan aldım. Bu ikisini çok iyi birleştirdiğimi hissediyorum.”

Michelsen, çocukluğunda solak bir beyzbol oyuncusu olmasına rağmen, tenis DNA’sında yerleşik olarak sağ elini kullanan bir forehand ve servis oyuncusu olduğu çok yönlü bir oyuna sahip. Michelsen geniş bir yetenek yelpazesine sahip ve kısmen ebeveynlerinden miras aldığı akıllı oyun alanı ve taktiksel farkındalığıyla rakiplerinin güçlü yönlerine ve tarzlarına uyum sağlayabiliyor.

Ancak pek çok genç oyuncu için alışılmadık bir durum olan Michelsen, New York’a ailesi olmadan geldi; onlar evde çalışmak ve ailenin yeni King Charles Cavalier köpeği Holly’ye bakmak için evde kaldılar. Michelsen ayrıca bir arkadaşıyla Chicago Challenger’a gitti ve tek başına Newport, Rhode Island’a seyahat etti. Bu yazın başlarında Michelsen’i ortağı Jay Leavitt ile birlikte Newport Beach, California’daki Tier 1 Performance Academy’de eğiten Eric Diaz ile Avrupa’ya gitti.

Diaz, “Bu sağlıklı bir denge” dedi. “Ailesi ona oyun hakkında çok şey öğretti ve aynı zamanda kendi başına gelişmesi için ona ne zaman zaman vermesi gerektiğini de biliyorlar. Alex bundan hoşlanıyor ve bu onun için çok işe yaradı.”

Tenisçi olmak isteyen adayların büyüme süreci çoğu zaman düzensiz olabilir, tümsekler ve çirkin kırılmalarla dolu olabilir. Michelsen zaman zaman duygusal kararsızlıklar sergiledi ve Georgia’da kendi babası ve koçu Manny Diaz için oynayan Diaz, Michelsen’e sahadaki çalkantılı ergenlik duygularını kontrol altına alması konusunda ısrar etti.

İkili, Nottingham’daki bir turnuvanın ardından bu yaz İngiltere’deydi. Plan kuzeye taşınıp orada bir çim turnuvası daha düzenlemekti. Michelsen bu etkinlikte bulunmadığından o ve Diaz turnuva programını ve haritayı incelediler. Toprak üzerinde yapılan bir etkinliğe katılmak için Fransa’nın Blois kentine trenle 16 saat yolculuk yaptılar, ancak Michelsen’in yanında yalnızca çim eğitmenleri vardı. Duruşta zorluk yaşadı ve bu da birçok patlayıcı anın yaşanmasına yol açtı.

Diaz, “Birkaç şapka atıldı ve belki de bir top tesisin dışına çıktı, bu muhtemelen onun hatasıydı” dedi.

Bu anıya gülüyor ama o zamanlar o kadar da komik değildi. Diaz birkaç maç sırasında sahayı terk etti ve daha sonra Michelsen’e büyüme zamanının geldiğini söyledi.

Diaz, “Çocuk gibi davranırsan giderim” dedi. “Daha sonra ona şöyle dedim: ‘Farkında mısın bilmiyorum ama sen oldukça iyisin ve artık konuşmayı tenise bırakma ve tavrını kontrol etme zamanı.’ Çok dikkat çekeceğiniz sahnelerde duracaksınız.’ Ben farkındalığın yerleştiğini ve olgunluğun yerleştiğini düşünüyorum. Şu anda gerçekten iyi durumda.”

Aslında genç oyuncu ilk turda rahattı ve formunun zirvesindeydi. Öfke nöbetini geçiren yetişkindi.