AL Cy Young yarışmacıları: Triston McKenzie ve Logan Gilbert

semaver

New member
PHOENIX — Triston McKenzie ve Logan Gilbert sürpriz bir Amerikan Ligi Cy Young Ödülü sahibi olarak birkaç dolap daha giydiriyorlar. Goodyear, Arizona’daki Cleveland Guardians kulüp binasında 2020’yi kazanan Shane Bieber; Peoria’daki Seattle Mariners ile gelecek sezon Toronto adına kazanan Robbie Ray oldu. Kazanmadan önce hiçbiri oylamada ilk üçe girmemişti.

Bir sonraki kazanan Cleveland takım arkadaşı McKenzie olursa Bieber şaşırmazdı.

Bieber, “Her zaman harika bir aurası olmuştur” dedi. “Ne kadar iyi olabileceğini biliyor.”

AL’nin bir sonraki atış süperstarını ararken – Bieber, Ray ve Ulusal Lig oyuncusu Sandy Alcantara, geçen sezon Miami Marlins için Cy Young Ödülü’nü oybirliğiyle kazanan – McKenzie ve Gilbert öne çıkıyor .

Her ikisi de Alcantara’yı bir atılım için ana aday haline getiren gençlik vaadi, dayanıklılık, performans ve göreceli anonimlik göstergeleriyle eşleşir. Henüz 25 yaşındasınız ve geçen sezon 3,25’in altında kazanılan koşu ortalamalarıyla en az 30 başlama ve 185 istekaya göğüs gerdiniz.

White Sox’tan Dylan Cease ve Blue Jays’ten Alek Manoah gibi ligdeki diğer dinamik genç atıcıların aksine, McKenzie ve Gilbert’ın isimleri henüz Cy Young oylamasında yer almadı. Bu yakında değişebilir.

Triston McKenzie

Beyzbolun en iyi takma adının kökeni merak ve genetiğe dayanır. McKenzie, Florida, Palm Beach County’de fizyoterapistlerin oğlu olarak büyüdü ve onların evde tuttukları tıp kitaplarını okudu. Kalp onu büyüledi ve kardiyolog olabileceğini düşündü.

McKenzie, “Beni neyin motive ettiğini öğrenmekten gerçekten zevk alıyorum” dedi.

McKenzie hakkında bunu bilen genç beyzbol takım arkadaşları ona sık sık “Doktor” derdi. McKenzie, 2015’te Cleveland ile sözleşme imzaladığında – kardeşi TJ’nin şu anda oynadığı Vanderbilt Üniversitesi’ni geri çevirdi – yeni bir takma ad kazandı: saz fiziği için “Sticks”.

“Bundan hiç hoşlanmadı, bu yüzden ona ‘Dr. Lisede McKenzie’yi oynayan ve Cleveland çiftlik sisteminde dört yıl geçiren bir dış saha oyuncusu olan Todd Isaacs. “Soyunma odasında yankılandı ve sıkıştı. Şimdi bu onun üzerinde çalıştığı bir şey: Dr. Her oyunda bu tarifleri yazan sopalar.”

Beyzbol Referansı, McKenzie’yi 6 fit 5 inç ve 165 pound olarak listeliyor; Veritabanındaki başka hiçbir oyuncu hem bu kadar büyük hem de bu kadar hafif değil. Ancak McKenzie’nin vücut hakkındaki derin bilgisi, onu çalıştırmasına yardımcı olur.

“Boyuma rağmen hala oldukça güçlüyüm; Geçen sezon 191 ⅓ vuruş yapan ve playofflarda 11 tane daha koşan McKenzie, çoğu güç koçu size bunu söylerdi. “Ve bence yüksek seviyede performans gösterebilmemin en büyük kısmı, vücudumu tanımak ve nasıl hareket ettiğimi anlamak. Aslında belirli bir şekilde görünmek zorunda olmadığımı bilmek bana huzur veriyor.”

Vücudunu en iyi bildiği kadarıyla McKenzie, 2019 sezonunun tamamını küçüklerde döndürücü manşet ve göğüs gerilmeleri ile kaçırdı. 2020’de Cleveland ile güçlü bir kamera hücresi yapmak için geri döndü ve atışların bedeline dayanmak için gayretli olmayı öğrendi.

Guardians genel müdürü Mike Chernoff, “Yaralanmalara neyin neden olduğunu tam olarak bilmiyorlar, ancak fiziksel ve hazırlık rutinlerine daha fazla önem vermediği takdirde vücudunun dayanamayacağından endişeliydik” dedi. “Ve yaptı. Onun için inanılmaz bir geri dönüş oldu.”

McKenzie için vücuduna güvenmek, ona hücum bölgesine korkusuzca saldırma güveni verdi. Yürüme oranını geçen sezon 2021’de 4,4’ten dokuz devre başına 2,1’e düşürdü ve ERA’sını yaklaşık iki eleme ile 2,96’ya düşürdü. McKenzie’nin .951 WHIP’i (yürüme artı vuruş başına vuruş), 30 başlama yapan 19 AL atıcı arasında en iyisiydi.

McKenzie, profilini saha dışında da genişletti, Cleveland topluluğundaki gençlerle çalıştı (o bir Guardians Roberto Clemente Ödülü adayıydı) ve World Series’de Major League Baseball’un sosyal medya muhabiri olarak görev yaptı. McKenzie, oyunu hayranlara yaklaştırmayı umduğunu söyledi.

“Diğer birçok sporda çok açık ve beyzbol gibi hissediyorum, bu gizlilik duygusu var” dedi. “Ve hayranlar – özellikle de oyunu tam olarak anlamayan genç hayranlar – kapıdan içeri girip oyuna olan sevgilerini bulma şansı bile bulamıyorlar çünkü neredeyse oyundan dışlanmışlar gibi.”

Philadelphia ve Houston arasındaki McKenzie kapsamındaki Dünya Serisi, 1950’den beri aktif bir kadroda ABD doğumlu siyah bir oyuncunun olmadığı ilk maçtı. Babası Jamaikalı olan McKenzie, siyah Amerikalılar arasında en aktif atıcı olabilir ve kısa süre önce MLB’den 15 siyah atıcıyı 20 galibiyet sezonuyla kutlayan bir tweet paylaştı.

McKenzie, “Bu kolektifin bir parçası olmaktan kesinlikle gurur duyuyorum – sadece adımın Bob Gibson veya CC Sabathia veya Dontrelle Willis veya Doc Gooden gibi siyah bir as ile aynı cümlede olması,” dedi. “Bu adamları temsil ederken izleyebilmenin benim için ne anlama geldiğini bilmek, durumumu çok daha büyük hale getiriyor.”

Logan Gilbert

Kasım 2014’te Florida’daki Stetson Üniversitesi’ne yaptığı resmi ziyaret gününde Logan Gilbert’in geleceği için güçlü bir vizyonu vardı.

Gilbert, “Jacob deGrom, Yılın Çaylağı ödülünü kazandığında bir antrenman izliyordum” dedi. “Oldukça havalıydı çünkü Stetson’a gitmek üzereydim ve ‘Tamam çocuklar, buradan yapabilirsiniz’ gibiydi.”

On yılın sonunda deGrom, tıpkı başka bir Stetson atıcısı Corey Kluber’in Cleveland için yaptığı gibi, Mets için iki Cy Young Ödülü kazandı. Hiçbiri dördüncü turdan önce seçilmedi ve Gilbert, 2018’de ilk turda seçildi.

Yine de, 14. sırada yer alması Mariners için bir rahatlama oldu. Takımın genel menajeri Jerry Dipoto, Mariners’ın Gilbert’i genç sezonu için en iyi draft adayı olarak gördüğünü söyledi. Gilbert, 112⅓ vuruşta 163 ile NCAA’ya liderlik ederek bu değerlendirmeyi doğruladı, ancak hızdaki düşüş bazı takımları endişelendirdi.

Dipoto, “Onu draft ettiğimizde sevdik ve saatte 92 mil idi ve bir sonraki bahar antrenmanında 97’de geldi,” dedi. “Sistemimizin ilk yılında üç seviyeden geçti ve bunu kolaymış gibi gösterdi. Yüzde 85 hızlı topla 75’lik bir atış yapar ve insanları havaya uçururdu.

Gilbert, 2021’de ana liglere ulaşmadan önce A Sınıfının üzerinde yalnızca 10 başlangıç yaptı. Eylül’ü güçlü bir şekilde bitirdi ve geçen yıl, Mariners’ın bir joker nokta kazanmasına yardımcı olmak için bir profesyonel olarak ilk sekiz vuruşluk başlangıcıyla normal sezonunu bitirdiğinde bunu yaptı.

Catcher Cal Raleigh o gece maçın yerini aldı ve yardımcısı Matt Brash – San Diego’dan yapılan bir takasın ardından Seattle’ın çiftlik sisteminde geliştirildi – galibiyeti aldı. Baştan sona titizlikle oluşturulmuş bir takım için 21 yıllık bir play-off kuraklığından çıkmak için uygun bir yoldu.

Raleigh, “Bu adamları hayal ettiğinizde ve büyümelerini izleyebildiğinizde biraz daha özel,” dedi. “Aynı görevdeydiniz ve ikiz odaları paylaştınız. Ben ve Logan, draft edildiğimiz ilk güz kampından beri oda arkadaşıyız. O korkunç bir horlayıcı.”

Belki de yataklar sadece rahatsızdı. Gilbert 6-6 yaşında, kol uzantısı tüm atıcıların yüzde 99’unda olan heybetli bir fiziksel varlık. Geçen sezon en az 20 start alan sadece bir akran — Philadelphia’dan Zack Wheeler — bir adım atmadan önce bu kadar ileri gidiyor.

Raleigh, “Bu gerçekten ağır bir hızlı top ve onu yarı yolda bırakıyor,” dedi. “Seni çok daha hızlı yere indirir.”

Gilbert, küçüklerde diğer sahaları geliştirmeye daha fazla odaklanmış olmayı dilediğini, ancak şimdi kaybettiği zamanı telafi ettiğini söyledi. Sık sık Japonya’dan atıcıların görüntülerini izliyor, mekanikleri ve saha varyasyonlarından etkileniyor ve bu baharda bölünmüş parmaklı bir hızlı top üzerinde çalışıyor.

Bu alan, 1980’lerde büyükler arasında popülerdi, ancak (muhtemelen şüpheli) yaralanma endişeleri nedeniyle gözden düştü. Japonya’daki birçok atıcı için vazgeçilmez olmaya devam ediyor ve devasa elleri topu çoğundan daha iyi manipüle etmesine yardımcı olan Gilbert, bunun yardımcı olabileceğine inanıyor.

“Amerika’da en azından daha fazlası ile oynanmaması bir tür kayıp halka çünkü bence orada bir fırsat var” dedi. “Üniversiteden beri yıllarca bir değişiklik yapmaya çalıştım ama bu benim için her zaman zor oldu.”

“Bu, kolun işi bitirebileceği bir şey” diye ekledi.

Gilbert’in yeni adımı, Mariners’ın desteğiyle onun fikriydi. Yüksek sert temas oranını düşürürken başarısını (geçen sezon 3.20 ERA ile 13-6 idi) sürdürmesine yardımcı olmalı. Ayırıcı çalışmazsa, büyük ihtimalle Gilbert başka bir şey bulacaktır.

Dipoto, “O sürekli bir gelişme ve bence her zaman böyle kalacak” dedi. “Tahminimce Logan, istediği için 30’larının ortalarına veya sonlarına ulaşacak ve kendini pek çok kez yeniden keşfedecek.”