Acı bir hukuk savaşında satranç savaşçıları beraberlik konusunda anlaşır

semaver

New member
Anlaşmayı açıklarken Carlsen, “Niemann’ın Sinquefield Kupası’nda bana karşı oynadığı oyunda hile yaptığına dair açık bir kanıt olmadığını” kabul etti. “Gelecekteki etkinliklerde Niemann’ı oynamaya hazırım” diye ekledi.

Niemann ise davanın “karşılıklı olarak kabul edilebilir bir şekilde” çözülmesinden ve Chess.com’da tekrar oynamasına izin verilmesinden memnun olduğunu söyledi ve ekledi, “Magnus’a karşı satranç oynamayı sabırsızlıkla bekliyorum.” mahkemede.”

Duyuruda Nakamura’dan herhangi bir yorum yer almadı.

Anlaşmanın ihtilaftaki son söz olması pek olası değil. Açıklamada açıkça belirtildiği gibi, davaya taraf olan tüm tarafların artık yasal sonuçlardan korkmadan “görüşleri hakkında açıkça konuşmasına” izin veriliyor. Aralarında Carlsen, Nakamura ve Niemann’ın da bulunduğu satranç dünyasından insanların konuşmaya devam etmesi şaşırtıcı olmazdı.

Ayrıca, oyunun yönetim organı olan Uluslararası Satranç Federasyonu’nun konuyla ilgili bir soruşturması da yaklaşıyor. St. Louis turnuvasında yaşananların ötesine geçen soruşturmanın bu yılın başlarında özel bir komisyon tarafından başlatıldığı bildirildi. İlgili oyunculara karşı olası yaptırım önerileriyle birlikte bir raporun Mart ayında yayınlanması gerekiyordu, ancak federasyon Mayıs ayında hukuki anlaşmazlığa dahil olmak istemediğini söyleyerek raporun yayınlanmasını erteledi. O dönemde dernek, raporu ekim ayında yayınlayacağını açıklamıştı.

Dernek temsilcilerine ulaşma çabaları başarısızlıkla sonuçlandı.

Chess.com’un kurucu ortağı Erik Allebest bir e-postada anlaşma ve Niemann’ın kendi sitesinde yarışmasına yeniden izin verme kararı hakkında şunları yazdı: “Diğer profesyonel ligler ve yönetim organlarıyla aynı şeye inanıyoruz: herkesin bunu hak ettiğine.” ikinci bir şans. Her zaman satranç için en iyi olanı yapmaya çalışıyoruz ve bu birlikte ilerleme kararının oyun için iyi olduğuna inanıyoruz.”