ABD Güçlü Tüketim Malları Siparişleri güçlenmeye devam ederken tüketici itimadı enflasyonla zayıflıyor

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Sağlam mallar için ABD fabrikalarına verilen siparişler mart ayında yükseldi ve ekonomik büyümeyi desteklemeye yardımcı olan iş ekipmanlarına yapılan daima yatırıma işaret etti.

Ticaret Bakanlığı sayıları Salı günü gösterdiği üzere, sağlam tüketim malları için rezervasyonlar – şubatta %1,7’lik bir düşüşün akabinde Mart ayında% 0.8 arttı. Sayılar enflasyona nazaran ayarlanmıyor.

Uçak ve askeri donanımı hariç tutan çekirdek sermaye malları siparişlerinin bedeli, beklenenden daha büyük bir oranla %1 arttı.

Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı bir anketteki medyan iddialar, tüm güçlü tüketim mallarında %1’lik bir artış ve çekirdek sayıda %0,5’lik bir artış öngörmekteydi.

Sayılar, birinci çeyrek sona ererken sermaye harcamalarında devam eden bir ivme olduğunu gösteriyor. Şirketler, daha yüksek güç maliyetleri, tedarik zincirlerindeki değişimler ve vasıflı işgücü çekmenin zorluğu yerinde üretkenliği artırmaya çalışıyorlar.

hem de, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı, Federal Rezerv’in para siyasetini sıkılaştırmasıyla artan borçlanma maliyetleri ve talepteki yavaşlamaya ait kaygılar daha fazla ekonomik belirsizlik getiriyor.

Birinci çeyrek GSYİH sayıları perşembe günü açıklanacak. Güçlü tüketim malları raporundan evvel, Atlanta Fed’in GSYİH varsayımı, işletme yatırımlarının muhtemelen devir boyunca sağlam bir süratte arttığını gösteriyor.

ABD Tüketici İnancı enflasyon dalgasıyla zayıflıyor

ABD tüketici itimadı, mevcut şartlara ait görüşlerin biraz kötüleşmesiyle nisan ayında hafifçeledi ve daha optimist gelecek beklentilerini dengeledi.

Conference Board’un endeksi, mart ayında üst istikametli revize edilen 107,6 okumadan 107,3’e geriledi. Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı bir anketteki medyan iddia, 108.2’lik bir okuma istikametindeydi.

Kümenin mevcut şartlar göstergesi 152,6’ya geriledi, lakin pandeminin en düşük düzeylerinin pek üzerinde kalmaya devam ediyor. Beklentiler endeksi 77,2’ye yükseldi.

The Conference Board’un ekonomik göstergeler kıdemli yöneticisi Lynn Franco, yaptığı açıklamada, “Enflasyonla ilgili tasalar Mart ayında tüm vakit içinderın en yüksek düzeyinden geri çekildi, lakin yüksek kaldı” dedi.

“İleriye baktığımızda, enflasyon ve Ukrayna’daki savaş inanç için aşağı taraflı riskler oluşturmaya devam edecek ve bu yıl tüketici harcamalarını azaltabilir” dedi.

1981’den bu yana en yüksek düzeye ulaşan enflasyon, maaşları giderek daha fazla eritiyor, yiyecek, gaz ve barınak üzere temel gereksinimlere daha fazla dolar harcanıyor. Tüketiciler şu ana kadar güçlü kalıp harcamaya devam ederken, birtakım ekonomistler talebin sonunda sakinliğe niye olabilecek bir noktaya kadar yavaşlayacağından kaygı ediyorlar. Enflasyondan arındırılmış harcama bilgileri cuma günü açıklanacak.

Buna karşın, Amerikalılar on yıllardır en sıcak iş piyasalarından birini yaşıyorlar, düşük işsizlik ve fiyatları artıran personellere olan yüksek talep ile eşleşiyor.

Bloomberg