ABD Açık’ı kaçırmak zorunda kalan Tiger Woods her yerde

semaver

New member
ABD Açık, 75 yıl sonra ilk kez bu hafta Los Angeles’ta yapılacak ve etkinlik, baskın Kaliforniya temasına sahip olacak. Turnuvanın en iyi yarışmacılarının çoğu yakınlarda büyüdü. Bu hayvanlardan bir düzineden fazlası Kaliforniya’da büyüdü ya da orayı evim olarak adlandırdı.

Bütün bunlar, tarihteki en büyük California golfçünün rekabet etmeyeceğini neredeyse yanlış veya acımasız gösteriyor. Bu yılki ulusal golf şampiyonası sahasından yaklaşık 30 mil uzakta, Cypress, California’da büyüyen Tiger Woods, Nisan ayında ayak bileği ameliyatı geçirdikten sonra Los Angeles Country Club’da oynayamayacak. Bu, Woods’un neredeyse bir bacağının kesilmesiyle sonuçlanan ve Woods’un golf sahasında oynama ve koşma yeteneğini ciddi şekilde kısıtlayan 2021’deki üzücü araba kazasından bu yana kaçırmak veya erken ayrılmak zorunda kaldığı dokuzuncu büyük şampiyona olacak.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Woods’un varlığı yokluğunda bile hissediliyor. Özellikle burada. En önemlisi, Woods’un üç kez kazandığı ABD Açık’tır – çoğunlukla dramatik, akılda kalıcı bir şekilde.

Bununla birlikte, Kaliforniya yerlisi ve dünyanın yedinci sıradaki golfçüsü olan Max Homa’nın Salı sabahı çipleme alıştırması yaparken söylediği gibi, “Tiger o kadar üstün ki, her etkinlikte özellikle özlediği bir yer olduğunu söyleyebilirsin.” Ama evet, bu yanlış geliyor. burada olmadığını. Oyunun tarihine bakarsanız bunu söylemek doğru olur.”

Woods’un 1997’de ilk büyük şampiyonluğunu kazanmasından iki ay önce Los Angeles’ta doğan ve o zamandan beri PGA Şampiyonası ile Britanya Açık’ı kazanan Collin Morikawa, Woods’un golf üzerindeki etkisinin o kadar büyük olduğunu ve bugünün en iyi oyuncularından kaçının merak ettiğini söyledi. O olmasaydı bu hafta oyunu bile oynayacaktım.

Morikawa, Woods için “Oyuna girmemizin tek nedeni o olmayabilir,” dedi ve ardından ekledi, “Ama benim için çocukken, benim için önemli olan tek şey oydu.”

Morikawa gülümseyerek son birkaç yılda Rory McIlroy, Jordan Spieth ve Justin Thomas gibi büyük şampiyonlarla tanışmaktan ne kadar keyif aldığını anlatmaya devam etti.

Morikawa, “Ama büyürken onları umursamadım – gerçekten umursamadım” dedi. “İnsanlar bana Rory’nin bunu kazanmasının veya bazı erkeklerin bunu kazanmasının hikayesini soruyor. Gerçekten umursamadım. Ben kaplanlarla ilgiliydim.

“Evet, bence o her zaman özlenecek. Ama bu oyunu her zaman tanımlayamayacağımız, henüz bilmediğimiz şekillerde etkileyecek.”

15 büyük şampiyonluk galibiyetiyle Jack Nicklaus’un 18 şampiyonluğundan sonra ikinci olan Woods, en unutulmaz performanslarından bazılarını ABD Açık’ın memleketine gelişine saklıyor gibi görünüyor.

2000 yılında Pebble Beach Golf Links’de 15 vuruşla kazandı ve en uzun zafer marjı için etkinlik rekorunu kırdı. Sekiz yıl sonra, iki stres kırığı ve sol bacağındaki yırtık ön çapraz bağ nedeniyle iki aydır oynamamış olan Woods, San Diego’daki Torrey Pines Golf Sahasında dört zorlu dört raundun ardından Rocco Mediate ile liderliği ele geçirmeyi başardı.

Ertesi gün bir play-off’ta Woods, şampiyonluğu garantilemeden önce 19 zorlu deliği daha tamamladı.

Bunlar, Woods’un ABD Açık’taki en önemli olaylarıydı, ancak altı kez daha ilk 10’da bitirdi. Bununla birlikte, son on yıl, Woods’un fiziksel refahındaki düşüşü büyük ölçüde yansıtıyor. Şu anda 47 yaşında olan oyuncu, en son 2020’de ABD Açık’ta kesintiyi kaçırdığında oynadı. Önceki dokuz ABD Açıklarında yalnızca beş kez sahaya çıktı. Kesintiyi iki kez kaçırdı ve en iyi sonucu 21. sıra için bir beraberlikti.

2019 Masters’taki ilham verici galibiyetinden bu yana Woods, büyük bir şampiyonada dört raundu yalnızca dört kez tamamladı. Bu bana Woods’un bu yılki Masters’ın arifesindeki acıklı yorumunu hatırlattı: “Bunlardan kaç tane kaldığımı bilmiyorum.”

Bu şekilde, bu haftaki ABD Açık’ta yer almaması, Woods’un 25 yılı aşkın süredir elinde tuttuğu ilgi odağından çekilmek zorunda kaldığını bir kez daha hatırlatıyor.

Ancak onu takip edenler, onun unutulmasına izin vermeyeceklerdir.

Morikawa, “Golf oyunundaki varlığı her zaman bilinecek, çünkü o oyunu bazılarımızın ancak hayal edebileceği şekillerde etkiledi,” dedi. “Onun için bu noktada her şey sağlıklı olmakla ilgili. Onu ne zaman görüp göremeyeceğimizi kim bilebilir? Artık hiçbirimizin bunu hafife aldığını düşünmüyorum.”

Salı sabahı geç saatlerde, arka planda Los Angeles silüeti ile antrenman yaparken, Homa’ya Kaliforniyalı golfçülerin Woods’un da onlardan biri olmasından gurur duyup duymadıkları soruldu.

“Belki daha derine iner,” diye yanıtladı Homa. “Tüm zamanların en iyi golfçüsünün ortalama bir şehir içi golf sahasında büyümüş olmasından gurur duyuyorum. ben de yaptım

“California’ya özgü bir şey mi bilmiyorum ama bence harika.”