2022 Mevlid-i Nebi Haftası ne vakit, kıymeti nedir, neler yapılır?

Zakariya

Global Mod
Global Mod
Evvelden Kutlu Doğum Haftası olarak bilinen Mevlid-i Nebi, Alemlerin Efendisi Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)’i anmak gayesiyle gerçekleştirilmektedir.

Her sene çeşitli aktifliklerin düzenlendiği Kutlu Doğum Haftası; Hz. Peygamberimizin verdiği öğütlere uymak ve daha geniş kitlelere yayabilmek maksadıyla gündemde olan güzel hizmetlerin gerçekleştirildiği günlerdir.

1989’da Türkiye Diyanet Vakfının başlatmış olduğu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da desteklemesiyle ülkemizde resmiyet kazandırılan bu etkinlikler her yıl farklı bir husus başlığıyla kutlanır.

Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde 2022 Mevlid-i Nebi Haftası ne vakit sorusu da gündeme geldi.

Pekala Mevlid- Nebi nedir, niye kutlanır? 2022 Mevlid-i Nebi Haftası ne vakit?

2022 Mevlid- Nebi Haftası tarihleri

2022 Mevlid-i Nebi başlangıç tarihi 14 Nisan 2022 Perşembe, bitiş tarihi ise 20 Nisan 2022 Çarşamba günüdür.

Bu haftayı Hz. Peygamber’in hayatına dair eksik detaylarımizi tamamlayarak, okuyarak, izleyerek ve dinleyerek geçiriniz.

Gün içerisinden çokça salat-ü selam getiriniz.

Peygamber Efendimizin sünnetlerini yerine getirmeye çalışınız.


Mevlid-i Nebi nedir, niye kutlanır?

Halk içinde Kutlu Doğum Haftası ismiyle bilinen Mevlid-i Nebi, Peygamber Efendimizin doğum haftası olarak da geçer.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in doğum günü kabul edilen 20 Nisan tarihinde kutlanan güne ait yapılan etkinlikler son yıllarde 14-20 Nisan içinde yapılmaktadır.

Peygamber efendimizin gerçek doğum günü Hicri takvimdeki Rebiülönceden ayının 12. gününün sabahıdır. 11.gece Mevlid kandili olarak İslam alemi tarafınca kutlanmaktadır.

Yani her yıl Nisan 14-20 günleri ortası kutlanan kutlu doğum haftası, peygamber efendimizin doğduğu gerçek ay değildir, Diyanet İşleri tarafınca yapılan bir tıp etkinliktir.